emilioestewez napisał(a):Czyli coś faktycznie cieniutkie te Panasoniki... Co to jest 3 latka.
ja u siebie wymienilem dopiero po 5 latach ... a jeszcze by pewnie chwilke pokrecil ale nie chcialem ryzykowac kolejna zime
www.mazdaspeed.pl
emilioestewez napisał(a):Czyli coś faktycznie cieniutkie te Panasoniki... Co to jest 3 latka.
piotrekkk1985 napisał(a):ja u siebie wymienilem dopiero po 5 latach ... a jeszcze by pewnie chwilke pokrecil ale nie chcialem ryzykowac kolejna zime
webaster napisał(a):A przy okazji mam pytanie:
Na niektórych zdjęciach widzę, że z obudowy akumulatora wychodzi coś na kształt kanału biegnącego w stronę przodu auta. U mnie tego nie ma. Czy to coś powinno być i do czego to właściwie służy ?
Seraf napisał(a):czy ktoś stosował ocieplacze na akumulatory na zimę?
coś w ten deseń?http://allegro.pl/1261380679-i1261380679.html
mikaaeel napisał(a):ja w Krakowie kupiłem do M3 identyczną VARTĘ za 260 PLN ( koniecznie ta wersja wyższa 19 cm a nie 17,5 bo też taka jest dostępna i w sklepie mogą się pomylić), jak BOSCH to też wyższy niż 17,5
aRcek napisał(a):mikaaeel napisał(a):ja w Krakowie kupiłem do M3 identyczną VARTĘ za 260 PLN ( koniecznie ta wersja wyższa 19 cm a nie 17,5 bo też taka jest dostępna i w sklepie mogą się pomylić), jak BOSCH to też wyższy niż 17,5
o co chodzi z ta wysokością? 2 cm to chyba nie jest jakaś masakra, zresztą chyba trochę niższy niż za wysoki?
donleon napisał(a):Ostrzegam przed wymianą akumulatora na nowy bez "by-pasów",
donleon napisał(a):Ostrzegam przed wymianą akumulatora na nowy bez "by-pasów", czyli podpięcia dodatkowej baterii, żeby nie dopuścić do odłączenia prądu-właśnie padł mi komputer przy tej operacji (bez by-pasów). Nowy kosztuje ok. 3500 zł. Nawiasem mówiąc-kupiłem bosh silver 70 Ah, 630 A.
A kolejność odłączania zacisków ma znaczenie?
Fredo napisał(a):ale bezpiecznie (i zgodnie ze sztuką) najpierw odłączamy plus.
Seraf napisał(a):taki dziwny biały proszek na jednej z klem akumulatora i w okolicach jednego z korków
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości