Hej,
chciałem się was poradzić czy macie może jakiś patent na podłączenie plusa gdzieś z tyłu samochodu ? Będę w nast tyg montował hak i ciekawy jestem czy najlepszym rozwiązaniem jest pociągnięcie bezpośrednio z akumulatora czy wpięcie się gdzieś z tyłu ( do przyczepki bezpiecznik ma 15A, więc nie jestem na 100% pewny czy to dobry pomysł żeby szukać jakiegoś punktu zaczepienia z tyłu ).
dzięki !
Plus do zasilania gniazda przyczepki
Strona 1 z 1
Ok,
więc udało mi się troche poszukać i generalnie wygląda to tak: Najlepiej oczywiście podłączyć sobie oddzielnie bezpiecznik ze skrzynki wewnętrznej. W mojej wersji ( skypassion – więc zakładma ze ogolnie to gniazdo nie jest uzywane ) jest wolny bezpiecznik:
W który, żeby zrobić to bezinwazyjnie można wpiąć taki bypass :
i wtedy już sobie ten plus przeciągnąć do tyłu pod lewym progiem:
I to chyba najlepszy sposób bez kombinowania, przeciążania innych obwodów itp. Akurat na tym bezpieczniku napięcie jest cały czas, ale w przypadku przyczepki gniazda przyczepki to jest ok gdyż ma działać tak samo jak normalne światło stopu, nie potrzebujemy włączonej stacyjki. Prąd pobierany przez moduł do świateł przyczepki – to max 10mA w przypadku mojego modułu więc raczej akku ne rozładuje
Mam nadzieję ze komuś się przyda
więc udało mi się troche poszukać i generalnie wygląda to tak: Najlepiej oczywiście podłączyć sobie oddzielnie bezpiecznik ze skrzynki wewnętrznej. W mojej wersji ( skypassion – więc zakładma ze ogolnie to gniazdo nie jest uzywane ) jest wolny bezpiecznik:
W który, żeby zrobić to bezinwazyjnie można wpiąć taki bypass :
i wtedy już sobie ten plus przeciągnąć do tyłu pod lewym progiem:
I to chyba najlepszy sposób bez kombinowania, przeciążania innych obwodów itp. Akurat na tym bezpieczniku napięcie jest cały czas, ale w przypadku przyczepki gniazda przyczepki to jest ok gdyż ma działać tak samo jak normalne światło stopu, nie potrzebujemy włączonej stacyjki. Prąd pobierany przez moduł do świateł przyczepki – to max 10mA w przypadku mojego modułu więc raczej akku ne rozładuje
Mam nadzieję ze komuś się przyda
Strona 1 z 1