Witam!
Posiadam wersję sedan skymotion i nie mogę się uporać z następującymi zagadnieniami:
– nie udaje mi się przeprogramować sterowania szyb aby po jednym naciśnięcia zamykał/otwierały się całkowicie (stosuje się do instrukcji gdzie w przy włączonym zapłonie otwieram szybę a następnie ją zamykam przytrzymując łącznik kilka sekund.
– przycisk komend głosowych na kierownicy nie powoduje żadnych reakcji. Nie ma beep, nie ma odzewu na komendy głosowe...trzeba ten system w jakiś sposób aktywować? Oczywiście prawię do niego po angielsku.
Problem z systemami związanymi z komfortem
Strona 1 z 1
przycisk komend głosowych na kierownicy nie powoduje żadnych reakcji. Nie ma beep, nie ma odzewu na komendy głosowe...trzeba ten system w jakiś sposób aktywować? Oczywiście prawię do niego po angielsku.
Niestety jest to powiązane z wybranym językiem. W ustawieniach jak wejdziesz do zmiany języka to zobaczysz ze niektóre posiadają ikonkę mikrofonu, jeśli przełączysz się np na angielski to będziesz mógł podawać komendy głosowe. (U mnie miałem problem z przełączeniem z polskiego na angielski ale zadziałało z pl na de i potem na en.) Nie da się ustawić języka dla komunikatow i UI na pl a dla komend na En.
- Od: 11 gru 2013, 13:18
- Auto: Seat Altea Ref. 1.6 MPI 102 KM, 2007
Mazda 3 BM, SkyEnergy SKYACTIV-G 2.0 165KM 6MT 2013
Faktycznie u mnie jest tak samo jak kolega opisał włącznie z problemem z przełączeniem się bezpośrednio z polskiego na angielski.
-
maryousz
ktokolwiek bylby uprzejmy zbadac w swoim egzemplarzu dzialanie tych swiatel w opisanych okolicznosciach oraz programowanie szyb?
-
maryousz
u mnie z bluetooth nie ma problemow ale slysze trzaski podczas zmiany utworu odtwarzanego z pendrive.
-
maryousz
maryousz napisał(a):Zdaje się, że problem u mnie dotyczy wyłącznie drzwi kierowcy – system reaguje na ich otwarcie odwrotnie niż na pozostałe tj. kiedy otwieram drzwi kierowcy to światła przygasają(nie gasną całkowicie), natomiast gdy otwieram pozostałe drzwi(pojedynczo) światła świecą jaśniej a po ich zamknięciu dopiero przygasają i dopiero po 15 sek gasną i tak pewnie powinno być. Dziś miałem sytuację następującą: otwieram centralny zamek, światło się zapala, otwieram drzwi kierowcy-światło przygasa, wsiadam-światło gaśnie, zamykam drzwi-światło się zapala.
Masz z tym podświetleniem chyba coś nie tak. Sprawdziłem i u mnie, dla każdych drzwi działa to tak samo. Czyli otwieram drzwi przyciskiem na klamce. Lampka się zapala. W przypadku otwartych drzwi, swieci 30s. W przypadku ich zamknięcia, gaśnie po 15s. Wartości 30 i 15 są konfigurowalne:
Wiem o ustawieniach czasu ale to nie to.
Bądź co bądź problem ustąpił samoczynnie niedługo po tym jak się pojawił.
Nie ma na to wytłumaczenia.
Mam nadzieje, że już nie powróci, no chyba że na stałe w trakcie trwania gwarancji aby mogli go zdiagnozować i skutecznie naprawić.
Bądź co bądź problem ustąpił samoczynnie niedługo po tym jak się pojawił.
Nie ma na to wytłumaczenia.
Mam nadzieje, że już nie powróci, no chyba że na stałe w trakcie trwania gwarancji aby mogli go zdiagnozować i skutecznie naprawić.
-
maryousz
Strona 1 z 1