Czesc,
Rejestrowalem ostatnio autko i dostalem zapytanie jak dzialaja spryskiwacze reflektorow, teraz pytanie czy jest jakas czujka i toto sie wlacza automatycznie czy powinno dzialac w momencie spryskiwania szyby? Bo jesli to drugie to sie okazuje ze mam toto zwalone ...
[6 MPS] Spryskiwacze reflektorow
Strona 1 z 1
Powinno dzialac przy pierwszym spryskaniu szyby (potem co 5 spryskanie, wylaczenie zaplonu zesetuje cykl) lub po dwukrotnym pociagnieciu drazka uruchomiajacego spryskiwacz.
Jezeli nie dziala to po pierwsze sprawdz bezpiecznik (pod maska), u mnie po kupnie spryskiwacze tez nie dzialaly, glowilem sie w czym problem po czym okazalo sie ze mialem spalony bezpiecznik
Pzdr.
Jezeli nie dziala to po pierwsze sprawdz bezpiecznik (pod maska), u mnie po kupnie spryskiwacze tez nie dzialaly, glowilem sie w czym problem po czym okazalo sie ze mialem spalony bezpiecznik
Pzdr.

- Od: 24 mar 2008, 16:07
- Auto: 3 MPS
Feat napisał(a): Jezeli nie dziala to po pierwsze sprawdz bezpiecznik (pod maska), u mnie po kupnie spryskiwacze tez nie dzialaly, glowilem sie w czym problem po czym okazalo sie ze mialem spalony bezpiecznik![]()
Pzdr.
Dzieki za rady chlopaki – hmm pryskalem 6 razy i nie zadzialczylo – w ktorym miejscu dokladnie jest ten bezpiecznik cobym go mogl sprawdzic ?
- Od: 22 sty 2010, 13:33
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Disi Turbo, 2006
Hmm juz kiedys Zoomol wrzucal schemat bezpiecznikow od madzi na forum – http://zumol.w.interia.pl/forum/schemat.jpg generalnie to sprawdzilem wszystkie 15A i byly ok ... Natomiast co ciekawe zauwazylem ze nie bylo bezpiecznika w pozycji 13stej – czyli DLR (Headlight high beams) – oczywiscie nie bylbym soba gdybym go tam nie wetknal uzywajac zapasowego ale na pewno nie spowodowalo to ze spryskiwacze reflektorow zaczely dzialac, nie wiem zreszta czy ten bezpiecznik powinien tam byc czy nie ? Niby DLR to skrot od Daytime Running Light ale nie wiem czy MPSy cos takiego maja – w sumie dopiero co doczytalem gdzies w necie to sobie przetestuje jutro czy z wylaczonymi swiatlami sie bedzie cos palic 
UPDATE: No coz wetkniecie tego bezpiecznika tam nic nie daje..
UPDATE: No coz wetkniecie tego bezpiecznika tam nic nie daje..
- Od: 22 sty 2010, 13:33
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Disi Turbo, 2006
Strona 1 z 1