witam
jestem świeżym posiadaczem 2 DE – sprowadzany z Francji
w przełączniku wycieraczek mam tryb AUTO (nie mam INT – trybu przerywanego) ale niestety nie działa
i nie widze na szybie czujnika deszczu
sprawdzone po VIN – szyba oryginał – wersja bez czujnika
czy ktos spotkał się z taką sytuacją? w razie wątpliwości mogę zrobić i wrzucic zdjęcia...
pozdrawiam
G
wycieraczki – jest tryb auto ale brak sensora deszczu?
Strona 1 z 1
Z instrukcji wynika, że pozycja AUTO wymaga czujnika deszczu na przedniej szybie. Jeśli go nie ma, wnioskowałbym, że manetka została wymieniona na niepoprawną.
Strona z instrukcji:
Strona z instrukcji:
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
dzieki za odp – z instrukcji to samo dzisiaj przeczytałem:)
niby samochód nie rozbity – a przynajmniej najmnijeszego śladu nie ma:)
teraz pytanie do mądrzejszych ode mnie – co z tym fantem zrobić (brak trybu przerywanego wycieraczek jest jednak upierdliwy)
czty wystarczyłaby sama wymiana manetek na takie z funkcją przerywanej pracy (INT)?
a może w drugą stronę? tzn jakaś zmiana żeby był czujnik deszczu?
niby samochód nie rozbity – a przynajmniej najmnijeszego śladu nie ma:)
teraz pytanie do mądrzejszych ode mnie – co z tym fantem zrobić (brak trybu przerywanego wycieraczek jest jednak upierdliwy)
czty wystarczyłaby sama wymiana manetek na takie z funkcją przerywanej pracy (INT)?
a może w drugą stronę? tzn jakaś zmiana żeby był czujnik deszczu?
-
greg79
Znając Mazdę sama wymiana manetki na zwykłą (bez trybu auto), powinna załatwić sprawę. Aby poprawnie zamontować czujnik deszczu potrzebna jest wymiana przedniej szyby.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Strona 1 z 1