Gdzie znajduje się czujnik zewnętrznej temperatury?
1, 2
Jeden czujnik jest na lato a drugi na zimę 
Jeden jest od pokazania temperatury jaka jest na zewnątrz auta a drugi po to zeby klimatyzacja nam nie chłodziła cały czas tylko do odpowiednio ustawionej temperatury (czyli zeby nam nie wystrzeliła) bo tak to będzie chłodzić na maxa:)). Pozdrawiam
- Od: 1 lut 2007, 16:05
- Auto: Mazda 3, 2.0 150KM 2007
Panowie, potrzebuję się dostać do tego czujnika AMB, ale nie widzę go w żadnym miejscu przez Was wskazanym; czy ktoś w bardzo wolnej chwili mógłby, w miarę możliwości i dostępu, prześledzić skąd wychodzi ta para? przy takiej pogodzie jak teraz i dużej wilgotności wskazuje temperaturę zewnętrzną około + 10st. niż w rzeczywistości co skutkuje znacznie mniejszą odczuwalną temperaturą powietrza z nawiewów.
Najprostsze co mogę sprawdzić to wg tematu poniżej właśnie czujnik temperatury zewnętrznej
(http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=125&t=66683&start=0)
z góry dzięki bardzo i pozdrawiam!
M.
Najprostsze co mogę sprawdzić to wg tematu poniżej właśnie czujnik temperatury zewnętrznej
(http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=125&t=66683&start=0)
z góry dzięki bardzo i pozdrawiam!
M.
- Od: 31 paź 2008, 13:22
- Auto: Mazda 3 BK, 1.6 MZ-CD, 2005
Czujnik temperatury zew AMB (tej wyświetlanej na wyświetlaczu) ma wpływ na działanie climatronika? Przypadkiem nie odpowiada za to czujnik wewnątrz auta? + czujnik natężenia promieni? Wydawało mi się, że AMB to po prostu termometr 

Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
artureck napisał(a):Powiedzcie koledzy, gdzie ten czujnik podłączyć? Tak wygląda mój zestaw, który kupiłem:
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale masz klimę ręczna? i czy na wyświetlaczu masz teraz (bez czujnika) "--"?
Normalnie czujnik jest centralnie za chłodnicą, i jak go nie miałeś to prawdopodobnie możesz mieć gdzieś wiązkę od niego.
Tak, klimę mam ręczną. Na wyświetlaczu nie ma nic, żadnych kresek. Wiązki szukałem, ale nie znalazłem. Nie zlokalizowałem też żadnego zaczepu, na którym można by osadzić gniazdo czujnika.
Wino, kobiety i śpiew – więcej nie dam rady.
Elementem zaczepu jest kawałek blachy , jak dobrze pamiętam przykracanej do atrapy w zderzaku lub samego zderzaka, częściowo widać to na zdjęciu stronę wcześniej, jednak co do sprawy elektrycznej to nie pomogę.
Kawałek blaszki to sobie wytnę, gorzej z podłączeniem kabelków. Przyszło mi do głowy, żeby zajrzeć do skrzynki bezpieczników, ale nie znalazłem w opisach nic konkretnego.
Wino, kobiety i śpiew – więcej nie dam rady.
a ja mam pytanie właśnie o tą blaszkę do której trzeba zamocować czujnik, czy mógłby ktoś wrzucić dokładniejsze jej zdjęcie?
-
skajperek
ok dzięki, przyczepiłem na razie izolacją, ale rzeczywiście taśma zaciskowa wydaje się lepszym pomysłem 
-
skajperek
1, 2