ulmen napisał(a):Można podpiąć kamerę bezprzewodowo np. za pomocą http://www.active-robots.com/radio/audio-data-video/2-4-ghz-av-modules. Wtedy ta wiązka z bagażnika nie jest konieczna.
O czymś takim nie pomyślałem, chociaż szczerze mówiąc wszechobecna tendencja siania sygnałami radiowymi trochę mnie przeraża ...
Ważne jest natomiast to czy tablet przełączy się automatycznie na sygnał z kamery jeśli na jego wejście poda się sygnał video. Wejście to złącza 1A oraz 1B modułu CMU strona 9827. Dla próby można by podać tam sygnał z np. aparatu fotograficznego, który ma wyjście na TVNo ale to jest już prawie MacGyverowanie.
Problemem jest tu dostanie się do tych złączy, bo trzeba parę rzeczy rozebrać (ostrożnie, żeby nie mieć problemów z gwarancją). Po tym wszystkim samo podanie sygnału video to już pikuś
Co do automatycznego przełączania – podejrzewam, że to raczej tak właśnie działa, skoro nie ma tu żadnych magicznych przewodów do wykrywania obecności kamery jak w przypadku mikrofonu (1P). Dodatkowo znalazłem coś takiego:
- Kod: Zaznacz cały
For the rear mount camera installation/removal, disconnect the negative battery cable, switch the ignition to ACC or ON (engine off or on) after the servicing is completed, and the audio unit records the presence/non-presence of the rear mount camera.
Mniemam, że może CMU podaje zasilanie i sprawdza, czy dostaje sygnał video.
A tak nawiasem mówiąc – PDF na 10 tys. stron to już przegięcie – wyszukiwanie trwa zdecydowanie za długo