Witajcie,
Takie szybkie pytanko.
Strasznie mi sie podoba grill z Kintaro, można taki założyć w "cywilnych" wersjach M3?
Na alledrogo, można się natknąć na takie grille, ale nie wiem czy da się to jakoś założyć...
Szukałem na forumie, ale to co znalazłem to głównie do M6 było...
Pozdr.
Mazda3 BK – grill – temat ogólny
Chyba można, z tego co wiem, nie różnią się niczym poza właśnie grillem i zderzakiem przednim. Szukaj na szrotach. Ni musi być od Kintaro, bo wersje 2007 do końca produkcji miały też taki grill.
- Od: 8 mar 2012, 20:50
- Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)
The_Radek napisał(a):Strasznie mi sie podoba grill z Kintaro, można taki założyć w "cywilnych" wersjach M3?
O ile dobrze kojarzę, to sam grill w masce M3 zamontujesz bez problemu (tylko MPS ma to inaczej rozwiązane), natomiast pozostaje kwestia szerokości "szpary" jaka istnieje miedzy grillem a zderzakiem.
Przedlifty (te z grillem a'la plaster miodu) wymagają zmiany zderzaka na przedliftowego top sporta lub zderzak z polifta z "dołożonym" charakterystycznym jednym żeberkiem (patrz: top sport, Kintaro lub ten z pakietu Aero).
Jeśli gdzieś coś mija się z prawda poprawcie
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Witam
Nie chce niepotrzebnie tworzyć nowego wątku więc podłączę się pod ten. Mam takie pytanko: czy w maździe 3 1,6 benzyna 2006r (ale już po liftingu) między dolnym grillem a chłodnicą/skraplaczem klimatyzacji jest jakaś dodatkowa osłonka? Pytam gdyż wymieniałem chłodnicę na nową i teraz jest ona strasznie widoczna. Nie wiem czy to efekt nowości czy może mechanik zapomniał mi czegoś założyć a nie chce wyjść na idiotę
Żeby lepiej zobrazować o co mi chodzi załączam zdjęcie.
Z góry dziękuje za pomoc
Nie chce niepotrzebnie tworzyć nowego wątku więc podłączę się pod ten. Mam takie pytanko: czy w maździe 3 1,6 benzyna 2006r (ale już po liftingu) między dolnym grillem a chłodnicą/skraplaczem klimatyzacji jest jakaś dodatkowa osłonka? Pytam gdyż wymieniałem chłodnicę na nową i teraz jest ona strasznie widoczna. Nie wiem czy to efekt nowości czy może mechanik zapomniał mi czegoś założyć a nie chce wyjść na idiotę
Z góry dziękuje za pomoc
-
don_arturro
Ok dzięki. Swoją drogą to te okienka mogli zrobić mniejsze. Te są tak wielkie, że nawet większe kamyki mogą przez nie wpaść.
-
don_arturro
zawsze możesz sobie dokupić siatkę do grila z mniejszymi oczkami i założyć za tą
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Odgrzeję kotleta.
https://www.aliexpress.com/item/06-09-M ... b1ea10a393

Próbował ktoś może ten grill?

Thomsonicus napisał(a):Odgrzeję kotleta.
Ale do czego chcesz to założyć? Masz sedana czy HB?
Jeśli masz sedana to musisz wiedzieć, że konkretny grill pasuje do konkretnego zderzaka. Niestety bez rzeźby nie są zamienne. Zajrzyj tutaj viewtopic.php?p=3230644#p3230644
- Od: 7 lis 2016, 13:52
- Auto: BK Z6 '07 Sedan
dayo napisał(a):Zmieniłem dziś zderzak okazuje sie że stary grill nie pasuje jest zbyt duży
Proszę o pomoc jaki grill dobrać by wszystko pasowało
Zerknij na ten post:
viewtopic.php?p=2656545#p2656545
Dopisano 18 sie 2017, 12:55:
Znowu mam zajawkę na wymianę grilla a to za sprawą fotek auta które przyczaiłem na otomoto.
Jak widać fura z taki samym zwykłym poliftowym zderzakiem jak mój a jednak żeberkowany grill jest
Co ciekawe to zdaje się, że grill nie ma pionowych wzmocnień między żebrami tak jak te grille:
które można było jak widać założyć bez problemu do przedlifta
Znalazłem zatem takie oto grille:
Ale mam jednak wrażenie, że to nie jest ten grill...
Co to kurde jest za grill!? Jakby ktoś z Was miał jakieś sprawdzone info w tym temacie to będę bardzo wdzięczny za info.
- Od: 7 lis 2016, 13:52
- Auto: BK Z6 '07 Sedan
Kolego dayo musisz dokupić grill z wersji TOP SPORT Aero taki z 3 żeberkami. Ja u siebie również zmieniałem zderzak na taki sam jak u Ciebie. Ewentualnie od wersji Kintaro możesz szukać, wybierzesz ten który Ci sie bardziej spodoba bo stary nie będzie pasował ze względu na to że w nowym zderzaku masz 1 żeberko więcej
Dopisano 20 sie 2017, 17:21:
Kolego dayo musisz dokupić grill z wersji TOP SPORT Aero taki z 3 żeberkami. Ja u siebie również zmieniałem zderzak na taki sam jak u Ciebie. Ewentualnie od wersji Kintaro możesz szukać, wybierzesz ten który Ci sie bardziej spodoba bo stary nie będzie pasował ze względu na to że w nowym zderzaku masz 1 żeberko więcej
Dopisano 20 sie 2017, 17:21: