Auto Japan
05-220 Zielonka k/Warszawy
ul. Paderewskiego 65
tel. (22) 781 95 53
fax.(22) 761 00 12
office@autojapan.com.pl 
http://www.autojapan.com.pl/
Nie lubię psioczyć na ludzi...ale chcę wam opowiedzieć co mi się przytrafiło, bo to przerasta tolerancję mojego zaufania.
Pojechałem tam (auto japan w zielonce) po zakupie dosyć starej mazdy, którą postanowiłem doinwestować. Mówię: proszę mi sprawdzić co trzeba zrobić (poza paskami, rolkami, filtrami, olejem itp. które od razu chciałem wymienić) i zadzwonić, wybiorę to na co będę miał kasę.
Między innymi, panowie stwierdzili konieczność wymiany wszystkich zacisków hamulcowych i tylnych tarcz (ponad 1000zł za same części i kupę szmalu za robotę!!!). poprosiłem o zrobienie całej reszty bo to dużo i na razie to odłożę, pytałem o sondę lambda itp. a gość mo mówi,: "pan mi tu o sondzie, a hamulców pan nie ma" – no normalnie, każdy by się przejął...ale pomyślałem sobie, żę przecież auto mi hamuje ok i nic się nie dzieje...
I DOBRZE!
co się okazało- po dwóch miesiącach, zaprowadziłem auto do innego mechanika (30 lat doświadczenia), już chciałem kupować tarcze i zestawy naprawcze do zacisków a tu dzwoni mechanik, i mówi, że potrzebuję klocki na tył, i czy jeszcze coś chce robić innego, bo ustawił sobie pół dnia na całą robotę a nic innego nie trzeba robić przy hamulcach.
Okazuje się, że prawdobodobnie zostałem potraktowany po polsku, czyli "wciśniemy mu kit i zobaczymy czy łyknie". Warsztat mi polecono na tym forum, więc ostrzegam...może to wyjątkowy przypadek, może jestem nadwrażliwy...ale nie dajcie się oszukać w przyszłości.
Pozdrawiam

Mechanika – Zielonka – Auto Japan

Strona 1 z 1

Z tego co tu napisałeś wynika, że jesteś raczej totalną nogą w temacie techniki samochodowej, więc skąd wiesz kto ma rację? Zdanie pana Henia i owszem miłe dla ucha, sorry – dla portfela., ale czy będziesz ryzykował kark? Podjedź do SKP, niech ci na rolkach sprawdzą te hample i wtedy wyrokuj

POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
		Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
white&red napisał(a):Między innymi, panowie stwierdzili konieczność wymiany wszystkich zacisków hamulcowych i tylnych tarcz (ponad 1000zł za same części i kupę szmalu za robotę!!!).
To oczywiste że próbowali ci wcisnąć kit
 słusznie zrobiłeś że poszukałeś innego mechanika. Ten drugi  zachował się jak prawdziwy uczciwy rzemieślnik. Sprawdził samochód to co uznał za wadliwe wymienił i tyle
  słusznie zrobiłeś że poszukałeś innego mechanika. Ten drugi  zachował się jak prawdziwy uczciwy rzemieślnik. Sprawdził samochód to co uznał za wadliwe wymienił i tyle  .
. , , jeszcze nie słyszałem o przypadku konieczności wymiany wszystkich zacisków. Klasyczna ściema, pewnie mieli na zapleczu
, , jeszcze nie słyszałem o przypadku konieczności wymiany wszystkich zacisków. Klasyczna ściema, pewnie mieli na zapleczu 
Zgadzam sie, nie polecam. Byłem u nich, bo potrzebowałem wymienić tarcze i klocki. Okazało się (co już wiedziałem) , że jeden zacisk ma zużyte części (gumki). Okazało się, że jeden uratowali a drugi nie zdołali, to wzięli i coś tam z czymś jakoś. Czyli do pupy zrobili, bo po tygodniu straciłem zacisk w prawym kole totalnie i omal nie wjechałem facetowi w pupę. Auto trafiło do Piotra Sobańskiego w Poznaniu. Był przerażony takim kombinowaniem. 
Warsztat specjalizujący się samochodami japońskimi, który ma problemy z częściami. Nie polecam.

Warsztat specjalizujący się samochodami japońskimi, który ma problemy z częściami. Nie polecam.
- 

cross

Strona 1 z 1