Mechanika, Elektryka – Bronisze – Auto Jaksa

Postprzez JohnnyB » 21 sie 2009, 22:25

kristofc napisał(a):johnnyb czyli jesli dobrze zrozumiałem twój post to pojechałeś odgrzybic klime i na IDS , klima nie wymagała odgrzybienia i zapłaciłes 330 za podpiecie kompa??

mniej wiecej tak, pojechałem na przegląd klimy z odgrzybieniem i podpięcie pod kompa i ogólne przegląd auta, sprawdzenie rozrzadu,

Na cenniku wyszło mniej wiecj tak, serwis klimy za 180 PLN i komp 150 mniej wiecej,albo odwrotnie,

Co do klimy to nie wymagała odgrzybiania, a reszta to pewnie nabicie uszczelnieni itp i zgodnie z info zostało to zrobione.,
Panowie obejrzeli hamulce, sprawdzili czy nic nie cieknie, zdjeli pokrywe rozrządu celem weryfikacji czy mógłbyć wymieniany w tym czasie który ja miałem na fakturach, przejażdzka i ocena wrażeń z jazdy,

No i IDF czy jak tam sie ten komp nazywa, brak błędów,

A w woli wyjaśnienia auto przyjął do serwisu p. Michał (chyba, za ewenualną pomyłkę przepraszam), jak pamiętam p.Jarka nie było, wtedy był na urlopie.

Mam nadzieje że przy najbliższej wizycie będe mial przyjemność poznać i p. Jarka.

Co do ceny wydaj mi się nie najmniejsza, ale nie wypowiadam się nie robie w tej branży, a do tej pory moje auta były serwisowane w mniej profesjonalnych serwisach, ale speców od VW i Opli jest dużo więcej niż Mazd.

a co do samego serwisu, jak pisałem wcześniej, pozytywnie,

Pozdrawiam,
M.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez zorro77 » 22 sie 2009, 21:28

Moja madzia wyleczona.

Dymiła – okazało się, że pojawił się problemy z podciśnieniem. Turbo na szczęście w idealnym stanie.

Bardzo dziękuję Jaksie za pomoc telefoniczną i doradztwo. Może kiedyś się odwdzięczę ;) a i na pewno z czymś poważniejszym tam pojadę! (sorry za zawracanie d...)

Podjąłem decyzję, że Madzię wymienię na wersję o zacięciu sport i nowszy model :D
----
*******Sprzedam szybko i tanio:******
1. Manetka świateł i kierunkowskazu (bez przednich halogenów) Mazda 6
2. Zawór EGR (mechaniczny bez elektroniki) Mazda6

>>>choruję na Mazdę6 w nowej budzie :D To był dobry wybór ! ...aha odpaliłem http://www.slubowisko.pl – zapraszam!
Forumowicz

Od: 7 lis 2008, 14:58
Auto: Ford Mondeo była Mazda6 2.0

Postprzez Devo_Y » 26 sie 2009, 17:13

pozdrawiam Pana Jarka i całą załogę AutoJaksa za dzisiejszą pomoc. całe konsylium mechaników zebrało się nad klekoczącą nie wiadomo skąd dokładnie moją 323C. po obejrzeniu i osłuchaniu wstępna diagnoza wiała grozą <szok> padnięty wał lub Bógwieco dokładnie :| jednak po zajrzeniu w odpowiednie miejsce (pozdrawiam spostrzegawczego pana) okazało się, że to sprężarka klimy, która widocznie dostała spod koła kamieniem (wiem nawet gdzie i kiedy). całe szczęście, że to nic poważnego i mogę jeździć, zanim nie zorganizuję tego ustrojstwa do wymiany. póki co trzeba zorganizować pengę i szukać po szrotach.
przy okazji i znienacka szybka wymiana oleju, bo już prawie się należało
jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
do zobaczenia, mam nadzieję niebawem na naprawie klimy
<uklon>
póki co, niczego nie szukam...
Forumowicz

Od: 31 maja 2007, 15:09
Auto: 626 GF FS 136KM

Postprzez JohnnyB » 26 sie 2009, 18:39

Witam,
Zatem jak obiecałem zdaje relację z kolejnej wizyty u p. Jarka.

Problem to metaliczny terkot silnika na zimnym w pewnym zakresie obrotów, podejrzenie wtrysków,

Bylem wczoraj, mialem być w czwartek, zatem na wstępie muszę podziękować za wcześniejsze przyjęcie.
Samochód przyjął p. Michał, wysłuchał mnie i powiedział "czyszczenie wytrysków Forte, a potem sprawdzimy", jak powiedział tak zrobił, po fakcie kalibracja, przebiegła wzorowo, telefon auto do odebrania.
Przy odbiorze informacja, wszystko dobrze, delikatnie słychać wtryski, ale brak błędów, kalibracja w porządku a pierwszym razem, wiec jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. <jupi>

Dziś małżonka moja poinformował mnie ze już nic rano nie klekotało, zatem diagnoza jak i rozwiązanie celne. <jupi> :]

Zatem serdecznie dziękuję p.Jarkowi i jego chłopakom za pomoc i fachową naprawę. ;)

A co do ceny to tym razem się nie wypowiem ile dokładnie, ale zdziwiła mnie bardzo pozytywnie,

dopiero w domu załapałem dlaczego,

stałem się jeżdżąca reklamą serwisu :D, ramki zauważyłem dopiero na parkingu, szkoda ze stare mi nie zostały, w drugim aucie pękła mi jedna.

Jako jeżdżąca reklama serwisu p. Jarka liczę na spory discount przy kolejnej wizycie :]

Dziękuję, pozdrawiam,
Zadowolony klient.
M, :]
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Jaksa » 26 sie 2009, 22:21

JohnnyB napisał(a): ramki zauważyłem dopiero na parkingu, szkoda ze stare mi nie zostały, w drugim aucie pękła mi jedna.
Proszę podjechac po nastepny komplet ( na drugi samochód ) ramek mamy sporo :)
Devo_Y napisał(a):całe konsylium mechaników zebrało się nad klekoczącą nie wiadomo skąd dokładnie moją 323C.
Dobre <lol>
Devo_Y napisał(a):pozdrawiam spostrzegawczego pana
Przekaze :) Dziekujemy za wpisy . Pozdrawiam J.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez kylym » 28 sie 2009, 01:27

To ja też swoje 5 groszy wtrącę.

Od jesieni zeszłego roku stołujemy M6 mojego ojczulka w Ożarowie. W sumie już 4 wizyty licząc z przeglądem przed kupnem. Zaznaczę, że wizyty raczej planowane i wynikające z eksploatacji auta lub widzimsi właściciela, coby nie było, że auto więcej stoi niż jeździ. :D

Mimo, że do najtańszych nie ASO nie należycie, to wygląda na to, że temat ogarniacie. A i wyrozumiali jesteście i na klyjenta poczekacie <lol> jak się spóźnia.

Pozdrawiam i do następnego razu.
WPI
Początkujący

Od: 18 maja 2006, 23:08
Auto: Panda 100 HP/czasem Mazda 6

Postprzez Devo_Y » 22 wrz 2009, 09:01

ponownie pozdrawiam Pana Jarka i ekipę, w szczególności Pana Janka (chyba dobrze zapamiętałem), który zajął się moim autem. wymiana cudem chyba znalezionego kompresora klimy przebiegła szybko i sprawnie. wszystko działa i ma się dobrze.
póki co, niczego nie szukam...
Forumowicz

Od: 31 maja 2007, 15:09
Auto: 626 GF FS 136KM

Postprzez porter78th » 30 wrz 2009, 13:12

Serdeczne Pozdrowienia dla Pana Jarka, za niejednokrotną pomoc udzieloną telefonicznie i anielską cierpliwość.

Szkoda że jesteście tak daleko od Ostrowca Św.

Dziekuje raz jeszcze i Pozdrawiam :)
I'm just here for the gasoline.
Forumowicz

Od: 28 cze 2008, 22:11

Postprzez vqsoft » 8 paź 2009, 20:47

witam
dziś i jak bylem u Jaksy na warsztacie – full profi obsługa
Forumowicz

Od: 27 lip 2009, 19:11
Auto: była srebrna M3 1.6 CITD Y6 2004
jest Ix35 & i20

Postprzez Jaksa » 8 paź 2009, 23:07

vqsoft napisał(a):bylem u Jaksy na warsztacie
No no , bardzo ładna ta trojeczka , gratuluje wyboru . Pozdrawiam wszystkich klientów.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Postprzez trucker72 » 13 paź 2009, 13:02

Witam !

Byłem u Jaksy 1 września bieżącego roku.

Moja M6 była przed daleką drogą do Franci i Włoch, więc postanowiłem sprawdzić i naregulować luz zaworowy ( bo mimo 154 tys km przebiegu jakoś nie miałem weny ,żeby się za to zabrać)podłączyć pod kompa i zrobić kalibrację wtrysków.Mimo,że mieszkam 1000 m. od ASO Mazdy ,a do Jaksy mam ok. 350 km w jedną stronę, to był to jedyny słuszny wybór.

Moje wrażenia z wizyty mogę opisać tylko w samych superlatywach !!!

Pełny profesjonalizm i miła obsługa – chłopaki nie kozaczą jak większość mechaników "doktorów", którzy wszystkie rozumy pozjadali – można z nimi normalnie pogadać i widać,że znają się na mazdach ( i nie tylko) jak mało kto.

Widać już na pierwszy rzut oka, że do każdej mazdy w tym warsztacie podchodzi się indywidualnie – jak przystało na pasjonatów tej marki, a obsługa jest fachowa i staranna.

.... i miłe zaskoczenie prze kasie:

Telefonicznie z Jaksą umawiałem się na 300zł. za całą robotę, a Jaksa mówi ;– daj 180 i będzie ok.
mówię: miało być 300 stówy, ale oponować nie będę <jupi> , dałem 200 zł z prośbą,żeby nie szukał reszty – to prawie na siłę wcisną mi dwie dychy reszty.

Takie rzeczy są w tym kraju raczej niespotykane , oj nie....

<nie>
trucker72

Postprzez a.gadula » 15 paź 2009, 02:00

W Jaksie byłem w Sierpniu 2009r. Wymieniałem tam kompletny rozrząd do swojego KLa. Wrażenia bardzo dobre. W 3.5 godziny wymienic rozrząd w Vce z pompą wody...ekstra w Łodzi chcieli mi zabrać auto na cały dzień lub dwa. Fachowość i rzetelnośc na wysokim poziomie no i zadowolony byłem, że cena usługi była stała bez względu na to czy przyjedziesz ze swoimi częściami czy bez. Mam nadzieję, że za 3-4 lata jak kasa pozwoli i znajdę ładną szóstkę w okolicach W-wy, to podjadę z nią na przegląd przed zakupem. Jeśli kasa nie pozwoli to Mitsu Galanta EAO V6 może też przejżą <co?>
Dzięki Jaksa za pomoc smsową (płyn chłodniczy o 8 rano)
Forumowicz

Od: 15 sty 2009, 01:08
Auto: Vectra C GTS fiatowski diesel

Postprzez Grucha » 30 paź 2009, 07:18

Gratulacje włąscicielowi serwisu Auto Jaksa za występ w TVN Turbo <spoko>
Grucha

Postprzez Jaksa » 31 paź 2009, 23:36

kristofc napisał(a):Gratulacje włąscicielowi serwisu Auto Jaksa za występ w TVN Turbo
Wkręciłi mnie :| ale dziekuje ...
Forumowicz

Postprzez Mazda0202 » 4 lis 2009, 10:21

Dziękuję, Panie Jarku za fachową i bezinteresowną pomoc na priv. Oby więcej takich forumowiczów-ekspertów.

Pozdrowienia.
Początkujący

Od: 4 maja 2009, 13:36
Auto: 626 GE 2.0 benz. + gaz

Postprzez kowalesik » 5 lis 2009, 11:40

Po kolejnym przeglądzie u Jaksy :) Szybko, konkretnie i w miłej atmosferze. Do zobaczyska następnym razem.

PS. Ale park maszynowy pod warsztatem to niezłych rozmiarów dzisiaj był :)
Kowalesik
MazdaSpeed 6 GT 2.3 Turbo AWD
Forumowicz

Od: 10 lip 2006, 23:08
Auto: MazdaSpeed 6 GT

Postprzez Jaksa » 5 lis 2009, 22:42

Jak widze , znowu zaczynacie mieszac mi tutaj <lol>
kowalesik napisał(a):Ale park maszynowy pod warsztatem to niezłych rozmiarów dzisiaj był
Pisałem gdzies ze czasami nie mam gdzie samochodow stawiac – sam widziałes . Szkoda ze tak szybko sie zabrałes ( tak bardzo chciałem sie przejechac MPS-em <lol> )
Mazda0202 napisał(a):Dziękuję, Panie Jarku za fachową i bezinteresowną pomoc na priv
Od tego są maile zawsze pomogę o ile jest mozliwosc.
Forumowicz

Postprzez kowalesik » 6 lis 2009, 14:02

Jaksa napisał(a):
kowalesik napisał(a):Ale park maszynowy pod warsztatem to niezłych rozmiarów dzisiaj był
Pisałem gdzies ze czasami nie mam gdzie samochodow stawiac – sam widziałes . Szkoda ze tak szybko sie zabrałes ( tak bardzo chciałem sie przejechac MPS-em <lol> )

Chłopaki uwinęli się w godzinę, sam się nie spodziewałem :) Nawet właściciel Oponeksu był zdziwiony, co u niego robię o 9:10 zamiast o 10 :)
Kowalesik
MazdaSpeed 6 GT 2.3 Turbo AWD
Forumowicz

Od: 10 lip 2006, 23:08
Auto: MazdaSpeed 6 GT

Postprzez Jaksa » 6 lis 2009, 22:52

kowalesik napisał(a):Chłopaki uwinęli się w godzinę,
Znaja swoją robote , podnosnik, narzedzia..... to wszystko pomaga :)
Forumowicz

Postprzez Neonixos666 » 10 lis 2009, 20:54

Ja powiem tak, mam wielki szacunek dla ludzi którzy znają się na dzisiejszych samochodach i podchodzą do napraw i całego serwisu profesjonalnie, to nie te czasy że każdy składał dobie samochód w garażu i mógł naprawić wszystko teraz jeśli ktoś się nie zna to spartoli robotę że hej. A co do początku tematu i rzekomej pomyłki w ocenie usterki to życzę tylko takich pomyłek bo na tle innych ,,mechaników" to pryszcz nie warty uwagi. Pozdrawiam Jaksa i żałuje że nie mieszkam bliżej bo przynajmniej odwiedził bym bardzo mocno polecany i sprawdzony warsztat.
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M