Witam, chciałbym nagrać muzykę do posłuchania w mojej maździe 3. (2006r)
Mam wiec pytanie jak nagrać muzykę żeby otwierało ją w mojej maździe. Zmarnowałem już 3 płyty próbując to zrobić. Za każdym razem wyskakuje błąd i płyta wyjeżdża.
Dodam ze mam wersję cd bez mp3, nagrywam wiec wav. Oryginalne płyty cd czyta bez problemu.
Z góry dzięki za pomoc.
Radio CD – jak nagrać muzykę ?
Strona 1 z 1
Nagrywasz normalne "AUDIO CD" (np w programie Nero używasz opcji "Utwórz Audio CD" lub zakładka "Muzyka" i opcja "Audio CD"). Nie ma problemu jeżeli wrzucasz tam na listę pliki w formacie wave czy mp3 czy jakiekolwiek inne, bo Nero je konwertuje na odpowiedni format i dopiero nagrywa na płytę/
PS. Jeżeli użyjesz opcji "Nagraj dysk z danymi" i wrzucisz tam pliki wav. to to nie ma szans działać. To samo będzie jeżeli skorzystasz z windowsowego "nagraj na dysk" – też nie będzie działać
PS. Jeżeli użyjesz opcji "Nagraj dysk z danymi" i wrzucisz tam pliki wav. to to nie ma szans działać. To samo będzie jeżeli skorzystasz z windowsowego "nagraj na dysk" – też nie będzie działać
- Od: 9 lip 2013, 18:22
- Auto: M3 BK 1.6 Z6 2005
Heh, to ja nie wiem, jedyne co przychodzi mi na myśl to możliwość, że w kraju, z którego pochodzi twoje auto było montowane radio z zabezpieczeniem uniemożliwiającym odczyt nieoryginalnych płyt, ale pierwsze słyszę, by takie coś było w mazdzie.
U mnie (radio na pojedyncze CD, auto z 2005 roku) czyta wszystkie płyty jakie nagrałem.
Może ktoś jeszcze się wypowie. Ew jak ci bardzo zależy to musisz się udać z tym do jakiegoś magika od elektroniki, ale nie wiadomo, czy cię nie skasuje tak, że taniej by wyszedł montaż Xcarlink'a.
U mnie (radio na pojedyncze CD, auto z 2005 roku) czyta wszystkie płyty jakie nagrałem.
Może ktoś jeszcze się wypowie. Ew jak ci bardzo zależy to musisz się udać z tym do jakiegoś magika od elektroniki, ale nie wiadomo, czy cię nie skasuje tak, że taniej by wyszedł montaż Xcarlink'a.
- Od: 9 lip 2013, 18:22
- Auto: M3 BK 1.6 Z6 2005
Kup płyty innej firmy.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
kolega miał podobny problem w audi. elektryk rozwiazał problem za 50 zeta
- Od: 18 cze 2015, 23:16
- Auto: Mazda 3 1.6 BK MZ-CD 2005
mam to samo tyle, że czyta mi jedną nagraną płytkę. Płytę nagrywałem z 5 lat temu i nie pamiętam gdzie i w jaki sposób. Teraz kupowałem różne płyty CD-R, nagrywałem z różnymi prędkościami i nic to nie dało...

zainstalowałem CDBurnerXP, nagrałem x4 i to samo, nie odtwarza muzyki, wyskakuje CHECK i wypluwa jakby mu nie smakowała. Płytki to SONY rtd80m-00163.

Nie wiem na ile Ci to pomoże, ale ja nagrywam standardowym programem Windows Media Player (na ustawieniach CD Audio. Każdy rodzaj płyt czyta.
Spróbuj nagrać na płytach klasy premium
VERBATIM lub SONY czy coś podobnego.
Rozwiązaniem podobnego problemu, ale w TOYOCIE, było oddanie radia do czyszczenia wnętrza m.in. lasera. Po tym zabiegu zaczął czytać nagrywane płyty, wcześniej odtwarzał tylko oryginały.
Spróbuj nagrać na płytach klasy premium
Rozwiązaniem podobnego problemu, ale w TOYOCIE, było oddanie radia do czyszczenia wnętrza m.in. lasera. Po tym zabiegu zaczął czytać nagrywane płyty, wcześniej odtwarzał tylko oryginały.
- Od: 17 sie 2015, 09:50
- Auto: MAZDA 3, BK, 1.6D Y6
rocznik: 2004
wersja: TOP-SPORT
Strona 1 z 1