Radio – dyskusja / problemy / porady
witam wszysztkich. jastem świeżym – nowym posiadaczem madzi 3 z 2005r. autko zostało sciągnięte z zachodu. mam taki problemik z jakim nie potrafię się uporać. Mam org. radio po zał. pokazuje się napis BOSE SOUND niestety mam taki problemik że ono gra bardzo cicho na podgłośnieniu 33 a następnie max gra tak że przy prędkości 130 już się nie słyszy wyrażnej muzyki proszę o wskazówki. Czytałem na forum to pisze coś o wzmacniaczu pod fotelem. Nie posiadam takiego czegoś -proszę o pomoc
Łączę z tematem: Radio – dyskusja / problemy / porady
Pozdrawiam lukaszm
Pozdrawiam lukaszm
- Od: 11 lip 2012, 16:25
- Auto: mazda 3 sedan, 1.6 l Diesel, 16/DOHC, 110 KM
Y6
czyli mazda miala dzwona 

Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Możliwe że w twoim aucie zostało wymienione radio i zamiast wersji standard zostało wsadzone bose. Efektem takiej zamiany jest cichy dźwięk z głośników, taki naprawdę cichy że nie ma żadnej przyjemności ze słuchania, aby usłyszeć to co ktoś mówi trzeba się wsłuchiwać.
Nie wiem jak jest w m3 ale w m6 wzmacniacz bose jest pod siedzeniem pasażera a na kratkach głośników są emblematy z napisem BOSE.
Może warto po numerze VIN zapytać w serwisie jakie było oryginalne wyposażenie auta.
Nie wiem jak jest w m3 ale w m6 wzmacniacz bose jest pod siedzeniem pasażera a na kratkach głośników są emblematy z napisem BOSE.
Może warto po numerze VIN zapytać w serwisie jakie było oryginalne wyposażenie auta.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
dziękuję za pomoc. Postaram się podjechać i dowiedzieć ale troszke nie po drodze mam -najbliżej 55km. a jak sądzisz wrazie W lepiej radio wymienić czy głośniki? jak się znasz mogę foto radia wysłać może faktycznie nie to jest
- Od: 11 lip 2012, 16:25
- Auto: mazda 3 sedan, 1.6 l Diesel, 16/DOHC, 110 KM
Y6
radio chyba taniej wyjdzie
Przedstawiciel regionalny VOTUM SA
Witam,
Kupiłem Mazdę 3 z radiem bez CD. Zależy mi na tym by słuchać muzyki z płyt, więc moje pytanie brzmi:
da się podłączyć pod to radio zmieniarkę? schowek jest głęboki, a za zaślepką znajdującą się w nim idzie kabel do drzwi – dało by radę zamontować tu zmieniarkę i pociągnąć kabel przez tą zaślepkę, jeżeli w ogóle da się ją podłączyć? czy może trzeba wymieniać cały panel radia?
Proszę o pomoc.
Zdjęcie mojego radia:

Pozdrawiam
Szukałem podobnego tematu na forum ale nie znalazłem. Jeżeli takowy istnieje to przepraszam za powielenie.
Pozdrawiam lukaszm
Kupiłem Mazdę 3 z radiem bez CD. Zależy mi na tym by słuchać muzyki z płyt, więc moje pytanie brzmi:
da się podłączyć pod to radio zmieniarkę? schowek jest głęboki, a za zaślepką znajdującą się w nim idzie kabel do drzwi – dało by radę zamontować tu zmieniarkę i pociągnąć kabel przez tą zaślepkę, jeżeli w ogóle da się ją podłączyć? czy może trzeba wymieniać cały panel radia?
Proszę o pomoc.
Zdjęcie mojego radia:
Pozdrawiam
Szukałem podobnego tematu na forum ale nie znalazłem. Jeżeli takowy istnieje to przepraszam za powielenie.
Pozdrawiam lukaszm
-
adamp1991
Musisz najpierw ustalić jakiego producenta masz radio Clarion, Sanyo , FMS.
Aby to zrobić musisz wymontować radio.
Na górnej pokrywie radia będzie naklejka i tam będzie podany producent.
Do FMS i Sanyo da się dołożyć oryginalną zmieniarkę montowaną nad modułem radia, dodatkowo trzeba wymienić panelik w radiu by uzyskać slot na płytę.
Aby to zrobić musisz wymontować radio.
Na górnej pokrywie radia będzie naklejka i tam będzie podany producent.
Do FMS i Sanyo da się dołożyć oryginalną zmieniarkę montowaną nad modułem radia, dodatkowo trzeba wymienić panelik w radiu by uzyskać slot na płytę.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Jeśli ma być zewnętrzny sprzęt to tylko XCL ale trzeba ustalić czy będzie współpracować z tym konkretnym radiem co masz w aucie, chodzi o producenta radia.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Witam,
niestety, radio fabryczne w moim aucie umarło i mimo kilku wizyt u różnych specjalistów, nie da się go podobno uratować. W związku z tym postanowiłem kupić coś działającego i tutaj rodzi się pytanie. Czy ma znaczenie jak nazwane są klawisze w górnym rzędzie panelu radia? Większość paneli, które znajduję w serwisach aukcyjnych ma drugi przycisk od lewej: INFO, natomiast moje radio posiada przycisk SET.
Obawiam się, że jeśli kupię radio nieco różniące się od posiadanego, to może ono w ogóle nie działać.
Proszę o pomoc.
P.s. dokładny model mojego radia to Sanyo 14794511
Pozdrawiam lukaszm
niestety, radio fabryczne w moim aucie umarło i mimo kilku wizyt u różnych specjalistów, nie da się go podobno uratować. W związku z tym postanowiłem kupić coś działającego i tutaj rodzi się pytanie. Czy ma znaczenie jak nazwane są klawisze w górnym rzędzie panelu radia? Większość paneli, które znajduję w serwisach aukcyjnych ma drugi przycisk od lewej: INFO, natomiast moje radio posiada przycisk SET.
Obawiam się, że jeśli kupię radio nieco różniące się od posiadanego, to może ono w ogóle nie działać.
Proszę o pomoc.
P.s. dokładny model mojego radia to Sanyo 14794511
Pozdrawiam lukaszm
-
tomec_ch
Ma znaczenie, przede wszystkim wtedy kiedy masz komputer. INFO służy do poruszania się po menu komputera. Chociaż co niektórym osobom udało się odblokować komputer również z przyciskiem SET. Obszerne posty są na forum. Pozdrawiam.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
Jeżeli będziesz kupował radio to pytaj o producenta a najlepiej poproś o wysłanie zdjęć ze specyfikacją radia. Nie wiem jak to jest z tymi przyciskami ale wiem że radio firmy FSM ma inne połączenie od SANYO: panelu i wyświetlacza od komputera pokładowego więc, jeżeli kupisz to radio dojdzie Ci koszt wyświetlacza.
- Od: 11 mar 2012, 23:31
- Auto: Mazda 3 BK
Witam Serdecznie,
nie chciałem tworzyć kolejnej dyskusji na ten temat, więc zapytam tutaj. Czy od 2009 roku coś się zmieniło w kwestii wiedzy na temat podłączenia wyświetlacza w samochodzie w którym standardowo był wmontowany FMS, a teraz chcę zamontować Clariona?
Zastanawiam się jakie kable oryginalnie wychodzą do radia FMS, ponieważ nie widzę nigdzie kabla który miałby wchodzić do wyświetlacza, a niestety poprzedni właściciel wyrzucił oryginalne radio, zostawiając jedynie wyświetlacz i swoje radio, nie montowane oryginalnie w mazdzie.
Z góry dziękuje za odpowiedź
nie chciałem tworzyć kolejnej dyskusji na ten temat, więc zapytam tutaj. Czy od 2009 roku coś się zmieniło w kwestii wiedzy na temat podłączenia wyświetlacza w samochodzie w którym standardowo był wmontowany FMS, a teraz chcę zamontować Clariona?
Zastanawiam się jakie kable oryginalnie wychodzą do radia FMS, ponieważ nie widzę nigdzie kabla który miałby wchodzić do wyświetlacza, a niestety poprzedni właściciel wyrzucił oryginalne radio, zostawiając jedynie wyświetlacz i swoje radio, nie montowane oryginalnie w mazdzie.
Z góry dziękuje za odpowiedź
-
Bartek1990
Witam. Kilka dni temu w mojej trojce pojawily sie problemy z radiem – najpierw przestalo wydawac z siebie dzwieki, nastepnie calkowicie padlo zasilanie/ podswietlenie firmowego radia i wyswietlacza w desce rozdzielczej. Bezpieczniki wygladaja ok, w ktoryms z watkow polecano wyjecie bezpiecznika 31 (room) ale i to nie przynioslo zadnego efektu. Aso telefonicznie stwierdzilo ze to z pewnoscia radio i jego wymiana to koszt 1500zl
ale czy w takim wypadku padlby rowniez wyswietlacz?. Zdaje sie ze czas na rozbiork panelu srodkowego- moglby ktos doradzic co i jak sprawdzic?
z gory dziekuje za wszelkie sugestie
Pozdrawiam lukaszm

z gory dziekuje za wszelkie sugestie
Pozdrawiam lukaszm
-
rapanui
Wystarczy zdjąć listwę maskującą ( jest na zatrzaskach ) zaczynając od środka. Prawa strona jest wsuwana, lewa – zatrzask. Delikatnie ciągnąć do siebie. Pod listwa masz dwie śruby. Po odkręceniu ich wyjmujesz całe radio. Sprawdź podłączenie kostek.