Witam,
Otóż dziś zatankowałem moja mazde 3. Po uruchomieniu silnika okazało się, że wskaźnik jak pokazywał rezerwę, tak Pokazuje ją dalej. Na komputerze zasięgu miałem około 20 km i po jakimś czasie zaczął pokazywać więcej, ze finalnie po 15 minutach jazdy, zasięg miałem 28 km. Benzyny wlałem więcej niż 10l. Sprawdzałem w ukrytych opcjach komputera i wskaźnik O, połowa, cały bak; wskazuje prawidłowo. Oczywiście nie ma żadnego wycieku ani nic w tym stylu. W czym może być rzecz, ze komputer i wskaźnik pokazuja źle?
Pozdrawiam
Problem ze wskaźnikiem paliwa.
Strona 1 z 1
no pływak jest w baku. informuje o wskazaniu ile jest paliwa. byc może sie zaciął. nie wiem jak jest w maździe. ja w audi miałem do niego dostęp przez bagażnik, musiałem sciągnąc dywan i odkręcałem kluczem nakrętke do której był przymocowany pływak. trzeba go było tylko wyczyścic. ale nie wiem czy tak jest w maxdzie. musisz poczekać na porade kogoś mądrzejszego 
poczytaj sb
viewtopic.php?t=65117&start=20
poczytaj sb
viewtopic.php?t=65117&start=20
nie sugeruj sie komputerem, mi zasieg niekiedy rosnie dopiero na drugi dzien rano , aczkolwiek wskazowka fruka odpowiednio szybko, zalej za stowke czy dwie i jesli taka sama reakcja z wskaznikiem to plywak
Strona 1 z 1