Światła przeciwmgielne przednie
Strona 1 z 1
Zapoznawania się z samochodem ciąg dalszy. Włączyłem przeciwmgielne przednie no i bardzo ładnie świecą światłem LED. Bardzo ostra wiązka nikogo nie ma szans oślepić... Nic też nie dają bo wygląda to tak:
One są jakoś regulowane? Zdjęcie robione z wysokości oczów (siedzenie wysoko, nie jestem niski i nie siedzę daleko). Lewe przeciwmgielne oświetla jak widać prawie nic, a prawego nie widać bo świeci tak ze 20-30cm wcześniej niż w ogóle widać za kierownicy...
To po prawej na ścianie to oświetlenie budynku, a nie odbłysk od świateł.
One są jakoś regulowane? Zdjęcie robione z wysokości oczów (siedzenie wysoko, nie jestem niski i nie siedzę daleko). Lewe przeciwmgielne oświetla jak widać prawie nic, a prawego nie widać bo świeci tak ze 20-30cm wcześniej niż w ogóle widać za kierownicy...
To po prawej na ścianie to oświetlenie budynku, a nie odbłysk od świateł.
Jak ok? To po co ten prawy jest skoro z poziomu kierowcy nic nie oświetla?
No tak poszperałem i się reguluje. Mają chyba (na oko) świecić tak jak mijania czyli 4% w dół? Według Amerykańskiego manuala 3m od ściany mają świecić 45mm niżej niż ich wysokość. Złożę chyba na gwarancji bo chyba powinni to wyregulować na zerówce... Albo wczołgam się pod zderzak bo to śrubokrętem od dołu chyba będzie.
No tak poszperałem i się reguluje. Mają chyba (na oko) świecić tak jak mijania czyli 4% w dół? Według Amerykańskiego manuala 3m od ściany mają świecić 45mm niżej niż ich wysokość. Złożę chyba na gwarancji bo chyba powinni to wyregulować na zerówce... Albo wczołgam się pod zderzak bo to śrubokrętem od dołu chyba będzie.
Na pobocze świecą wtedy jak jest nimi realizowane doświetlanie zakrętów (np. Fiat i pokrewne). Nie zgadzam się że tak ma być, będą umawiał się na regulację.
- Załączniki
-
Aim Fog Light.pdf
- (317 KiB) Pobrane 124 razy
regulacja nic nie da, po prostu zrodlo swiatla led w tej lampie ma bardzo mala moc. co do doswietlanie to nie do konca prawda. mialem kiedys omege b i tam swiatla przeciwmgielne byly tak ustawione ze od razu bylo widac ze maja swiecic po skosie.
Ja kiedyś jechałem podczas mgły(mieszkam przy Wiśle) i naprawdę super oświetlały asfalt-pasy ( a o to chodzi), natomiast na szybie miałem "mleko"
Także jak Paolo pisze uważam że jest OK. Jak włączyłem światła długie to dopiero było odbicie... , ale o tym każdy wie
We mgle testować Panowie !
Także jak Paolo pisze uważam że jest OK. Jak włączyłem światła długie to dopiero było odbicie... , ale o tym każdy wie
We mgle testować Panowie !
No więc wyregulowane! 1,5h przy kawce, krówkach z logo Mazdy i TERAZ ŚWIECĄ! Podobno mechanik był bardzo zdziwiony że świecą aż tak w dół. No i podobno są 2 teorię:
– powinny być wyregulowane w fabryce
– na zerówce
Zdjęcie niebawem.
– powinny być wyregulowane w fabryce
– na zerówce
Zdjęcie niebawem.
Generalnie zarówno w Maździe jak i w drugim samochodzie te światełka z przodu tak naprawdę zbyt dużo nie dają. Jeżeli masz włączone światła mijania i dołączysz do tego przeciwmgielne, to praktycznie żadnej różnicy nie widać 
Nie wiem dlaczego tak olewacie ich rolę. Po regulacji wygląda tak jak w załączniku.
Moim zdaniem po regulacji świecą tak jak mają świecić i przy mijania także widać różnicę. Nie jest to taka różnica jak przy H4 ale różnica jest. Sami oceńcie.
Moim zdaniem wszyscy macie nie wyregulowane i nie widzicie z tym problemu.
Moim zdaniem po regulacji świecą tak jak mają świecić i przy mijania także widać różnicę. Nie jest to taka różnica jak przy H4 ale różnica jest. Sami oceńcie.
Moim zdaniem wszyscy macie nie wyregulowane i nie widzicie z tym problemu.
Witam . Może ktoś wymieniał żarówkę w światłach przeciwmgielnych typu led w mazdzie z 2017 roku po lifcie? Jesli tak to może wiecie co to za zarówka? .W instrukcji jest tylko oznaczona jako led. Interesuje mnie tez jaką ma barwę?. pozdro
Obawiam się że jest niewymienna tak jak w lampie, ale zadzwoń do ASO to najlepsze rozwiązanie.
Krzychun wytłumacz kolegom w tym wątku https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 4&t=208705
że regulację robiłeś w ASO
Krzychun wytłumacz kolegom w tym wątku https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 4&t=208705
że regulację robiłeś w ASO
Strona 1 z 1