witam
mam problem z podswietleniem zegarow i konsoli głownej a mianowicie gdy nie sa właczone swiatla wszystko swieci normalnie, dopiero gdy wlacze swiatła pozycyjne i mijania gasnie podswietlanie zegarów i konsoli glównej.... dodam ze wyjmowany byl wczesniej akumulator do ladowania..... prosze o porade
podswietlenie zegarów- problem
Strona 1 z 1
podświetlenie się wyłączyło:). nad zegarami masz dwa przyciski, jeden do zmiany przebiegu dziennego a drugi do zmiany oswietlenia. pobaw się zobacz czy zadziała. pozdrawiam.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
sprawdź czy akumulator został naładowany, bo skoro stało się to po ładowaniu to podejrzewam, że ktoś zrobił coś źle..
ogólnie po włączeniu świateł napięcie spada i jasność podświetlenia się zmniejsza, może u Ciebie jest tak niskie napięcie, że wydaje się, że podświetlenie padło
ogólnie po włączeniu świateł napięcie spada i jasność podświetlenia się zmniejsza, może u Ciebie jest tak niskie napięcie, że wydaje się, że podświetlenie padło
- Od: 7 mar 2010, 20:03
- Auto: m3 sedan, 2005, 1.6b
grager napisał(a):prawdź czy akumulator został naładowany, bo skoro stało się to po ładowaniu to podejrzewam, że ktoś zrobił coś źle..
ggeorge91 auto jeździ?
grager napisał(a):ogólnie po włączeniu świateł napięcie spada i jasność podświetlenia się zmniejsza, może u Ciebie jest tak niskie napięcie, że wydaje się, że podświetlenie padło
Tzn, że co przy zapalonym silniku napięcie spada i nagle się robi ciemno w aucie? Czy przy zgaszonym silniku zapalamy światła i świecą a w środku gaśnie?
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
ludzie poczekajcie, nie wymyślajcie kwadratowych jaj – za chwile dojdziecie do tego że trzeba moduł komfortu wymienić, niech ggeorge91 odpowie czy już wszystko ok. Miałem tą samą sytuację, po wyjęciu akumulatora nie działało podświetlenie na włączonych światłach i wystarczyło je po prostu włączyć.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
Blumek napisał(a):grager napisał(a):ogólnie po włączeniu świateł napięcie spada i jasność podświetlenia się zmniejsza, może u Ciebie jest tak niskie napięcie, że wydaje się, że podświetlenie padło
Tzn, że co przy zapalonym silniku napięcie spada i nagle się robi ciemno w aucie? Czy przy zgaszonym silniku zapalamy światła i świecą a w środku gaśnie?
czytaj, czytaj... kiedyś zrozumiesz
- Od: 7 mar 2010, 20:03
- Auto: m3 sedan, 2005, 1.6b
Witam, przyłącze sie do problemu. Dziś podobny problem pojawił się w mojej Mazdzie. Przy włączeniu silnika i świateł gaśnie podświetlenie zegarów na desce i włącza się sygnał nie zamkniętych drzwi. Jak wyłącze światła to zapala się podświetlenie zegarów. Delikatnie stuknięcie w plastik nad zegarami rozwiązuje problem na chwile, po pewnym czasie ( kolejne próba zapalenia świateł) problem wraca. Dodam że podświetlenie radia, i sterowania klimy działa poprawnie. Czy ktoś miał podobny problem i co może być przyczyna?
-
leos7
Mozliwe że to jakies zwarcie na module comfortu. Poszukaj. Opisywałem taki problem
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Sprawdź żarówkę w schowku ona robi róże dziwne rzeczy z elektryką w aucie jak jest przepalona lub nie ta włożona co trzeba,może być też jakaś wtyczka jest nie do końca podłączona
Witam czy znalazł ktoś problem?? Mam taki sam problem deska rozdzielcza mocno przygasla a przyciski na panelu w ogóle się nie świecą. Tak jak wyżej ekran od radia i climatronika działa poprawnie.
-
Tuptus
Strona 1 z 1