Mazda 3 – Dorabianie kluczyka Mazda 3
Strona 1 z 1
Dzięki za szybką odpowiedź! Spróbuje za to się jeszcze wziąć, może za drugim podejściem pójdzie. Zdjąć osłonki po prawej stronie na dole mówisz (piszesz
). Hmm no będe grzebał, jescze trochę peniam, bo tak wszystko ładnie wygląda:), jestem użytkownikiem M3 dopiero tydzień, miodzio autko! Jutro dorabiam kluczyk w ASO Bródno, Liwska 2 W-wa, bo kupiłem z jednym kluczykiem... Pzdr.
Zoom-Zoom
- Od: 14 wrz 2009, 21:07
- Auto: Mazda 3 BM 2016 2.0 PB MT 165 KM
PawLad daj znać jak z tym dorabianiem kluczyka. Madzia z USA czy z Europy ? Ile taka zabawa kosztuje w ASO?
Bo w super-zajeb.... ASO we Wrocku (jaremko) to jak im zadałem sprawę kluczyka to się nawet nie odezwali. Porażka...
Bo w super-zajeb.... ASO we Wrocku (jaremko) to jak im zadałem sprawę kluczyka to się nawet nie odezwali. Porażka...
Ostatnio edytowano 20 paź 2014, 10:27 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
Powód: sprzatanie
http://allmazda.net/parts/ – katalog części do Mazdy 3 i nie tylko (diesel także)
- Od: 1 lis 2007, 11:47
- Auto: 3 BK Y6 '07
pabl0w AZauto.pl kluczyk z kodowaniem 507 zł, dodatkowy pilot 693 zł. Niestety też mam tylko jeden kluczyk i dorobię u innego machera koszt 350 zł a pilot od centralnego sobie odpuszczę.
Posiadacze kodów do immo ... oczywiście płacą mniej :–) no ale oczywiście nie należę do tego grona.
Posiadacze kodów do immo ... oczywiście płacą mniej :–) no ale oczywiście nie należę do tego grona.
- Od: 9 lut 2009, 23:15
- Auto: Mazda 3 1.6 2004
mik napisał(a):pabl0w AZauto.pl kluczyk z kodowaniem 507 zł, dodatkowy pilot 693 zł. Niestety też mam tylko jeden kluczyk i dorobię u innego machera koszt 350 zł a pilot od centralnego sobie odpuszczę.
Czyli jeśli dobrze rozumiem za 350zł będziesz miał kluczyk którym otworzysz samochód i też go odpalisz ?
http://allmazda.net/parts/ – katalog części do Mazdy 3 i nie tylko (diesel także)
Dorobiłem dziś kluczyk. Za kluczyk surówka+ docięcie + wykasowanie dotychczasowego kodu "starego" kluczyka + zakodowanie na nowo dwóch kluczy zapłaciłem 429,36 zł. Mazda z Niemiec. Ale z tego co wiem i się dowiadywałem to są dwa typy transkodera, transpondera czy jak to tam się nazywa. Dzwoniłem w parę miejsc i jedna osoba podjęła się tematu poza ASO, ale z zastrzeżeniem jak nie będzie się trzeba podpinać pod komp, to mi skopiuje za 250 zł, no ale wtedy jakby poprzedniemu właścicielowi "przypadkiem" znalazł się kluczyk to bruuuuuuum... A tak mam nowe kody na dwóch kluczach.
Apropo wymiany żarówki w schowku, Tolek Tobie w takim razie brakuję lipka, mlecznej osłonki, która uniemożliwia dostanie się do oprawki żarówki. Trochę bez sensu rozwiązanie, jakby nie mogli zrobić tego demontowanego na zatrzaski czy cuś, i by było po sprawie... No chyba, że da się tą mleczną szybkę wyjąć jakoś bezkolizyjnie, a ja o tym nie wiem...
Apropo wymiany żarówki w schowku, Tolek Tobie w takim razie brakuję lipka, mlecznej osłonki, która uniemożliwia dostanie się do oprawki żarówki. Trochę bez sensu rozwiązanie, jakby nie mogli zrobić tego demontowanego na zatrzaski czy cuś, i by było po sprawie... No chyba, że da się tą mleczną szybkę wyjąć jakoś bezkolizyjnie, a ja o tym nie wiem...
Ostatnio edytowano 15 wrz 2009, 18:54 przez PawLad, łącznie edytowano 1 raz
PawLad napisał(a):Dorobiłem dziś kluczyk. Za kluczyk surówka+ docięcie + wykasowanie dotychczasowego kodu "starego" kluczyka + zakodowanie na nowo dwóch kluczy zapłaciłem 429,36 zł. Mazda z Niemiec. Ale z tego co wiem i się dowiadywałem to są dwa typy transkodera, transpondera czy jak to tam się nazywa. Dzwoniłem w parę miejsc i jedna osoba podjęła się tematu poza ASO, ale z zastrzeżeniem jak nie będzie się trzeba podpinać pod komp, to mi skopiuje za 250 zł, no ale wtedy jakby poprzedniemu właścicielowi "przypadkiem" znalazł się kluczyk to bruuuuuuum... A tak mam nowe kody na dwóch kluczach.
A gdzie swój kluczyk dorabiałeś? Pilota też ?Rozumiem że ta kwota 250zł się odnosi do zaprogramowania nowego pilota ? Ten temat kluczyka to dla mnie czarna magia, a przymierzam się do zrobienia dodatkowego bo mam jeden.
Ostatnio edytowano 20 paź 2014, 10:27 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
A gdzie swój kluczyk dorabiałeś? Pilota też ?Rozumiem że ta kwota 250zł się odnosi do zaprogramowania nowego pilota ? Ten temat kluczyka to dla mnie czarna magia, a przymierzam się do zrobienia dodatkowego bo mam jeden.[/quote]
http://www.mazda.warszawa.pl/mazda,kontakt,6,0,6.html
Aso Mazda W-wa Liwska 2. Tam Ci wszystko powiedzą...
http://www.mazda.warszawa.pl/mazda,kontakt,6,0,6.html
Aso Mazda W-wa Liwska 2. Tam Ci wszystko powiedzą...
Strona 1 z 1