Tarcze zegarów białe/czarne
Strona 1 z 1
Cześć,
mam na oku mazdę po lifcie ale dręczy mnie jedna sprawa.. Wolał bym mieć tarczę zegarów w kolorze czarnym przed liftem. Moje pytanie jest takie czy te zegary sa identyczne i maja zmienione tylko tarcze (wtedy bym sobie przełożył) czy różnią się i taka przekładka nie będzie pasować.. ? Ew Czy mogę w ogole wymienić całe zegary tylko tu jest problem przebiegu który błędnie by się wyświetlał..
mam na oku mazdę po lifcie ale dręczy mnie jedna sprawa.. Wolał bym mieć tarczę zegarów w kolorze czarnym przed liftem. Moje pytanie jest takie czy te zegary sa identyczne i maja zmienione tylko tarcze (wtedy bym sobie przełożył) czy różnią się i taka przekładka nie będzie pasować.. ? Ew Czy mogę w ogole wymienić całe zegary tylko tu jest problem przebiegu który błędnie by się wyświetlał..
Mazda 3 BK Z6 2006
- Od: 31 paź 2013, 13:00
- Auto: Mazda 6 GJ 2.0 Machine Grey
przecież przebieg masz w komputerze nie w zegarach. w zegarach jest wyświetlacz który pokazuje tylko to co dostaje z kompa
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
Jesteś pewien że przebieg jest w kompie? po wymianie zegarów z tego co wyczytałem tu na forum trzeba programować immo więc ja bym się nie zdziwił że i przebieg jest tak jak np. w VW ustawiany w liczniku który widzisz i można go bez problemowo samemu kablem przestawić oraz dodatkowo ukryty w ecu
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Wiem ze 626GF to juz dosc stary samochod i moglo sie zmienic sporo, ale tam wlasnie stan licznika jest zapisany w zegarach. Wystarczy wymienic zegary i przebieg juz inny
Taka ciekawostka 
fajnie tylko jak się kupi z mniejszym przebiegiem ale pozostaje problem zaprogramowania immo
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Rozebrać na pewno idzie ale jak z jajkiem trzeba się obejść przy samych wskazówkach. Kolega kiedyś rozbierał zegary w 323f wiem że to przepaść ale po demontażu wskazówek i ponownym poskładaniu zegary przestały działać uszkodził je mimo że się z tym bawił wiecznie.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Odkopuję temat. Miał ktoś doświadczenie z przekładką zegarów z polifta do przedlifta? Chodzi o zmianę zegarów z czarnych na białe. Naturalnie muszą być od tej samej wersji silnikowej. Ale co dalej? Co z przebiegiem, programowaniem immo? Proszę wtajemniczonych o info.
Na początek proszę o wyrozumiałość ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. Pomimo iż starałem się znaleźć cokolwiek na nurtujący mnie temat okazało się to bez skutku. Mianowicie zastanawiam się nad zakupem Mazdy 3. Nie stać mnie jednak na modele z rocznika 2007 i młodszych. Baardzo jednak podobają mi się zegary z tamtych modeli. Proszę więc o informację, czy istnieje możliwość przełożenia ich do modeli z rocznika 2005-2006 ? Co prawda bryła jest taka sama ale czy elektronika się zgra ?
Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi w tej sprawie
Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi w tej sprawie
- Od: 17 cze 2015, 09:19
- Auto: Mazda 3 2.0
Uważam, że można... jednak problemem może być mały chip, który odpowiada za sparowanie z naszym komputerem... przechowuje jakieś informacje... W prawdzie to zdjęcie zegarów z M3 2010 ale uważam, że w innych jest podobna zależność...
- Od: 27 paź 2013, 12:04
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 TOURING ACTIVE PACK
LPG by www.autogaz-busko.pl 07.2015
Sorry że zapytam nie na temat,a mianowicie czy to foto jest z instrukcji jak zgasić na amen lampke check engine???Właśnie u mnie takowa jest nieaktywna i nie mogę dojść do ładu dlaczego??
Heh
nie to nie z instrukcji "kasowania" check engine 
Ogólnie można wymienić same tarcze z napisami i ikonkami jednak powinny być przynajmniej w tych samych wersjach wyposażenia... na zegarach jest wiele LED nieaktywnych ale z ikonami oraz miejsc na LED ale bez ikony na tarczy...
Ogólnie można wymienić same tarcze z napisami i ikonkami jednak powinny być przynajmniej w tych samych wersjach wyposażenia... na zegarach jest wiele LED nieaktywnych ale z ikonami oraz miejsc na LED ale bez ikony na tarczy...
Hej ! Braci Mazdowska ! poszukuję schematu wtyczek zegarów do M3 BK. Konkretnie jaki kabelek za co tam odpowiada
Szukałem w servicemanual ale nie moge tam zlokalizować. Czy ktoś może pomóc ?
Ja zabieram się powoli za zmianę podświetlania w mojej M3
dam znać co i jak oczywiście z fotorelacją jak znajdę wolną chwilę
Planuję coś takiego uzyskać:
lub ewentualnie inny kolor
Planuję coś takiego uzyskać:
lub ewentualnie inny kolor
Hej,
Już wszystko w tym temacie wiem, jak będę miał wolną chwile, to zamieszczę zdjęcia. Gdyby ktoś miał jakieś pytania, pytajcie tutaj, chętnie odpowiem. Co do mojego licznika, niestety nie było w środku guzika który zmienia podświetlenie, wiec jestem zmuszony zakupić wersję z białymi tarczami i przełożyć. Podłączyłem ten angielski i rzeczywiscie, podświetlenie które jest regulowane działa bardzo fajnie, ale oczywiście mrygał immo, więc nic więcej z tym nie zrobiłem.
Już wszystko w tym temacie wiem, jak będę miał wolną chwile, to zamieszczę zdjęcia. Gdyby ktoś miał jakieś pytania, pytajcie tutaj, chętnie odpowiem. Co do mojego licznika, niestety nie było w środku guzika który zmienia podświetlenie, wiec jestem zmuszony zakupić wersję z białymi tarczami i przełożyć. Podłączyłem ten angielski i rzeczywiscie, podświetlenie które jest regulowane działa bardzo fajnie, ale oczywiście mrygał immo, więc nic więcej z tym nie zrobiłem.
dicon napisał(a):radzix27 napisał(a):Ten guzik, który zmienia podświetlenie działa na innej zasadzie niż regulacja podświetlania przy przycisku DSC OFF i pozycji świateł?
Tak, to zupełnie inna rzecz
Tak przy okazji: jaki rodzaj żarówek wchodzi w podświetlenie?
To nie żarówki tylko diody smd, na poniższym zdjęciu te białe punkty na płytce. W powiększeniu widać lepiej.
Ostatnio edytowano 13 lip 2015, 15:42 przez mad_memphis, łącznie edytowano 2 razy
mad_memphis napisał(a):Podłączyłem ten angielski i rzeczywiscie, podświetlenie które jest regulowane działa bardzo fajnie, ale oczywiście mrygał immo, więc nic więcej z tym nie zrobiłem.
Tak jak pisałem musiał byś przeprogramować scalaka odpowiadającego za parowanie z kompem i pewnie immo też
Tak, tak wiedziałem o tym, pytanie tylko jak to zrobić i przy użyciu jakiego sprzętu 
Stawiam na lutownice typu "hotair" i sporo umiejętności
ale nie ręczę za to, że zadziała i nie ponoszę odpowiedzialności jak coś się spierdzieli 
Strona 1 z 1