Witam
Od października stałem się szczęśliwym posiadaczem mazda cx3 2016 AWD 150 koni.
Samochód przy zakupie sprawdzany był w ASO i wszystko było w porządku, do wymiany były tylko poduszki mocowania dyferencjału lewa i prawa i wymiana tulei w tylnym mechanizmie różnicowym.
Przy zakupie jeździłem tylko po mieście tak więc prędkości były nieduże. Ale w czym problem teraz jeżdżąc trasami i z większymi prędkościami zauważyłem że powyżej 2000 tysięcy obrotów i przy prędkości powyżej 80 dochodzi do taki donośny szum,podobny trochę jakby samochód miał założony jakiś sportowy wydech. Dzwiek dochodzi tak raczej z połowy auta i przy naprawdę dużej prędkości dochodzi jeszcze lekkie drganie drążka szczególnie na wyższych biegach. Dzwoniłem do ASO ale terminy długie może ktoś już miał coś takiego? Pozdrawiam
Mazda cx 3 2016 150 koni szum przy większych prędkościach
Strona 1 z 1

- Od: 19 lip 2026, 17:31
- Auto: Mazda cx3
Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Witam
Też tak myślałem na początku, bo opony były stare ale mam już wymienione na nowe wielosezonowe marki premium i jest bez zmian.
Też tak myślałem na początku, bo opony były stare ale mam już wymienione na nowe wielosezonowe marki premium i jest bez zmian.

Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Zależy od prędkości bo jak stoi i dodaje obrotów to nic się nie dzieje. Dziś złapałem na szybko mechanika i stwierdził że to coś z wałem że może po wymianie tych gum może nie wywarzony może coś się usztywnilo
Ma w poniedziałek go zabrać na rolki i mają go sprawdzac
Ma w poniedziałek go zabrać na rolki i mają go sprawdzac

Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Strona 1 z 1