Mazda3 Exclusive BK Y6 2005 "LOW_AIR EMCZY" – SPRZEDAM ! WARTO !
Przeglądam przeglądam i
nie wiem jak to ująć w słowa

- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
Uuuu, jest grubo.
Jakie wymiary felgi? Szerzej tył?

- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Tył 10" – 4" rant, przód 8" – 3" rant. Będę zamieniać bębny i będzie po 9" all. W przyszłości może coś szerzej choć dla mnie póki co jest eko a będą robić
Na et45 powinien się tył schować idealnie, przód pewnie będzie na spas. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Na et45 powinien się tył schować idealnie, przód pewnie będzie na spas. Zobaczymy jak to wyjdzie.
ładniusio 
jest walec drogowy – spalanie wzrośnie dużo?
jest walec drogowy – spalanie wzrośnie dużo?
Teoretycznie powinno spaść, większe koło lepiej się napędza a szerokość gumy będzie taka sama (naciąg). Zobaczymy, na pewno zdam z tego relację. Nie widziałem jeszcze Mazdy3 BK na 19" w sumie jako daily.
oblivion napisał(a):spalanie wzrośnie dużo?
chudymud napisał(a):Teoretycznie powinno spaść, większe koło lepiej się napędza
Chudy, powiedz, że żartowałeś
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
No koło na pewno rwie suty
chociaż nie wiem czy te "iksery" nie wyglądały lepiej, nadawały madzi takiej lekkości... musiałbym zobaczyć z profilu oba koła na aucie żeby się do nich przekonać
Kolor felg zostaje taki jak jest czy planujesz jakiś inny?

zemoj napisał(a):oblivion napisał(a):spalanie wzrośnie dużo?chudymud napisał(a):Teoretycznie powinno spaść, większe koło lepiej się napędza
Chudy, powiedz, że żartowałeś
Pół żartem pół serio coś w tym jest
Wraz ze wzrostem prędkości koła lub ilości obrotów koła (mniejsze koło=mniejsza pokonana droga w czasie 1 obrotu) zwiększa się też prędkość obrotowa silnika.
Zwiększenie prędkości obrotowej silnika= większe spalanie
Analogicznie do większego koła o tej samej szerokości teoretycznie powinno nieco zejść spalanie.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi – codziennie uczę się czegoś nowego
DariusBtm napisał(a):No koło na pewno rwie sutychociaż nie wiem czy te "iksery" nie wyglądały lepiej, nadawały madzi takiej lekkości... musiałbym zobaczyć z profilu oba koła na aucie żeby się do nich przekonać
Kolor felg zostaje taki jak jest czy planujesz jakiś inny?
Kolor rotorów będzie ciemny, żeby trochę znikło a pasowało do budy. Mam nadzieje, że magik lakiernik dobrze to ogarnie

Trzeba zmieniać style, żeby przekonać się co będzie najlepiej pasowało. XXR już może mieć każdy. Kiedy ja je kupowałem były mega trudno dostępne do tego stopnia, że musiałem ściągać z USA. teraz każdy lepszy sklep ma podobny wzór tych felg różnych firm
chudymud napisał(a):Pół żartem pół serio coś w tym jestSpalanie teoretycznie powinno się zmienić z racji okłamania licznika o ponad 5km/h od serii. Jak w rowerach większe koło 29" lepiej napędza rower niż 26" przy mniejszej utracie sił. W praktyce oczywiście opory toczenia mają największe znaczenie i masa własna auta a także aerodynamika. Tu sprawa wygląda już inaczej. Mniejsze koła mają mniejszy obwód a co za tym idzie muszą obracać się szybciej lub pokonać dłuższą drogę by dorównać kołom większym.
Wraz ze wzrostem prędkości koła lub ilości obrotów koła (mniejsze koło=mniejsza pokonana droga w czasie 1 obrotu) zwiększa się też prędkość obrotowa silnika.
Zwiększenie prędkości obrotowej silnika= większe spalanie
Analogicznie do większego koła o tej samej szerokości teoretycznie powinno nieco zejść spalanie.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi – codziennie uczę się czegoś nowego
nic z tych wywodów nie zrozumiałem
szersze koło = większe tarcie = większe spalanie, to tyle
chyba, że te szerokości już przerabiałeś, to spalanie się nie zmieni
Rakieta

- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
Dzięki chłopaki
Oblivion: Tak zgadzam się co do szerokości – będzie też taka sama na nowych kołach – przetestuje i zdam relacje co zaobserwowałem.
Dziś dostałem spy foty kolejnej części układanki :evil: 8-)
Kolor z palety SEBESTE – czyl ciężka rarka robiona na zamówienie
Mega ziarno, będzie podobnie jak na xxr z tym, że z flatlipem. Jeszcze nie widziałem na żywo ale ponoć wyszło prze kozacko.
PALNIKI JUŻ GOTOWE !

Czekam jeszcze na bębny i skręcamy !

Oblivion: Tak zgadzam się co do szerokości – będzie też taka sama na nowych kołach – przetestuje i zdam relacje co zaobserwowałem.
Dziś dostałem spy foty kolejnej części układanki :evil: 8-)
Kolor z palety SEBESTE – czyl ciężka rarka robiona na zamówienie
PALNIKI JUŻ GOTOWE !
Czekam jeszcze na bębny i skręcamy !
U mnie ok
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–