KMBak napisał(a):A myślałem, że w BM nic nie skrzypi i nie piszczy, ale widać w tym zakresie nic nie poprawili.
To zależy. U mnie 5000km od kwietnia i wszystko jest super.
www.mazdaspeed.pl
Motoryzantka napisał(a):Czy Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym, czyli z trzaskami dochodzącymi dokładnie z tego miejsca?
Potwierdzam – u mnie jest to stukot elementów mocowania tablicy rejestracyjnej (aczkolwiek dokładniejszego śledztwa nie przeprowadziłem).Motoryzantka napisał(a):Jeszcze jeden problem, który u mnie wystąpił, a na który nikt na tym forum się do tej pory nie skarżył, to odgłos (stukot), podczas zamykania drzwi dochodzący z bagażnika (wersja hatchback).
Motoryzantka napisał(a):Byłam z tym w serwisie, ale Mazda 3 , którą mieli na salonie również taki odgłos wydawała przy zamykaniu drzwi. Tłumaczono mi ze tak jest, ponieważ są jakieś komory powietrzne (?) czy coś takiego, które napełniają się powietrzem w momencie, gdy wszystkie inne drzwi są pozamykane.
ZOOMik napisał(a):Pozwolisz, że przedstawię Ci pokrótce bardziej prawdopodobną hipotezę...
Zamykanie pojedynczych drzwi powoduje "wtłoczenie" do wnętrza auta powietrza i wytworzenie wewnątrz auta niewielkiego chwilowego nadciśnienia. Skoro tej czynności towarzyszą jakieś niepożądane stuki to oznacza, że w wyniku powyższego coś zostaje wprawione w drganie i generuje dźwięk albo samoistnie albo też w wyniku oddziaływania na inny element.
ZOOMik napisał(a):choć nadal uważam, że powinno to być tak rozwiązane, aby żadne ustrojstwo się nie „tłukło” – w swojej jakoś tego nie słyszę
ulmen napisał(a):Jeszcze jedna rzecz moze tłuc-plastik wewnętrznej strony piątych drzwi. Tak jak wiele elementow w M3 nie jest solidnie zamocowany i ma luzy...
georaf napisał(a):Przy przebiegu 500 km zaczęło się u mnie "cpykanie" (jakby odgłos gniecionej puszki) przy przejeżdżaniu po nierównościach w lewym przednim słupku. Obecnie "cpykanie" występuje rzadziej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości