Witam,
Posiadam mazde 3 z 2005 roku 1.6 benzyna od 2 tygodni pali mi się non stop lampka kontrolna systemu kontroli trakcji (na żółto) ..bylem z tym problemem w serwisie AutoJaksa...diagnoza wygląda następująco: C1288 usterka obwodu EO głównego pierwotnego sygnału wejściowego przetwornika ciśnienia....panowie w serwisie stwierdzili, że tylko elektronik może tu coś zaradzić...elektronik (Grabowski-Piaseczno) stwierdził, że konieczna jest wymiana Modulatora ABS gdyż czujnik odpowiedzialeny za w/w błąd znajduje się w środku....koszt tej części w ASO 7000-8000 pln...
Moje pytanie:
1. czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem?
2. gdzie ew. można nabyć tę część za rozsądną cenę?
pozdrawiam.
Usterka obwodu EO głównego pierwotnego sygnału wejściowego przetowornika ciśnienia.
Strona 1 z 1
Robertho napisał(a):konieczna jest wymiana Modulatora ABS gdyż czujnik odpowiedzialeny za w/w błąd znajduje się w środku....koszt tej części w ASO 7000-8000 pln...
Uuuuuu

To raczej nie jest część która sie psuje lub zużywa dlatego pewnie będzie problem.... a cena to potwierdza ze to nie typowa część
Powodzenia!
Wspolczuje usterki ale z doswiadczenia wiem, ze sa ludzie , ktorzy rzeczy nienaprawialne naprawiaja, wiec warto poszukac kogos kto by sprobwal sie tego podjac. Jesli to okaze, sie faktycznie niewykonalne to ja bym probowal z uzywkami, sporo sie sciaga anglikow na czesci do naszego kraju. Poszukaj na allegro i na pewno znajdziesz. Nie jest to popularna awaria w tym modelu wiec cena uzywki moze nie byc wcale tragiczna.... Powodzenia !
Strona 1 z 1