Mamy piękną pogodę i można się już trochę pobawić w upiększanie samochodu. Postanowiłem sobie wymienić w pierwszej kolejności zwykłe żarówki do jazdy dziennej DRL na żarówki Ledowe. Przed zakupem miałem dużo wątpliwości jaki rodzaj czy będą pasować czy nie będzie błędów przepalonej żarówki.
Zaryzykowałem i kupiłem na allegro. Jest to żarówka LED typu P13W (rodzaj gniazda) z diodami SMD (dobrze rozprowadzają światło), wybór padł na tego ten rodzaj link poniżej.

Tanie nie były około 120zł za komplet z wysyłką.
Postanowiłem napisać posta dla zainteresowanych, więc zaopatrzyłem się w śrubokręt mały krzyżakowy aparat foto, no i oczywiście żarówki. Opis poniżej.
1. Pierwszej kolejności musimy odpiąć kabel za pomocą zatrzasku w górnej części złącza.
2. Odkręcić dwie śruby i wyjąć żarówkę wraz z oprawą metalową.
3. Następnie należy włożyć naszą nową ledową żarówkę zatrzaskiem do góry, przyłożyć odpowiednio zaczep metalowy i przykręcić na końcu podłączyć wtyczkę.
4. Analogicznie robimy to z drugą stroną ale dla łatwiejszego dostępu należy wypiąć lejek z mocowania.
5. Po założeniu drugiej strony możemy odpalić i podziwiać lepszy, ładniejszy, energooszczędny wygląd. Brak błędu przepalonej żarówki. Efekt końcowy na fotkach jest widoczny.
Mam nadzieję że manula się komuś przyda i też postanowi zmienić.