Dołożenie schowka na okulary
1, 2
Witam wszystkich,
Tak wygląda dołożony do Madzi schowek na okulary...
Schowek na okulary w podsufitce pochodzi z Nissana Almery N16
Tak wygląda dołożony do Madzi schowek na okulary...
Schowek na okulary w podsufitce pochodzi z Nissana Almery N16
Ostatnio edytowano 8 kwi 2015, 18:25 przez PWL19951, łącznie edytowano 43 razy
O to i ja się podpytam – ten schowek na okulary – trudno było z montażem? Bo jak rozumiem kupiłeś coś takiego:
http://allegro.pl/nissan-almera-n16-sch ... 46688.html
Jest tam na tyle miejsca, żeby się zmieścił bez problemu, czy jakąś gimnastykę trzeba zrobić?

Jest tam na tyle miejsca, żeby się zmieścił bez problemu, czy jakąś gimnastykę trzeba zrobić?
Schowek na okulary super pomysł, muszę u siebie coś takiego zamontować 
- Od: 8 kwi 2011, 20:15
- Auto: Mazda 323F Bj 1,5 ZL 1999r.+Stag
Moja Bejota:)
krasti napisał(a):O to i ja się podpytam – ten schowek na okulary – trudno było z montażem? Jest tam na tyle miejsca, żeby się zmieścił bez problemu, czy jakąś gimnastykę trzeba zrobić?
Montaż jest banalnie prosty. Niezbędny jest ostry nożyk, najlepiej do tapet, szablon do wycięcia otworu w podsufitce i pisak do zaznaczenia linii cięcia. Ważne, aby otwór był dość blisko lampki, bo tam jest wystarczająco miejsca – chodzi o odległość między podsufitką a karoserią (dachem). Jeśli otwór nadto odsuniemy od lampki, to schowek się nie zmieści. Na koniec schowek wciskamy w przygotowane miejsce i finał. U mnie nic nie trzeszczy, nie puka, podsufitka nie odkształciła się. Operacja szybka i bezbolesna.
Weryfikowałeś czy poza schowkiem od almery, pasuje coś równie idealnie?
Tak na szybko zerkając to pasuje chyba też od VECTRy C
Tak na szybko zerkając to pasuje chyba też od VECTRy C
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Witam,
Co do schowka na okulary – genialne w swojej prostocie
Podpatrzyłem u Ciebie patent i zamówiłem lampkę zintegrowaną ze schowkiem z Mazdy RX-8:
http://allegro.pl/mazda-rx8-rx-8-lampka ... 98336.html
Mocowanie na śrubki w razie czego zastąpię jakimś patentem na klejone rzepy (takie jak do ścian i obrazów) albo czymś podobnym. Na razie czekam na lampkę, bo kupiłem wczoraj.
Pozdrawiam,
Marcin
Co do schowka na okulary – genialne w swojej prostocie

Mocowanie na śrubki w razie czego zastąpię jakimś patentem na klejone rzepy (takie jak do ścian i obrazów) albo czymś podobnym. Na razie czekam na lampkę, bo kupiłem wczoraj.
Pozdrawiam,
Marcin
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Ciekawe czy wystarczy oryginalnego przewodu zasilającego do zamontowania tego oświetlenia od RXa
– a ciekawe co daja te dwa dodatkowe przyciski
– a ciekawe co daja te dwa dodatkowe przyciski
-
Moderator "3BK" -Paweł
Sterowanie szyberdachem 
Właśnie jedyne co mnie martwi, to ilość przewodu. Najwyżej dosztukuję parę cm – to nie jest jakiś straszny problem, a będzie wyglądało na rozwiązanie seryjne
Paczka już do mnie doszła – po wyczyszczeniu wygląda jak te, które na allegro można kupić za 30 i więcej złotych
Właśnie jedyne co mnie martwi, to ilość przewodu. Najwyżej dosztukuję parę cm – to nie jest jakiś straszny problem, a będzie wyglądało na rozwiązanie seryjne
Paczka już do mnie doszła – po wyczyszczeniu wygląda jak te, które na allegro można kupić za 30 i więcej złotych

Cena bdb. W moim miescie znalazlem na szrocie ale facet chce 50zł i jak powiedziałem mu 30 to zrobił minę jakbym napluł mu na czoło.
-
Moderator "3BK" -Paweł
U mnie zwyciężyło lenistwo
– nie chciało mi się jeździć po szrotach za taką pierdołą. Stwierdziłem, że zaryzykuję, najwyżej zapodam do drugiego auta. Okazało się, że jest w świetnym stanie ino brudna, więc zostaje u mnie.
Może pokuszę się o jakąś fotorelację z montażu.
EDIT:
No i dupa. Światełko z RX8 nie pasuje. W M3 jest taka jakby metalowa ramka naokoło lampki w suficie. lampka że schowkiem nie wejdzie, bo schowek wadzi o tą metalowa ramkę. Musza być osobne światełko i schowek :/
Chce ktoś kupić światełko ze schowkiem od rx8?
))
Może pokuszę się o jakąś fotorelację z montażu.
EDIT:
No i dupa. Światełko z RX8 nie pasuje. W M3 jest taka jakby metalowa ramka naokoło lampki w suficie. lampka że schowkiem nie wejdzie, bo schowek wadzi o tą metalowa ramkę. Musza być osobne światełko i schowek :/
Chce ktoś kupić światełko ze schowkiem od rx8?
na specjalne życzenie... 
-
Moderator "3BK" -Paweł
Dzisiaj schowek na okulary wylądował u mnie
Pasuje idealnie do BJ w miejsce pomiędzy osłony przeciwsłoneczne
Pasuje idealnie do BJ w miejsce pomiędzy osłony przeciwsłoneczne
- Od: 8 kwi 2011, 20:15
- Auto: Mazda 323F Bj 1,5 ZL 1999r.+Stag
Moja Bejota:)
Fajna sprawa wstawić w miejsce oświetlenia tylko mnie by denerwował brak światła w kabinie a niestety nawet jak bym chciał to nie zmieszczę u siebie takiego schowka zaraz przy oświetleniu ze względu na wkurzające mnie okno w dachu (strasznie głośno jest z nim na autostradzie)
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
heh wykupione
ostatnie 5 zostało
Zaraz będą droższe na alledrogo niż w ASO 
-
Moderator "3BK" -Paweł
W końcu znalazłem link do strony, dzięki której podjąłem się instalacji schowaka. Wszystko dokładnie opisane, co i jak, razem ze zdjęciami. Zapraszam do lektury.
http://mazdaclub.cc/index.php?showtopic=131371
http://mazdaclub.cc/index.php?showtopic=131371
1, 2