Witam,
Czy w zimie macie problemy z powolnym otwieraniem się klapy bagażnika?
U mnie w ziemie klapa praktycznie sama się nie otwiera, muszę ją ręcznie podnosić. W lecie jest wszystko ok.
Problem na pewno jest w podnośnikach hydraulicznych, przy spadku temperatury olej w siłownikach gęstnieje i w moim przypadku nie jest w stanie już unieść klapy.
Powolone otieranie się klapy bagażnika w ziemie
Strona 1 z 1
Masz na mysli przycisk na pilocie? Do tej pory wydawalo mi sie, ze tylko sedany maja 3 (lub 4) przyciski. Ja mam dwa – hatchback.
Dodam, ze naciskajac (przytrzymujac) guzika przy klapie bagaznia, otwiera sie tylko zamek, klapa sie nie podnosi.
Dodam, ze naciskajac (przytrzymujac) guzika przy klapie bagaznia, otwiera sie tylko zamek, klapa sie nie podnosi.
To ja może wyjaśnię.
Klapa się sama nie podnosi w żadnym przypadku, trzeba ją ręcznie unieść. Siłowniki zamontowane w klapie służą tylko i wyłącznie temu, by po podniesieniu nie spadła nam na głowę.
Faktycznie zimą utrudniają nawet jej uniesienie, latem działają lżej.
Klapa się sama nie podnosi w żadnym przypadku, trzeba ją ręcznie unieść. Siłowniki zamontowane w klapie służą tylko i wyłącznie temu, by po podniesieniu nie spadła nam na głowę.
Faktycznie zimą utrudniają nawet jej uniesienie, latem działają lżej.
-
lukaszjakubowski
No właśnie takie dane jak rodzaj nadwozia powinny być obowiązkowe w podpisie, bo zaczyna robić się bałagan.
U mnie w sedanie jak było lato i nie miałem żadnego wytłumienia to po przetrzymaniu magicznego guzika klapa się otwierała do końca. Teraz jak jest zimniej i mam maty to uchyla się delikatnie, ale i tak dużo ułatwia to otwieranie, bo nie trzeba macać brudnego przycisku tylko czymkolwiek ( np zakupami) o rancik pcham wyżej.
PS: Tu nie ma jakiejś automatymi i działa to różnie, ale w każdym aucie tego typu silowniki są podatne na temperaturę i nie ma mowy o jakimś zużyciu po tak krótkim czasie.
U mnie w sedanie jak było lato i nie miałem żadnego wytłumienia to po przetrzymaniu magicznego guzika klapa się otwierała do końca. Teraz jak jest zimniej i mam maty to uchyla się delikatnie, ale i tak dużo ułatwia to otwieranie, bo nie trzeba macać brudnego przycisku tylko czymkolwiek ( np zakupami) o rancik pcham wyżej.
PS: Tu nie ma jakiejś automatymi i działa to różnie, ale w każdym aucie tego typu silowniki są podatne na temperaturę i nie ma mowy o jakimś zużyciu po tak krótkim czasie.
Strona 1 z 1