Wrażenia po zlocie

27-28 kwietnia 2013 r.

Postprzez sq2jul » 28 kwi 2013, 23:12

Dzieki za kolejne przemile spotkanie – za mozliwosc skorzystania z 'laweczki' ;) Do zobaczenia w Czaplinku!
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez Capazo » 28 kwi 2013, 23:16

ravo napisał(a):Mi próba także nie przypadła do gustu ale już nie jestem w stanie ocenić czy dlatego, że za pierwszym razem zaorałem pole i w drodze powrotnej musiałem myć felgi bo nie dało się jechać a za drugim kręciłem bączki wokół własnej osi co w efekcie zaowocowało pokazaniem przez capazo kto tu rządzi hehe czy powodem była trasa na której nie dało się pokazać możliwości auta. Ale chyba o to chodzi by szanse były równe a ta trasa była w tym genialna, ukazywała od razu kto jest prawdziwym rajdowcem a nie "rajdowcem".

Proba torowa była poprostu idealna, kazde auto mialo szanse na powalczenie. Nie wazne czy sie mialo 50KM czy 300KM, szanse byly bardzo wyrownane. Czysta jazda blisko, pachołków i mozna powiedziec ze sukces gwarantowany. Mam nadzieje Ravo, ze sie nie obraziles jak po 1 przejezdzie zaproponowalem Ci moje Punto <faja> Co do prawdziwego track daya to mysle ze ciezko bedzie, wiekszosc uzytkownikow MS nie upala na torach, a zloty sa okazja do spedzenia czasu w cudownym gronie milosnikow marki. Jest wiele track dayow np tor poznan wpisowe 500 zl caly dzien upalania, czasem sa po 350 zl, ulez 250 zl wpisowego. Sa to kwoty ktore nie kazdemu pasuja za uplanie po torze. Do tego dochodzi paliwo, klocki oraz opony. Średnie wyliczenia pokazuja, ze taki jeden dzien na poznaiu to koszt w granicach 1000-1300zł za dzień. Wydaje mi sie, ze taka proba torowa jak byla na rykach jest strzalem w dziesiatke i idealna dla wszystkich aut. Zreszta liczy sie tez atmosfera, rozmowy o swapach, turbach... i karkowkach. Z pełna swiadomościa moge powiedzieć że na pewno nie zamierzam zmieniac klubu, bo Jesteście poprostu Wspaniali i to sie ceni!!

Dziękuje Wam!
Tor Poznań 1:50,500 147KM Spidi:) 2014
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
Forumowicz

Od: 26 mar 2008, 17:29
Auto: Była Mazda 323BG GT-ZE V6 186KM "Czarna Wdowa"

Jest Opel Speedster Honda K20 235KM " Biała Wdowa" 890Kg

Postprzez loockas » 28 kwi 2013, 23:19

sq2jul napisał(a):za mozliwosc skorzystania z 'laweczki'

Citroen C5 to idealny samochód dla takich ludzi jak my Julek. Prezes zabieraj go na każdy zlot! Brakuje mi w Skodzie takiego fajne przycisku :(

Niech mnie ktoś wyleczy... Od godziny czytam forum MX-5 i przeglądam oferty... I tak jest po każdym zlocie...
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Fasola » 28 kwi 2013, 23:20

loockas napisał(a):Niech mnie ktoś wyleczy... Od godziny czytam forum MX-5 i przeglądam oferty... I tak jest po każdym zlocie...

heh, te auta tak już maja :)
Fasola

Postprzez arjot » 28 kwi 2013, 23:22

Nie ma się co leczyć :D
Forumowicz

Od: 27 lut 2010, 16:33
Auto: Jest :MX-5 NBfl Memories III '05
Była: 3 BK Z6 sedan

Postprzez sq2jul » 28 kwi 2013, 23:26

loockas napisał(a):Niech mnie ktoś wyleczy...

Szybka terapia w postaci 'wymoszczenia' dupska w NA/NB powinna Cie wyleczyc blyskawicznie. Z NC wyleczy Cie cena ;)
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez loockas » 28 kwi 2013, 23:27

OK, idę szukać szóstki <lol>
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Dżasta » 29 kwi 2013, 07:42

Miło jak zawsze, zatem wielkie podziekowania dla organizatorów i gratki dla grupy lubuskiej za grillowa integracje. Fajnie, ze tym razem lubuskie bylo reprezentowane w liczniejszym gronie. Zielona Gora i Gorzow trzymac frekwencje na nastepnym zlocie! <zeby>
Dżasta

Postprzez ravo » 29 kwi 2013, 08:03

Capazo napisał(a):Mam nadzieje Ravo, ze sie nie obraziles jak po 1 przejezdzie zaproponowalem Ci moje Punto

No coś ty :P ? Na Ciebie :P ?
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez phemas » 29 kwi 2013, 08:49

Hej. Ja również dziękuję Wszystkim za przemiłe spotkanko... Przepraszam jeśli nie miałem czegoś w repertuarze karaoke, poprawie się <lol> Mikrofon ma Paweł, głosowanie miało sie odbyć rano ale powstało małe zamieszanie więc myślę że na następnym zlocie ogarniemy to jakoś już bardziej zwięźle i np. po godzinie karaoke zrobimy rozstrzygnięcie :) . Ja osobiście jestem pod wrażeniem interpretacji i wykonania buczosa (brata? :D ), chłopak jest przekozacki i nie do podrobienia. Lotnisko wietrznie ale próby torowe podnosiły ciśnienie delikatnie wiec było ok :D . W kwestii przenosin domku to lookas no problemo...
Madzia Premacy 1,8 '01
Forumowicz

Od: 25 sie 2009, 08:06
Auto: Premacy 1,8 KAT 2001

Postprzez buczos » 29 kwi 2013, 11:18

Kilka słów ode mnie :)
Tak, jak poprzednicy, pomimo kilku niedociągnięć zlot uważam za udany :) Nawierzchnia na lotnisko rzeczywiście nie była porywająca, ale kto chciał to i tak się wyszalał. Co do próby sprawnościowej to zrezygnowałem, na płycie poślizgowej moje opony powodowały taniec samochodu jak w brazylijskiej sambie :) poza tym szkoda mi było samochodu :) a do Rzeszowa kawałek
Na pogodę nie ma co narzekać, jej nikt nie jest w stanie przewidzieć ani zamówić.
Impreza wieczorna bajka :) po kilku piwach włączył mi się dance mode poziom hard. Z góry chciałem przeprosić osoby o które się obijałem :D hehe. Zabawa z wami to czysta przyjemność! i te wielogodzinne pogaduchy :)
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy głosowali na moją mazdę, w konkursie na najładniejsze auto zlotu.
Banan na twarzy mam do tej pory :)
Będę się starał przyjechać do czaplinka.. ale czas pokaże. Do czaplinka mam 765 km.. Już nie chodzi o koszty, bo auto ma lpg i na autostradzie łyka koło 10l, tylko o czas podróży... :P
phemas napisał(a): Ja osobiście jestem pod wrażeniem interpretacji i wykonania buczosa (brata? :D ),

bratbuczosa :) a w niedziele się mnie pyta czy coś śpiewał... bo mu głos zabrało.. hehe :)
Kamil
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 16:20
Auto: 2019 Mazda 6
2008 Peugeot 107
Było:
Laguna 3 GT
Mazda 3 Sedan BK Top Sport 323F BA

Postprzez sewa » 29 kwi 2013, 11:45

To czas na kilka słów ode mnie.

Dziękuję wszystkim za udany zlot. Miło było przypomnieć sobie Wasze twarze, oraz zapoznać się z nowymi. Uwielbiam spędzać czas na wielogodzinnych dyskusjach <spoko> Przepraszam, że nie przywitałem się z wieloma osobami na lotnisku, ale nie starczyło po prostu na to czasu! Od wpadnięcia na płytę lotniska byłem calutki czas zalatany – jak nie ćwiartka, to szkolenia, to os, to konkursy, to jedzenie.. itd. Dobrze, że przyjechaliśmy ekipą już w piątek i zdążyliśmy się nagadać jeszcze wieczorkiem pod naszym domkiem. Tak swoją drogą to dzięki za ustawienie wieży z krzeseł pod drzwiami <glupek2>

Sam ośrodek nie był najgorszy. Wiadomo, że było zimno w nocy, ale kołdra i koc jakoś mi to wynagrodziły. Za tą cenę, pamiętając, że była w nią wliczona całkiem spoko kolacja i śniadanie było naprawdę nieźle. Wiadomo, cześć osób wolałaby większe luksusy za większą kasę, ale wszystkim się nie dogodzi.

Lotnisko tak jak wspominałem bardzo fajne. Nawierzchnia na 1/4 bardzo fajna (o ile zdążyło się przejechać na suchym), próba torowa również niczego sobie, Jednak osobiście zrezygnowałbym ze szkoleń i czas ten przeznaczył na organizację dłuższego OSu z prawdziwego zdarzenia :D

Do zobaczenia w Czaplinku papa

Ps. Mam nadzieję, że nie będę już więcej mylony z Sewo ;)
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 2 wrz 2009, 12:53
Auto: MX6 KL '92

Postprzez People_Hate_Me » 29 kwi 2013, 12:40

Kilka słów ode mnie :)

Przyjechaliśmy dzień wcześniej co według mnie zaowocowało w lepsze wrażenia ze zlotu :) bo można było się więcej nagadać z wami :) pogoda w PT była genialna xD

Lotnisko na plus, mimo pogody ja jestem zadowolony i dziękuje wszystkim za organizację :)
szkoda ze nie było można frytek zamówić, ale Państwo się tłumaczyli że korki im wysiadają xD

Impreza wieczorna była mega rano oczywiście gardło i nogi boląły ale to nie ważne :)
Jeżeli chodzi o ośrodek. ja nie mam żadnych zastrzeżeń :) za tą kasę Wypas :)

i na koniec podsumowanie xD przez najbliższy tydzień nie chce widzieć żarcia z grila :P
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez kinki » 29 kwi 2013, 12:43

People_Hate_Me napisał(a):przez najbliższy tydzień nie chce widzieć żarcia z grila

ja chyba zjadłem za cały sezon :D
spoon dzięki za przejażdżkę wydmuszką :)
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez Ania_TM » 29 kwi 2013, 13:37

Pora na kilka słów ode mnie.

Z grupy łódzkiej pojechało dokładnie 12 osób :)
Pogoda niestety nie rozpieszczała na lotnisku, a ok 6 w Łodzi było naprawdę ładnie.
A może to taka tradycja, że w sobotę zawsze pada,a w niedzielę jest słonecznie. Po wyjeździe z ośrodka po kilku kilometrach przywitało nas słońce.

Powiem tak, przemarzłam na lotnisku i w domku <zawstydzony>
to nie mój pierwszy zlot, ale całkowicie źle się spakowałam <lol>
dzięki za pożyczenie kurtki i bluzy potem, przydało się.

Podziękowania dla organizatorów – wszystkich osób zaangażowanych – za organizację, za konkursy, za nagłośnienie. Fajnie było poznać nowe osoby, pogadać ze starymi :D
Podziękowania dla Waterlive, Tomka i Mirka za przejazdy mazdami :D

Ośrodek nie podobał mi się, z racji temperatury, a jedzenie było kolonijne. Mirek mnie poratował kanapkami :P Mam nadzieję,że kolejny zlot będzie o wiele lepszy, bo sam OS nie był też zbyt ekscytujący... Wiadomo, zawsze komuś coś się może nie spodobać, a ważniejsi są ludzie – i to oni uratowali jak dla mnie ten zlot <serduszka> Szkoda,że piątkowa pogoda gdzieś uciekła :P

dzięki wszystkim za krótkie rozmowy, te dłuższe :P też, za mile spędzony czas. Zawsze jest tyle zajęć i czas leci szybko, że nie da się, niestety, ze wszystkimi usiąść i pogadać :(

Panowie od mycia autek – uratowali moją madzie, bo w nocy przed zlotem, ktoś przerysował mi maskę dość mocno ;( z czterech rys po polerce została jedna :/ bardzo głęboka :(

I co.. tyle ode mnie, chyba do Czaplinka :)
Jeszcze raz podziękowania dla ekipy dowodzącej i pozdrowienia dla obecnych :)
Ania_TM

Postprzez Koci@k » 29 kwi 2013, 13:47

My w domku nie zmarzliśmy ani trochę...wzięliśmy z recepcji grzejnik i mieliśmy super cieplutko i przytulnie <serduszka> Generalnie wypożyczyć taki grzejniczek mógł każdy a jednak słyszę,że wielu z Was marzło w nocy <oczy> Może nie każdy wiedział o takiej możliwości <co?>
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez rclmati » 29 kwi 2013, 14:55

Koci@k napisał(a):My w domku nie zmarzliśmy ani trochę...wzięliśmy z recepcji grzejnik i mieliśmy super cieplutko i przytulnie <serduszka> Generalnie wypożyczyć taki grzejniczek mógł każdy a jednak słyszę,że wielu z Was marzło w nocy <oczy> Może nie każdy wiedział o takiej możliwości <co?>

Nam Pan powiedział, że za grzejnik potem dodatkowo trzeba zapłacić ...
Był X6 ,M6, A6 C6
Forumowicz

Od: 4 kwi 2012, 22:21
Auto: Daewoo Matiz 00'
Audi A6 C7 12'
VW Polo 10'

Postprzez Koci@k » 29 kwi 2013, 14:58

rclmati napisał(a):Nam Pan powiedział, że za grzejnik potem dodatkowo trzeba zapłacić ...

No bo istotnie tak było,ale wyszło nam chyba jakieś 7 zł na 4 osoby więc myślę,że nie było się nad czym zastanawiać ;)
Aśka

Postprzez Reiss » 29 kwi 2013, 15:03

Aśka oszukali was my płaciliśmy 5zł:P
Prawdziwy samochód jest jak Piękna Kobieta!!
To taki, który jest wymagający w prowadzeniu,
ciasny, spala niewyobrażalną ilość benzyny,
jego utrzymanie kosztuje worek pieniędzy,
mruczy do ucha za każdym muśnięciem gazu, ma swoje kaprysy, ale wystarczy jedno spojrzenie na jego felgi/światełka/maskę i już mu się wszystko wybacza.
Japan Assassin
Klubowicz

Od: 20 mar 2010, 19:09
Auto: Mazda 5 2.0 06'
MX-5 1.8 07'

Postprzez Koci@k » 29 kwi 2013, 15:04

Reiss napisał(a):Aśka oszukali was my płaciliśmy 5zł:P

Jak bym Ciebie chudzielcu zobaczyła to bym pewnie na miejscu kierownika nic nie wzięła :P
Uważam jednak,że powinno to być wliczone już w cenę domku...niemniej nie kosztowało to nie wiadomo ile żeby nie można było sobie na to pozwolić :)
Aśka