Podświetlenie komputera
Strona 1 z 1
Witam, mam taki maly problem a mianowicie od kilku miesiecy podświetlenie komputera zaczelo mi wariowac bo po prostu podczas jazdu zaczynalo mrugac i np gaslo na kilka/nascie minut po czym dalej swiecilo normalnie. Bywalo ze swiecilo normalnie przez kilka dni i znów to samo. Wkurzalo mnie to ale tylko czasami a z braku czasu nie zagladalem do tego. Lecz teraz juz podświetlenie kilka dni temu zgaslo i wcale nie swieci. I teraz moje pytanie czy jest to mozliwe by spalila sie zarowka komputera i jesli tak ro jak sie zabrac do jej wymiany i czy jest jakas inna możliwość tego problemu?
Podświetlenie jest zrobione na LEDach o ile dobrze pamiętam (przynajmniej tak jest w szóstce). Wątpię by wszystkie LEDy padły w tym samym czasie. Moim zdaniem ekran po prostu padł ze "starości". Przez wibracje po jakimś czasie puszczają luty przez co ekrany właśnie szwankują. O ile się nie mylę, najłatwiejszym sposobem na naprawę będzie wymiana ekranu na sprawny.
EDIT: Wyjmij i włóż jeszcze bezpiecznik ROOM 31 oraz sprawdź czy na światłach mijania działa podświetlenie schowka pasażera. Jeśli nie, zmień żarówkę.
EDIT: Wyjmij i włóż jeszcze bezpiecznik ROOM 31 oraz sprawdź czy na światłach mijania działa podświetlenie schowka pasażera. Jeśli nie, zmień żarówkę.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Witam.
Postanowiłem dołączyć się do tematu gdyż mam problem z wyświetlaczem..
Kupiłem mazdę kilka dni temu, jestem zachwycony. Jeden problem, który pojawił się nagle to prześwietlanie wyświetlacza. Patrząc z kąta widzenia kierowcy czy pasażera na wyświetlaczu widać wszystkie znaki.. Dopiero schylając się na tyle, by wyświetlacz był na wysokości oczu, a więc patrząc na wprost, można zauważyć co się tam wyświetla. Załączam zdjęcia.
Dodam, że wymieniłem dziś wszelkie żarówki niedziałające a wyświetlacz przez chwilę po zakupie auta działał jak należy.
Proszę o pomoc na zachętę – to mój pierwszy post
--------------------------------------------
Problem rozwiązałem kupując używany wyświetlacz za 40 zł. Świeci pięknie i wszystko gra.
Postanowiłem dołączyć się do tematu gdyż mam problem z wyświetlaczem..
Kupiłem mazdę kilka dni temu, jestem zachwycony. Jeden problem, który pojawił się nagle to prześwietlanie wyświetlacza. Patrząc z kąta widzenia kierowcy czy pasażera na wyświetlaczu widać wszystkie znaki.. Dopiero schylając się na tyle, by wyświetlacz był na wysokości oczu, a więc patrząc na wprost, można zauważyć co się tam wyświetla. Załączam zdjęcia.
Dodam, że wymieniłem dziś wszelkie żarówki niedziałające a wyświetlacz przez chwilę po zakupie auta działał jak należy.
Proszę o pomoc na zachętę – to mój pierwszy post
--------------------------------------------
Problem rozwiązałem kupując używany wyświetlacz za 40 zł. Świeci pięknie i wszystko gra.
- Od: 6 lip 2016, 20:35
- Auto: Mazda 3 BK 2005 1,6 benzyna, Active
Strona 1 z 1