Mazda z USA / Kanady – problemy i porady
4D 2.0 155KM wersja po lifcie.
Mówi że potrzebuję danych typu:
Wymiary, masa własna, dopuszczalna masa całkowita, ładowność, dopuszczalny nacisk na oś, dopuszczalna masa całkowita przyczepy, pojemność silnika, moc silnika, liczba miejsc. Chce mieć to na wydruku z jakiegoś programu typu Autodata w której nie ma tego samochodu lub z serwisu Mazdy. Nie interesują go dane z internetu.
Mówi że potrzebuję danych typu:
Wymiary, masa własna, dopuszczalna masa całkowita, ładowność, dopuszczalny nacisk na oś, dopuszczalna masa całkowita przyczepy, pojemność silnika, moc silnika, liczba miejsc. Chce mieć to na wydruku z jakiegoś programu typu Autodata w której nie ma tego samochodu lub z serwisu Mazdy. Nie interesują go dane z internetu.
auto, które było w zasadzie w tej samej wersji w PL, diagnosta nie powinien mieć z tym problemów, to jego obowiązek, jak nie to go zmień
niech poza mocą przyjmie dane z 2.0 120KW czyli 165KM, masy, wymiary są takie same
niech poza mocą przyjmie dane z 2.0 120KW czyli 165KM, masy, wymiary są takie same
- Od: 21 mar 2005, 16:59
- Auto: Mazda 3 BN 2,5
Mam jeszcze problem z radiem. Nie odbiera żadnej stacji radiowej nawet jak ręcznie ustawiam częstotliwość. System jeszcze jest amerykański. Pomoże zmiana oprogramowania na europejskie i będzie chociaż odbierać stacje nieparzystymi końcówkami? Czy to jednak w czymś innym tkwi problem?
Na dole tej strony jest problem radia poruszony
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&start=80
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&start=80
Cześć, jestem posiadaczem Mazdy 3 2017r. HB 2.5l Grandtouring USA. Auto ma światła ledowe, problem polega na tym, że nie mogę dopasować europejskiego odpowiednika. Auto jest wersja z radarem, aktywnym tempomatem (więc chyba posiada pakiet safety).
Nr lamp: BABH51030 i BABH51040
wtyczka duża ( podstawa lampy) : 7 pinów
wtyczka przy "regulacji" : 3 piny
kolejna wtyczka : 3 piny
obrysówka pomarańczowa : 2 kabelki
Cała wiązka : 14 pinów
Pytanie jakie to są lampy ? z AFS czy bez ? skrętne czy nie ?
Czy jest możliwość dopasowania i zamontowania europejskiego odpowiednika Plug&Play czy trzeba przerabiać wiązki jeśli tak to proszę o opis tej modyfikacji.
Nr lamp: BABH51030 i BABH51040
wtyczka duża ( podstawa lampy) : 7 pinów
wtyczka przy "regulacji" : 3 piny
kolejna wtyczka : 3 piny
obrysówka pomarańczowa : 2 kabelki
Cała wiązka : 14 pinów
Pytanie jakie to są lampy ? z AFS czy bez ? skrętne czy nie ?
Czy jest możliwość dopasowania i zamontowania europejskiego odpowiednika Plug&Play czy trzeba przerabiać wiązki jeśli tak to proszę o opis tej modyfikacji.
- Od: 20 lip 2019, 14:43
- Auto: Mazda 3 BN hatchback 2017r. USA Grandtouring 2.5 AT
Problem w tym, że Mazda traktuje wiązkę na lampie jako integralną część samej lampy, a nie osoby element instalacji elektrycznej. Co prawda można ją dokupić, ale cena zwala z nóg. Natomiast to co jest w serwisówce to jak wspominał popi – to tylko jedna wtyczka, zdaje się 15 pinów.
I teraz jak ktoś kupuje lampę, a nie ma tych kabelków to zazwyczaj jest w czarnej
, bo USA/EU mają inną tą "krótką" wiązkę pomimo, że ta duża wtyczka na której kończy się serwisówka jest taka sama.
I teraz jak ktoś kupuje lampę, a nie ma tych kabelków to zazwyczaj jest w czarnej

- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Mam wiązki z tych lamp USA obie kompletne, jest to do przerobienia ? Jakich lamp mam szukać ? Jest to led skrętny? Czy może ten najbardziej wypasiony? W Aso w Warszawie BEMO MOTORS ze oni nie maja jak tego sprawdzić bo musiał bym mieć vin auta europejskiego żeby po nim mi podali numer lampy. Ale nawet w internecie tego nie znajdę bo nie ma jak rozpoznać jakie one są... z tego co zauważyłem jest model z szarym troszkę innym „silniczkiem” a modele które wyglądają jak moja lampa to wtyczka od dołu lampy ma tylko 4 piny a w mojej jest wszystkie 7 ... POMOCY BO JUŻ NIE WIEM CO ROBIĆ I CZEGO SZUKAĆ
Po prostu kup EU odpowiedniki lamp z USA (czyli jeśli były skrętne to skrętne, jeśli strefowe to strefowe) i teraz ważne RAZEM Z TYMI WIĄZKAMI. Wtedy włożysz i będzie działać.
Jak już pisałem wiadomość wcześniej – sama Mazda nie ma w oficjalnej dokumentacji co i gdzie idzie z tej krótkiej wiązki, więc wszelakie przeróbki raczej odpadają.
Jak już pisałem wiadomość wcześniej – sama Mazda nie ma w oficjalnej dokumentacji co i gdzie idzie z tej krótkiej wiązki, więc wszelakie przeróbki raczej odpadają.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
No właśnie problem jest tu ze nie wiem które są odpowiednikiem bo ilość pinów się nie zgadza w głównej wtyczce. Dlatego tez nie wiem które to są lampy. Wersja jest grandtouring z radarem czyli najbogatsza. Gość mi powiedział ze to będą te najlepsze lampy skretne itp. A będąc wczoraj w Aso oryginalne lampy USA wycenili komplet na ok 10tys
Jeśli sam nie wiesz co masz to skąd my to mamy wiedzieć? Skontaktuj się z tym ASO, które ma dostęp do VIN'ów z USA, bo są takie. Wtedy wszystko będzie prostsze.
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Cześć, przeszukalem różne tematy i nic u mnie nie działa.
Posiadam mazde 3 2014 2.0 150km benzyna z USA, próbuję ustawić, aby spalanie pokazywało w km/h oraz zmienić temperaturę z F na C. Da się w ogóle coś w tym modelu ustawic? nie mogę wejść do tego "tESt" itp.
Posiadam mazde 3 2014 2.0 150km benzyna z USA, próbuję ustawić, aby spalanie pokazywało w km/h oraz zmienić temperaturę z F na C. Da się w ogóle coś w tym modelu ustawic? nie mogę wejść do tego "tESt" itp.
- Od: 28 lip 2019, 20:16