Centralny zamek – temat ogólny
Raczej nikt nie robił takiej podmianki więc ciężko powiedzieć...
Witam!
mam taki problem centralny totalnie ześwirował zamyka sie i otwiera kiedy chce
podczas jazdy na postoju niema reguły,problem jest bo auto zaparkowane pod blokiem i sie otwiera kiedy chce.Przed chwila poszedłem sprawdzic i stało otwarte zamknąłem i pewnie znowu sie otworzy. Macie jakies pomysły gdzie zacząć szukać przyczyny??
Łączę z Centralny zamek – Dyskusja / Problemy / Rozwiązania.
mam taki problem centralny totalnie ześwirował zamyka sie i otwiera kiedy chce
podczas jazdy na postoju niema reguły,problem jest bo auto zaparkowane pod blokiem i sie otwiera kiedy chce.Przed chwila poszedłem sprawdzic i stało otwarte zamknąłem i pewnie znowu sie otworzy. Macie jakies pomysły gdzie zacząć szukać przyczyny??
Łączę z Centralny zamek – Dyskusja / Problemy / Rozwiązania.
Ostatnio edytowano 4 lut 2013, 11:56 przez miru1968, łącznie edytowano 1 raz
Pogrzeb w tym dziale – mam wrażenie że był podobny temat.
Swój proszę popraw na zgodny z regulaminem i wskazujący na usterkę – "centralny zamek" niewiele mówi.
Swój proszę popraw na zgodny z regulaminem i wskazujący na usterkę – "centralny zamek" niewiele mówi.
No cóż przeszukałem cały dział nic nie znalazłem na moja bolączkę,madzia dzis postała u elektronika 8 godzin i nic sie nie działo, jakieś czary chyba 

Problem dalej w puncie wyjścia. Dziś rozpiąłem drzwi kierowcy zobaczę czy sie reszta drzwi sama otworzy. Powie mi ktoś gdzie znajduje sie moduł centralnego zamka w M3 
wypiąłeś kable w drzwiach? Pamiętam że gdy ja wypiąłem kable z drzwi pasażera to w ogóle nie można było zamknąć pozostałych drzwi
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Nie dało sie.Pozamykałem ręcznie i te od kierowcy kluczykiem zamknąłem,ale otworzyć juz sie centralnym da wszystkie oprócz kierowcy
Witam – mam pytanie o kompatybilność pilota do CZ. w Mazdzie 3 BK 2005 r.
Posiadam pilota: Visteon 41835 (napis na obudowie. Elektronika w środku to :
NALDEC
TP7 SW3 C12
41803 501 42u
i teraz czy będzie kompatybilny z pilotem:
NALDEC TP7 SW3 C12
41803 501 42B
Chodzi tu o końcówkę B – ja mam U. Czym się różnią?
Nie chciałbym wtopić przy zakupie...a wiem że elektronika G8D-320A-A 6/10 nie działa z moją centralką...
Posiadam pilota: Visteon 41835 (napis na obudowie. Elektronika w środku to :
NALDEC
TP7 SW3 C12
41803 501 42u
i teraz czy będzie kompatybilny z pilotem:
NALDEC TP7 SW3 C12
41803 501 42B
Chodzi tu o końcówkę B – ja mam U. Czym się różnią?
Nie chciałbym wtopić przy zakupie...a wiem że elektronika G8D-320A-A 6/10 nie działa z moją centralką...
- Od: 29 maja 2012, 11:57
- Auto: Mazda 3 HB
1.6 benzyna 2005
Najlepiej będzie jak podjedziesz albo zadzwonisz do dobrego zakładu gdzie montują alarmy samochodowe, oni znają wszystkie piloty i ich bebechy na wylot. W moim przypadku pomogli, jak chcesz to mogę podać Ci na PW tel. do zaprzyjaźnionego zakładu u mnie w Szczecinie, goście nieźle ogarniają temat.
Odkopuję temat
Kupiłem autko niestety mam tylko jeden kluczyk z pilotem.
Chciałem dokupic drugi najlepiej scyzorykowy.
Pilot to Visteon 41835
Mam dwie opcje :
http://moto.allegro.pl/mazda-3-5-6-cx7- ... 83353.html co jest droga opcja
oraz
zakup stacyjki z kluczykiem i piltem gdzies w granicy 150zł oczywiście stacyjka zbęna
i przełożyć to do
http://moto.allegro.pl/obudowa-pilot-kl ... 04319.html
teraz moje pytanie czy elekronika (pilot i imo) pasuje do obudowy?
Plusem jest to że kodowanie mam załatwione za darmo
Sadze ze druga opcja napewno sie bardziej opłaca.
Kupiłem autko niestety mam tylko jeden kluczyk z pilotem.
Chciałem dokupic drugi najlepiej scyzorykowy.
Pilot to Visteon 41835
Mam dwie opcje :

oraz
zakup stacyjki z kluczykiem i piltem gdzies w granicy 150zł oczywiście stacyjka zbęna
i przełożyć to do

teraz moje pytanie czy elekronika (pilot i imo) pasuje do obudowy?
Plusem jest to że kodowanie mam załatwione za darmo
Sadze ze druga opcja napewno sie bardziej opłaca.
teti77 napisał(a):Najlepiej będzie jak podjedziesz albo zadzwonisz do dobrego zakładu gdzie montują alarmy samochodowe, oni znają wszystkie piloty i ich bebechy na wylot. W moim przypadku pomogli, jak chcesz to mogę podać Ci na PW tel. do zaprzyjaźnionego zakładu u mnie w Szczecinie, goście nieźle ogarniają temat.
Witam, szukam obudowy do pilota do mazdy 626, mozesz podac info o tym warsztacie, dzięki
-
Pietro2013
no u mnie to samo. Coś mi się wydaje że trzeba zdjąć boczek i sprawdzić czy nic tam nie zaśniedziało, bo nie chce mi się wierzyć że to siłownik. Jak raz się naciśnie nie zamknie, a później to bez problemu.
Ja rownież mam podobny problem ale trzeba poczejac na pogode bo dzis to troszke przesada z tym sniegiem