Mazda3 BK – zmiana (spalania) mil na km Farenheit na Celsjusze. Galony na litry
Mam 3 w wersji USA może ktoś wie jak przestawić wskażnik temp. na wyświetlaczu z Farenheita na Celsjusza? Mam instukcję obsługi oryginalną i polską ale jakoś się nie doczytałem na ten temat.
- Od: 2 sty 2008, 17:25
- Auto: Mazda 3i 150KM 4dr automat USA
Przytrzymaj wciśnięty przycisk AMB 2-3 sek., ten od zmiany temperatury: wewnątrz, na zewnątrz, w Mazdzie 6 tak to się robi, więc może i u Ciebie zadziała.
- Od: 6 mar 2008, 02:11
- Auto: Mazda 6 3.0 V6 2004 USA
Cześć Pablo70
Dzięki za odpowiedź ale niestety mam wersję z manualną A/C i nie mam przycisku AMB ale na wyświetlaczu obok cyfry z aktualną temp. w skali F jest napis AMB(co to znaczy?).
Jest przycisk do ustawienia zegara i co dalej?
Dzięki za odpowiedź ale niestety mam wersję z manualną A/C i nie mam przycisku AMB ale na wyświetlaczu obok cyfry z aktualną temp. w skali F jest napis AMB(co to znaczy?).
Jest przycisk do ustawienia zegara i co dalej?
- Od: 2 sty 2008, 17:25
- Auto: Mazda 3i 150KM 4dr automat USA
Witam
To akurat u siebie doczytałem (jest w manualu)
musisz przytrzymać jednocześnie przycisk włączający radio i przycisk MEDIA (ten ostatni po prawej) przez 5 sekund przy włączonym zapłonie – po puszczeniu przełączy się na Celsjusze
To akurat u siebie doczytałem (jest w manualu)
musisz przytrzymać jednocześnie przycisk włączający radio i przycisk MEDIA (ten ostatni po prawej) przez 5 sekund przy włączonym zapłonie – po puszczeniu przełączy się na Celsjusze
mam M3 2,3 170 KM manual . Dzięki że znalazłem na tym forum infirmację jak zmienić ustawienia temperatury
Byłbum wdzięczny jak ktoś udzieliłby informacji czy to samo można uczunić ze wskazaniami komputera (chwilowe spalanie dystans do przejechania itp mam w milach)
Pozdrawiam (super stronka)
Pozdrawiam (super stronka)
- Od: 21 kwi 2008, 16:41
- Auto: Mazda CX-3 2019 USA 2.0 AT 148HP
Mazda CX-9 2021 USA
2.5 AT 250HP
Niestety w kiążce którą kupiłem w Polsce (amerykańskiej nie posiadam) brakuje wielu funkcji które ja mam (moja wersja jest opcją pełną oprócz nawigacji) Nie było w niej niestety napisane jak przestawić stopnie F na C . domyślam się że nie jest to w interesie producenta aby nam udzielać takich informacji . Co by wtedy robiły serwisy a przecież wszystkie 3 są robione w jednej fabryce i wątpię aby specjalnie osobno produkowali i elektronikę na USA i na UE myślę że to kwestia odpowiednich trików . Spróbuję następnym razem opisać je może ktoś coś będzie o tym wiedział .
Mazda CX-9 2021 USA
2.5 AT 250HP
Ja mam manual z usa, ale wszystko jest dostępne na forum
ściągnij sobie ten plik http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe (znaleziony w wątku http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=35195 i sprawdzony) – po rozpakowaniu będziesz miał plik html z linkami do różnych manuali w wersji usa w tym do mazdy 3. Wszystko po angielsku, ale lepsze to niż nic. Ja właśnie z tego zassałem manual
(wolę czytać na komputerze niż wertować książkę, no i jest szukajka!)
ściągnij sobie ten plik http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe (znaleziony w wątku http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=35195 i sprawdzony) – po rozpakowaniu będziesz miał plik html z linkami do różnych manuali w wersji usa w tym do mazdy 3. Wszystko po angielsku, ale lepsze to niż nic. Ja właśnie z tego zassałem manual
Dzięki za link . Chociaż w angielskim jestem cienki ale wygląda mi na to że z komputerem nie da się nic zrobić . Może jest to sprawa jakiegoś chip-u . Zobaczymy może ktoś ten problem kiedyś rozwiąże
Pozdrowienia i miłej jazdy M3
Pozdrowienia i miłej jazdy M3
Mazda CX-9 2021 USA
2.5 AT 250HP
miro1 – Mam pytanko – twoja wersja była po wypadku czy w całości?
ja miałem stłuczkę i mam teraz problem z częściami – jeśli możesz zajżeć do mojego wątka http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=53926 to był bym wdzięczny

ja miałem stłuczkę i mam teraz problem z częściami – jeśli możesz zajżeć do mojego wątka http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=53926 to był bym wdzięczny
musisz przy włączonym zapłonie nacisnąć przycisk AMB aby najpierw włączyła się temp. zewnętrzna a później tak jak pisał kajo "musisz przytrzymać jednocześnie przycisk włączający radio i przycisk MEDIA (ten ostatni po prawej) przez 5 sekund przy włączonym zapłonie – po puszczeniu przełączy się na celciusze"
Mazda CX-9 2021 USA
2.5 AT 250HP
Witam!
Mam pytanie dotyczące zmiany mil na km w komputerze.Udało mi się odblokować niedawno komputer w mojej 3 ale niestety pokazuje mi wartości po amerykańsku.Wpatrując się w wyświetlacz widzę że jest tam też opcja aby pokazywało l/100km tylko jak to przestawić??Będę bardzo wdzięczny za pomoc.Przy okazji może ktoś wie jak przestawić ten termometr na st Celsjusza bo na wyświetlaczu jest taka opcja jak się przyjże .
Mam pytanie dotyczące zmiany mil na km w komputerze.Udało mi się odblokować niedawno komputer w mojej 3 ale niestety pokazuje mi wartości po amerykańsku.Wpatrując się w wyświetlacz widzę że jest tam też opcja aby pokazywało l/100km tylko jak to przestawić??Będę bardzo wdzięczny za pomoc.Przy okazji może ktoś wie jak przestawić ten termometr na st Celsjusza bo na wyświetlaczu jest taka opcja jak się przyjże .
- Od: 9 wrz 2008, 19:50
- Auto: Mazda 3 2006 2.0 150 KM
u mnie w M6 wystarczy przytrzymać AMS (czy jakoś tak) – guzik od przełączania temperatury – może w M3 jest tak samo.
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Piotrek (Gryzoon)

- Od: 30 paź 2006, 12:35
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo
Niestety nie mam takiego przycisku AMS.
- Od: 9 wrz 2008, 19:50
- Auto: Mazda 3 2006 2.0 150 KM
a masz jakiś przycisk, którym zmienia się temp. wewnętrzną na zewnętrzną – u mnie to właśnie jest AMS – jak przytrzymam go dłużej to zmienia się z F na C
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Piotrek (Gryzoon)

- Od: 30 paź 2006, 12:35
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo
maliniak14 napisał(a):Przy okazji może ktoś wie jak przestawić ten termometr na st Celsjusza bo na wyświetlaczu jest taka opcja jak się przyjże .
Musisz przytrzymać przycisk POWER (załanczanący lub wyłanczejący radio) wraz z przyciskiem media przes ok. 5 sek. POWER to sentralny przycisk (pokrętło)na konsoli
pozdrawiam
Mazda CX-9 2021 USA
2.5 AT 250HP