Mazda3 (BK) – felgi/opony, dobór – (jakie wchodzą bez problemu)
Do tych 17 mm, należy dodać jeszcze ponad 6 mm wynikające z różnicy szerokości nowej i oryginalnej felgi. Oryginał ma 6,5 " a ta nowa 7". W sumie daje to prawie 24 mm na zewnątrz w stosunku do oryginału. 
wydziargane na petorowym SGS3
wydziargane na petorowym SGS3
według tego programu niby ma byc akceptowalne
http://www.rimsntires.com/specs.jsp
letnie kapcie 205/55/16 et 52 szerokość felgi 6,5 cala
te z allegro opony mam 195/55/15 et 35, szerokość felgi 7 cali
taki komunikat wywala po wpisaniu :
Pakiet będzie wystawać 12 mm (0,5'') dalej. Akceptowalne dla większości samochodów.
http://www.rimsntires.com/specs.jsp
letnie kapcie 205/55/16 et 52 szerokość felgi 6,5 cala
te z allegro opony mam 195/55/15 et 35, szerokość felgi 7 cali
taki komunikat wywala po wpisaniu :
Pakiet będzie wystawać 12 mm (0,5'') dalej. Akceptowalne dla większości samochodów.
-
Pyton162
Przy węższej oponie, cały pakiet rzeczywiście będzie wystawał o 12 mm na zewnątrz od oryginału. Wejdzie do trójki bez problemu. Ja mam na lato oryginały 17x 6,5" 205x50 ET 52,5 a na zimę 16x6,5" 205x55 ET 40 i cały pakiet wystaje dokładnie o 12 mm na zewnątrz. ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ostatnio edytowano 12 lut 2014, 17:17 przez petro, łącznie edytowano 1 raz
http://tablica.pl/oferta/kola-letnie-al ... 4acdbf0fb7
gdyby ktoś szukał mogę podjechać jak jeszcze będą zobaczyć i porobić foty lustrzanką bo to blisko mnie, a ciągle jest ciepła zima więc można myśleć o zakupach. Na fotkach wyglądają dosyć ładnie
gdyby ktoś szukał mogę podjechać jak jeszcze będą zobaczyć i porobić foty lustrzanką bo to blisko mnie, a ciągle jest ciepła zima więc można myśleć o zakupach. Na fotkach wyglądają dosyć ładnie
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Witam, mam prośbę.
Poszukuje czarnych oryginalnych kapsli do oryginalnych felg 17 cali (tych co na fotce). Wiem, można samemu pomalować, ale problem w tym, że moje gdzieś wyparowały :-P.
Znalazłem na necie kilka modeli, tylko nie wiem czy będą pasować.
Jaki jest katalogowy numer tych kapsli?
Dzięki za jakiekolwiek informacje.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Poszukuje czarnych oryginalnych kapsli do oryginalnych felg 17 cali (tych co na fotce). Wiem, można samemu pomalować, ale problem w tym, że moje gdzieś wyparowały :-P.
Znalazłem na necie kilka modeli, tylko nie wiem czy będą pasować.
Jaki jest katalogowy numer tych kapsli?
Dzięki za jakiekolwiek informacje.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Witam,
Od niedzieli 9.02 jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 3 kintaro
(nareszcie)...
Chce zakupić sobie felgi stalowe:
Alcar 9980
Rozmiar: 6.5Jx16
Rozstaw śrub: 5x114.3
ET (odsadzenie): 52.5
CH (otwór centralny): 67
I teraz pytanie, czy do nich dokupić nakrętki 12 x 1,5 stożek klucz 21, czy nakrętki od alufelg (R17) będą pasowały? Słysze różne opinie... jedni twierdzą, że nakrętki od alu będą pasowały inni, że trzeba dokupić nowe do stalowych... Więc jak jest??
Od niedzieli 9.02 jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 3 kintaro
Chce zakupić sobie felgi stalowe:
Alcar 9980
Rozmiar: 6.5Jx16
Rozstaw śrub: 5x114.3
ET (odsadzenie): 52.5
CH (otwór centralny): 67
I teraz pytanie, czy do nich dokupić nakrętki 12 x 1,5 stożek klucz 21, czy nakrętki od alufelg (R17) będą pasowały? Słysze różne opinie... jedni twierdzą, że nakrętki od alu będą pasowały inni, że trzeba dokupić nowe do stalowych... Więc jak jest??
- Od: 20 sty 2014, 12:11
- Auto: Mazda 3 Kintaro 2007
du_zy napisał(a):Panie Tomku widze ze na Pana dobre rady moge zawsze liczyc :–)
A ET (odsadzenie) musi byc 52,5 czy moze byc mniejsze? Do jakiej wartosci? Moze byc ET 42?
Tutaj wszystko zależy od rodzaju felgi. ET 42 do stalówki ?
Zależy od szerokości felgi.
Witam wszystkich nosze sie z zamiarem sprzedania lub zamiany z ewentualną doplatą letnich 15 na 17 i tu pytanko czy ma ktoś zalożone 17 w silniku Z6? Jak sie jezdzi?
Pozdrawiam
Pozdrawiam