Mazda3 BK stuki w okolicy koła
1, 2
witam
mam problem koledzy ze stukami w kole przednim lewym dziwne stuki na wybojach diagnosta nie wykryl luzow a stuka dzis zmienilem amorki i nadal stuka takie metaliczne stuki moze ktos mial cos podobnego
mam problem koledzy ze stukami w kole przednim lewym dziwne stuki na wybojach diagnosta nie wykryl luzow a stuka dzis zmienilem amorki i nadal stuka takie metaliczne stuki moze ktos mial cos podobnego
Ostatnio edytowano 28 gru 2013, 19:55 przez lukasz208, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 7 paź 2013, 20:42
- Auto: mazda 3 1.6d 2005r
Jak metaliczne to końcówka drążka, ewentualnie łączniki stabilizatora
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
U mnie stuknięcia pojawiają się tylko przy skręcaniu i najeżdżaniu na garba, moment kiedy koło idzie w górę i jest skręcone. W tym momencie pojawia się stuknięcie. Cały przód mam sztywny, zero luzów. Tyle że ja jeszcze z tym jeżdżę, a podejrzewam uszkodzony amor.
Wymieniłeś odrazu mocowania amortyzatora i łożyska mcpersona na nowe?
Wymieniłeś odrazu mocowania amortyzatora i łożyska mcpersona na nowe?
Coś mi się wydaje, że półoś się w jakiś sposób za bardzo napina ale na szczegóły musicie poczekać do poniedziałku. Do tego czasu możecie zlinczować mnie za moją teorię
a autora wątku za interpunkcję.
Też to mam od roku. Diagnostycy mówią że wszystko jest perfect. Tez przednie lewe koło
Amory nowe, mocowania nowe, łączniki stabilizatora nowe, [waaaco?] w bdb stanie, końcówki drążków podobno dobre.
Zrezygnowałem z szukania przyczyn stukania. Radio podgłaszam i jadeee
Zrezygnowałem z szukania przyczyn stukania. Radio podgłaszam i jadeee
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
U mnie też kiedyś stukało na nierównościach. Okazało się, że klocki hamulcowe są zbyt luźne w jarzmie. Wymienili mi je na gwarancji.
U mnie było tak, że jak nacisnąłem hamulec to stuki ustawały, a bez hamulca były częste stuki metaliczne.
U mnie było tak, że jak nacisnąłem hamulec to stuki ustawały, a bez hamulca były częste stuki metaliczne.
I jak tam rozwiązał ktoś problem.
U mnie pojawiają się metaliczne stuki po lewej stronie z przodu. Najczęściej słychać jak najadę na jakiś mały krawężnik np na rondzie, a także przy skręcani. Choć na prostej też czaęsto się zdarza np na progu i nierównościach.
U mnie pojawiają się metaliczne stuki po lewej stronie z przodu. Najczęściej słychać jak najadę na jakiś mały krawężnik np na rondzie, a także przy skręcani. Choć na prostej też czaęsto się zdarza np na progu i nierównościach.
Mam to samo od ponad roku. Szlak mnie już jasny tafia...
Może nagrajcie ten dzwięk?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
drążki kierownicze , końcówki drążka , łączniki , sworznie , amortyzatory ,poduszki amortyzatora , zaciski , klocki
cis3k napisał(a):U mnie pojawiają się metaliczne stuki po lewej stronie z przodu. Najczęściej słychać jak najadę na jakiś mały krawężnik np na rondzie, a także przy skręcani. Choć na prostej też czaęsto się zdarza np na progu i nierównościach.
Spróbuj dokręcić maglownicę. Jest zamocowana na 2 śruby. Też miałem kiedyś taki metaliczny stuk i za Chiny nie mogłem dojść skąd dobiega. Po dokręceniu magla problem zniknął
piterus87 napisał(a):Spróbuj dokręcić maglownicę. Jest zamocowana na 2 śruby. Też miałem kiedyś taki metaliczny stuk i za Chiny nie mogłem dojść skąd dobiega. Po dokręceniu magla problem zniknął
Ok jutro sprawdzę
1, 2