Czesc,
mam taki problem:
– w czasie spokojnej jazdy zapaliła mi się lampka ostrzegawcza zespołu napedowego (żółte koło zębate) i samochod przeszedl w tryb awaryjny (ograniczenie obrotów).
– przejechalem jeszcze ok 3 km, po zatrzymaniu sie na swiatlach, samochod wylaczyl sie i juz nie odpalil ponownie (normalnie kręci się rozrusznik, ale silnik nawet nie probuje "zaskoczyc")
– po podłączeniu komputera wyrzuciło błąd: P00BC (więcej szczegółów tutaj: https://euroesi.mazda.co.jp/esicont/eu_ ... 34900.html)
– skasowanie błędu w zaden sposób nie zmieniło sytuacji, po próbach włączenia samochodu komunikat błędu nie pojawia się ponownie
Samochod jest świeżo po przeglądzie (120tys km, wymiana wszystkich filtrów, olej, etc).
Czy ktoś może spotkał się z podobnym błędem? Jakiś pomysł jak uruchomić samochód?
Ew. jakis polecany serwis w Warszawie który sprawnie cos takiego zdiagnozuje/naprawi ?
Dziękuję za wszelką pomoc
Pozdrawiam
Daniel
M3 BL 1,6 (Y6) 2011 – Blad P00BC
Strona 1 z 1
Uszkodzony/odlaczony MAF. Sprawdz czy wtyczka elektryczna jest dobrze wpięta. Jak tak, to uszkodzony jest sam MAF.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Strona 1 z 1