Omega Can Ultra, Niedźwiedź Lock – Czy warto?
1, 2
Panowie, przejrzałem książeczki i inne świerszczyki po poprzednim właścicielu i nie znalałem info jak wymienić i skonfigurować następnie ten "pikacz" pestkę czy jak zwał (małe urządzonko z baterią do alarmu). Czy możecie powiedzieć co zrobić po wymianie baterii żeby Auto WIDZIAŁO pilocika na nowo..?
Ja po wymianie baterii nic nie muszę robić , działa dalej. Poprzednik nie dał Ci instrukcji z PIN-em?
Zdzwoń do producenta to Ci pomoże, ja tam kupowałem etui na pastylkę i różne informacje nie objęte tajemnicą dostałem
w bardzo uprzejmy sposób
http://expero.com.pl/product/omega-can/
Pozdrawiam
Tak wygląda:
Zdzwoń do producenta to Ci pomoże, ja tam kupowałem etui na pastylkę i różne informacje nie objęte tajemnicą dostałem

http://expero.com.pl/product/omega-can/
Pozdrawiam
Tak wygląda:
Dzięki za odpowiedź, ale tak w sumie to teraz zgłupiałem bo.. w jedym dokumencie który mam a pro pos tego alarmu to informacja (taka książeczka) że Mazda jest wyposażona w alarm MZ03, urządzonko z baterią wygląda identycznie jak na fimie > ale nie ma nigdzie info że jest to OMEGA. Czy posiadam coś innego? PIN-u nie dostałem, może w tym systemie go nie ma.
Musisz na podstawie nr VIN dowiedzieć się w ASO co masz?
i lub wypytać poprzedniego właściciela.
andrep napisał(a):Musisz na podstawie nr VIN dowiedzieć się w ASO co masz?![]()
i lub wypytać poprzedniego właściciela.
Ten MZO3 to raczej to samo co OMEGA, stara nazwa chyba – rok auta 2014
Podobanie jak u Ciebie, wymieniłem sam baterię w czarnym pilociku – działa od razu bez obsługowo, samochód wykrywa pikacza i normalnie się odpala. Zastanawia mnie tylko ta instrukcja co wkleiłeś bo inaczej jest rozpisane włączenie pilota i wyłączenie. Na filmiku inna jest sekwencja niż w instrukcji.
Swoją drogą to PIN-u nie mam, na w razie czego muszę podjechać z tym do ASO po ten PIN, poprzedni właściciel gdzieś zapodział kartkę albo w ogóle jej nie dostał > mówi prawdę bo to dobry znajomy
Witaj
Na pierwszej str. mam wklejoną erretę do instrukcji , zapomniałem o niej
. Zaraz wkleję foto.
W wolnej chwili zeskanuję całą , przyda się szybki dostęp
O to chodziło?
PS
Zeskanowałem w czarno-białym kolorze , chcesz? to podepnę
Na pierwszej str. mam wklejoną erretę do instrukcji , zapomniałem o niej
W wolnej chwili zeskanuję całą , przyda się szybki dostęp
O to chodziło?
PS
Zeskanowałem w czarno-białym kolorze , chcesz? to podepnę
Ostatnio edytowano 11 lut 2019, 20:46 przez andrep, łącznie edytowano 1 raz
NO fajnie, jeśli to nie problem to zeskanuj co masz. a ja to sobie wydrukuję, zawsze będę miał na w razie czego. Ale PIN też muszę ogarnąć, mam nadzieje że w ASO mi go podadzą.
No takiej rozkładówki nie mam właśnie.
No takiej rozkładówki nie mam właśnie.
No to podpinam , ale pinu nie podam
– zakleiłem 
Zrobię kolor bo to nie ładnie wygląda
Zrobię kolor bo to nie ładnie wygląda
- Załączniki
-
Instrukcja OMEGA CAN.pdf
- (3.71 MiB) Pobrane 113 razy
Napisałeś kiedyś że po kontakcie z serwisem expero w 15 min ustawiłeś czułość czujników , może to jedyna droga do kodów ? 
A mógłbyś się podzielić kodem do zmniejszenia czułości? U mnie alarm potrafi się włączyć przy głośno przejeżdżającym aucie. Ostatnio doszło do tego włączanie alarmu przy otwieraniu auta. Otwieram, wchodzę i wyje. Zastanawiam się, czy alarm przy otwieraniu nie jest skutkiem jego wcześniejszego wzbudzenia. Nie działa opcja zamknij, otwórz auto w celu wyłączenia alramu. Klikanie działa jak chce. Raz po minucie, raz po 10 (szaleństwo). Ostatecznie rozbroiłem alarm wchodząc w tryb serwisowy. Chciałbym jednak zmniejszyć mu czułość i włączyć go ponownie. Każda pomoc mile widziana.
- Od: 9 lip 2024, 22:30
- Auto: Mazda CX-3 2016r. 1998cm3 88kW
1, 2