Mechanika, Elektryka – Bronisze – Auto Jaksa

Postprzez darecki 323 » 27 lip 2007, 14:05

:D Byłem dziś u Jaksy miło ,sympatycznie, a przede wszystkim <czas> szybko, sprawnie i skutecznie !!
Wymieniałem płyn chłodniczy i oring na aparacie
Dziękuję polecam pozdrawiam <peace>
Mazda 323F(BA) 1.5 16v –> -Z5 –> BP –> LPG
Chcesz pomóc kliknij tutaj http://www.pajacyk.pl/
Forumowicz

Od: 1 cze 2007, 18:06
Auto: Obecnie Mazda Premacy 2.0 sport
Jakiś czas temu mazda 323F BA 1,5 B + LPG 5d

Postprzez Markiz » 31 lip 2007, 07:12

Przyznam się , że pierwszy raz byłem u Jarka i rzeczywiście to co piszecie potwierdza się. Dziękuję ekipie za miłą i szybką pomoc w oględzinach auta. <jupi>
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:53
Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS

Postprzez tarkan » 31 lip 2007, 21:07

Jak zwykle – podziękowania za fachową obsługę całej ekipie AutoJaksa. Dobrze mieć taki serwis pod ręką.
Panie Jarku, a w zasadzie jak nazywa się tak gumka, która była wymieniana?? ;)
Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
Forumowicz

Od: 4 lut 2006, 00:00
Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP

Postprzez Jaksa » 31 lip 2007, 21:14

a w zasadzie jak nazywa się tak gumka, która była wymieniana??
Osłona sworznia wahacza.....
tarkan napisał(a):Jak zwykle – podziękowania za fachową obsługę całej ekipie AutoJaksa
Ekipa jak zawsze dziękuje za odwiedziny :) <uklon>
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez Taszi » 1 sie 2007, 06:34

Nawet nie zauważyłem całej operacji. Taki Kwinto.................................. :D
Mam wrażenie, ze teraz jakoś lepiej ciągnie <diabełek> (wymiana paska rozrządu, regulacja zaworów+ wymiana oleju silnikowego).
Jeszcze raz dziękuje.
Forumowicz

Od: 30 lip 2006, 17:35
Auto: M6 03r. CiTD 121PS

Postprzez starlet » 3 sie 2007, 08:06

Witam
Jaksa otwórz filię swojej firmy w Gdańsku <jupi> <jupi> <jupi> , bo co czytam o trójmiejskich "fachowcach" to włos się jeży
PS Sama jestem ofiarą Zdanowicza <jelen> , szkoda słów
Pozdrawiam Starlet :)
Forumowicz

Od: 23 maja 2007, 06:49
Auto: Mazda MX-3 1995 1.6 DOHC

Postprzez Jaksa » 3 sie 2007, 09:42

starlet napisał(a):Jaksa otwórz filię swojej firmy w Gdańsku
Jak będziesz wszystkiego pilnować/doglądać to nie ma sprawy <lol> Połowa sukcesu w kazdej dobrej firmie to ekipa , obecnie ciezko o sumiennych mechaników .......
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Postprzez dl00gi » 3 sie 2007, 10:33

Zdanowicz to porażka, pierwsze pytanie przez telefon – czy ma Pan gaz. Jeśli tak, to dowidzenia, nie chcą w ogóle dotykać samochodu obojętnie co by było do zrobienia.
Jaksa, wybieram się w czwartek do Ciebie :)
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 11:08
Auto: Mazda 626 GE FS Cronos 2.0i 95

Postprzez Jaksa » 3 sie 2007, 11:01

Jaksa, wybieram się w czwartek do Ciebie
Jak jestesmy umówieni to oczywiscie zapraszam ( jak widze jestesmy – rozrząd, zawór pompy olejowej i inne duperelki <lol> )
Forumowicz

Postprzez Brt » 10 sie 2007, 18:22

Minęło już trochę czasu więc niejako spokojnie i bez emocji mogę opisać moje przygody z AutoJaksa.

Zaczęło się od dziwnego wchodzenia na obroty samochodu. Diagnoza w AZ sprzęgło...
WTF? już sprzęgło? ja mam wyjazd za chwilę rodzinny + skąd takie sprzęgło + skąd tyle kasy.... gheezzz.
W AZ, w którym regularnie zostawiałem kupę forsy spojrzeli na mnie, wzruszyli ramionami i powiedzieli 3 tyg. czekamy na sprzęgło potem możemy się tym zająć... super...nic więcej ich nie obchodziło

generalnie desperacja... wchodzę na www.autojaksa.com.pl, wykręcam telefon (jest wtorek) ...
myślę sobie, zapytam może mają sprzęgło. Co słyszę... nie oczywiścię , że nie mamy :) , ale po chwili Jarek mówi do mnie
– spokojnie przyjedź, zobaczę ten samochód, ocenię, może to nie sprzęgło?

myślę co mi szkodzi,

na wizycie Jarek potwierdził diagnozę, jednak od razu wykrył, że pedał sprzęgła jest podniesiony na maxa co powoduje nie dociskanie sprzęgła... świetnie sobie myślę 3-4 tyg w AZ na przeglądzie gmerali mi przy tym, bo sami mówili , że cos z tym sprzęgłem robili... no i zrobili a raczej roz&*@** je.

Regulacja pomogła, ale było wiadome, że coś trzeba z tym zrobić.
I tutaj Jaksa niejako pokazał swoją wielkość. Jarek bardzo się zaangażował, razem ja swoimi kanałami, on swoimi, ustalaliśmy różne scenariusze czy regeneracja czy sprzęgło od MondeoST220 wziąć, czy będzie pasowało? itd itd

Jarek cały czas podtrzymywał mnie na duchu i mówił, że do niedzieli (wyjazd rodzinny) na pewno uda się coś wykombinować.
No i trzask, czwartek jest telefon od Jaksy, "Mam sprzęgło! i Mam termin dla Ciebie, przyjeżdzaj jutro... robimy!!"

Jarek nie chcę wiedzieć skąd wziąłeś to sprzęgło i skąd wziąłeś termin, :)

jednak dziękuję Ci za olbrzymie zaangażowanie przez cały tydzień i dziękuję Ci za fachową robotę, Madzia na nowym sprzęgle śmiga aż miło, wczoraj na kresce został Lexus GS ;)

śmiem twierdzić, że dla takiego mechanika warto zostać przy jednej marce samochodu ;)

Jaksa do zobaczenia na przeglądach :)

brt
Forumowicz

Od: 7 kwi 2007, 23:13
Auto: Mazda 6, 3.0 V6 (05), 6 MPS

Postprzez Jaksa » 10 sie 2007, 22:10

Brt napisał(a):Jarek nie chcę wiedzieć skąd wziąłeś to sprzęgło
Mówiłem skąd – lata znajomosci ludzi z branzy to wszystko . Zawsze pomogę człowiekowi w potrzebie . Ciesze sie ze udało sie załatwic sprawę pozytywnie i mogłes spokojnie zrobić tę trasę. Korzystajac z okazji tu i teraz ( pochwalę Twoja mazde <lol> ) masz zajebistą furę te 3 litry ta moc powala na kolana o wyglądzie nie wspomne :) Dziękuje za jazdę testową po naprawie :)
Brt napisał(a):Jaksa do zobaczenia na przeglądach
Zapraszam jak zawsze i dziękuje za opinię.
Forumowicz

Postprzez slav » 16 sie 2007, 19:23

kilka slow miodu po dzisiejszej wizycie :P

serdeczne i wielkie podziekowania za wklad i zaangazowanie w serwisowanie mojej madzi :)
co wiecej pisac , sam nie wiem :)
bo slowa nie wyraza tego jakim pomocnym czlowiekim jest Jarek.
dziekuje

p.s. wielkie dzieki za prezent i przejazdzke ,Twoja mazda z silnikiem od maszyny :P
szczerze piszac jestem nia zauroczony , i zmienilem zdanie na temat diesli :)
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez Adaś » 16 sie 2007, 20:16

Ja również dziękuję Jarkowi za pomoc i porady telefoniczne poza moimi wizytami w serwisie:)
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Banior » 17 sie 2007, 11:49

Więc tak byłem zobaczyłem i doznałem szoku :D Od jakiegoś czasu w mojej mazdzie dziwnie falowały mi obroty silnika, nigdzie nikt nie potrafił mi tego zrobić, aż wresczie postanowiłem wybrać się do Jaksy i było tak przyjechałęm wczesniej niz byłem umówiony i praktycznie odrazu wjechałem na warsztat usunięcie mojej usterki przez Pana Jarka trwało około 30 sekund i to był ogromny szok dla mnie i nietylko....Wielkie słowa uznania i podziękowania dla ciebie Jarku. Teraz już wiem gdzie pojadę następnym razem ze swoją mazdą Jaksa :) :) :)
Forumowicz

Od: 5 sty 2007, 03:49
Auto: Madzi nie ma....:(

Postprzez Jaksa » 2 wrz 2007, 22:01

NineInchNick napisał(a):półrocznym
Wszystko zalezy co chcesz zrobic , szybkie sprawy załatwiamy "od reki " . Ogolnie terminy 1,5 tyg. do przodu.....
Banior napisał(a):Wielkie słowa uznania i podziękowania dla ciebie Jarku
Bardzo miło mi to słyszeć – staram sie :)
Forumowicz

Postprzez karelgott » 9 wrz 2007, 11:55

Trudno napisać coś odkrywczego w tym wątku :), ale nie sposób nie napisać kilku słów uznania dla Jaksy.
Szybka, solidna robota oraz cierpliwość do amatora zaglądającego przez ramie i zadającego głupie pytania :) – dzięki Michał. Do tego rozsądna, uczciwa cena a od niej rabacik akurat na mandat wyłapany w drodze powrotnej :) Trochę daleka droga, ale z pewnością warto było się tłuc rozkopaną pseudo autostradą. jeszcze raz dzięki Jaksa i do następnego razu.
Początkujący

Od: 27 cze 2007, 20:03
Auto: Mondeo IV Ghia 130KM

Postprzez Rychu » 29 wrz 2007, 09:45

Już po raz któryś byłem u Pana Jarka. Tym razem były to tylko gumowe tuleje drążków stabilizatora. Wymiana przebiegła szybko i sprawnie. Przy okazji krótka rozmowa z Panem Jarkiem i mechanikami. Bardzo przyjemne wrażenia. Pozdrawiam serdecznie cała ekipę AUTOJAKSY :) .
Rychu
Forumowicz

Od: 11 lip 2006, 12:01
Auto: Premacy 2.0 DiTD '99
5 2.0 B '07

Postprzez Riki » 18 paź 2007, 13:24

To i ja dopiszę swoje dwa słowa :P :)

Wczoraj odwiedziłem Jarka na wymianę wahacza w GFce... jak zawsze wszystko na najwyższym poziomie...bardzo szybka wymiana elementu i miła rozmowa :)
Jarku dzięki raz jeszcze... teraz jeździ się elegancko :D (cicha i zwarta zawiecha)

Pozdrawiam :)
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez Dortann » 31 paź 2007, 16:40

Drugi raz byłem dziś u Jaksy (pierwszy z powodu swojej głupoty). W swoim nowym nabytku poprosiłem o wymianę oleju a także poprosiłem o kontrolę stanu hamulców i naprawę PT zacisku, który się zablokował na ręcznym. Po raz drugi w życiu trafiłem na uczciwość wśród mechaników – okazało się, że hamulce są jeszcze w porządku i wszystko razem wyniosło mnie 400 zł (olej +wymiana + naprawa zacisku a sam olej to 229 zł). Za samą wymianę (bo przecież nie naprawę) zacisku w AZ Auto mi mówili 900 zł. Wielu innych mechaników z ochotą wymieniłoby klocki i pewnie i tarcze na nowy komplet a stare schowali lub po prostu nie zrobiłoby nic a skasowało za wymianę. <diabełek>
Madzia i Misiek to zgrana para.
Forumowicz

Od: 27 maja 2007, 16:03
Auto: Mazda 6 diesel kombi

Postprzez robulas » 3 lis 2007, 12:39

Ja też dopiszę parę słów.
Tydzień temu byłem w serwisie p. Jarka (rozrząd + przegląd) i jestem pod wrażeniem. Wymiana przebiegła sprawnie i solidnie. Pozdrwiam p. Jarka i ekipę i czekam na otwarcie filii w Płocku.
Czekam na wyznaczenie terminu (sobota) na wymienę czujnika TCV2, łączniki i osłony amortyzatorów.
robulas