co to ?
znikała kiedy wciskałem sprzęgło i obroty spadały na chwilę w dolne rejony.
Pierwszy raz zapaliła mi się przy 211km/h.
Co to za kontrolka – Dolanie płynu do zbiorniczka wyrównawczego
Strona 1 z 1
Faktycznie znany problem – wystarczy dolać nieco powyżej kreski maximum. Nie powinno zaszkodzić – sprawdzone na własnej skórze. Ostatnio testowane podczas jazd na Ułężu:
http://www.youtube.com/watch?v=IZqAdM-Degg
Dużo jeżdzenia, chłodzenie w normie, kontrolka się nie zapalała, zbiornika nie wysadziło ;–)
Co do czujnika – może tak być faktycznie, ale nie stawiam że jest walnięty, tylko np. przy przechyłach płyn się może przelewać i rejestruje brak. Mimo wszystko nie ryzykowałbym jazdy z palącą się kontrolką chłodzenia.
Trust
http://www.youtube.com/watch?v=IZqAdM-Degg
Dużo jeżdzenia, chłodzenie w normie, kontrolka się nie zapalała, zbiornika nie wysadziło ;–)
Co do czujnika – może tak być faktycznie, ale nie stawiam że jest walnięty, tylko np. przy przechyłach płyn się może przelewać i rejestruje brak. Mimo wszystko nie ryzykowałbym jazdy z palącą się kontrolką chłodzenia.
Trust
- Od: 9 kwi 2008, 21:27
- Auto: RX-8
Mimo wszystko nie ryzykowałbym jazdy z palącą się kontrolką chłodzenia.
Wiesz.. ta kontrolka to dziwna. Zapala się, potem trzymam sprzęgło i kiedy obroty spadają do 1tyś to kontrolka gaśnie i dalej można gazować
- Od: 16 cze 2010, 12:42
- Auto: Mazda RX-8 Revolution, 231KM
Lazy napisał(a):Mimo wszystko nie ryzykowałbym jazdy z palącą się kontrolką chłodzenia.
Wiesz.. ta kontrolka to dziwna. Zapala się, potem trzymam sprzęgło i kiedy obroty spadają do 1tyś to kontrolka gaśnie i dalej można gazować
Dodaj trochę płynu to pewno zniknie. Też tak miałem w pewnym momencie (przez kilkanaście sekund po zapaleniu auta paliła się kontrolka), dolałem płynu i zapomniałem jak wygląda.
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
Strona 1 z 1