Witam
Mam problem, że od wymiany płytki z elektroniką modułu komfortu (BCM) nie działa brzęczyk. Tzn działa ale jak się otworzy drzwi od pasażera. Czyli pewnie kupiłem elektronikę z anglika...
Ogólnie nie przeszkadzał by mi brak tego brzęczyka, ale niestety już drugi raz zostawiłem światła odpalone i niestety już samochodu nie odpaliłem.
Ma ktoś schemat instalacji, żeby podmienić przewody z drzwi przy module komfortu – żeby lewe drzwi były prawymi? Pewnie wystarczy jakiś przewód zamienić albo coś
Chyba że ktoś ma inna metodę?
Brak brzęczyka zostawionych świateł od strony kierowcy po wymianie modułu komfortu (BCM)
Strona 1 z 1
Nie dziala jeszcze otwieranie klapy z pilota. Ale już się przyzwyczaiłem.
A eeprom jest widoczny czy jest od środka między dwoma płytkami?
Swoją drogą wolałbym chyba jednak nie przylutowywać. Tym bardziej że nie są identyczne te płyty.
A eeprom jest widoczny czy jest od środka między dwoma płytkami?
Swoją drogą wolałbym chyba jednak nie przylutowywać. Tym bardziej że nie są identyczne te płyty.
- Od: 19 mar 2013, 14:40
- Auto: Mazda 3 Sedan 2.0 2004
Velocity Red
Z tego co pamiętam to literką się różniły. Tzn obie z wersji z kseononami itd., ale chyba o jeden mały bezpiecznik było mniej w tej nowej(razem z gniazdem na niego)
Jeżdżę tak już kilka miesięcy, ale brakuje mi tylko w tej chwili najbardziej tego brzęczyka.
Musiałbym prześledzić instalacje elektryczną i znaleźć który przewód jest w otwarcia lewych drzwi a który z prawych..
Jeżdżę tak już kilka miesięcy, ale brakuje mi tylko w tej chwili najbardziej tego brzęczyka.
Musiałbym prześledzić instalacje elektryczną i znaleźć który przewód jest w otwarcia lewych drzwi a który z prawych..
Velocity Red
Na forum już ktoś podmieniał eeprom i pomogło , musiał byś dopytać jak tam było z numerami.
viewtopic.php?f=470&t=161944&start=40
viewtopic.php?f=470&t=161944&start=40
W ostateczności spróbuję przelutować. Ale na razie nie chcę uziemić samochodu... Szkoda że nie ma dostępnego programu do konfiguracji modułu komfortu.
Ale wolałbym i tak tylko podmienić kabelek z lewych drzwi do prawych. Pewnie przewód z krańcówki otwarcia.
Może ktoś ma rozpiskę kolorów albo w którym miejscu najwygodniej jest to zrobić?
Ale wolałbym i tak tylko podmienić kabelek z lewych drzwi do prawych. Pewnie przewód z krańcówki otwarcia.
Może ktoś ma rozpiskę kolorów albo w którym miejscu najwygodniej jest to zrobić?
Velocity Red
Niestety mam ICAR2 na bluetoothu. Ale sprawdzę czy cokolwiek na nim da się zrobić...
Kiedyś się łączyłem ale nie pamiętam czy dało się cokolwiek zmieniać.
Dopisano 19 sie 2017, 09:06:
Tutaj jedynie widzę jakąś opcje z kierowcą.
Tylko czy nic sie nie popsuje zmieniając tą opcje i klikając Write to HEC..
Kiedyś się łączyłem ale nie pamiętam czy dało się cokolwiek zmieniać.
Dopisano 19 sie 2017, 09:06:
Tutaj jedynie widzę jakąś opcje z kierowcą.
Tylko czy nic sie nie popsuje zmieniając tą opcje i klikając Write to HEC..
Velocity Red
Strona 1 z 1