witam,
jestem posiadaczem mazdy 3; 1,6 CD (rok produkcji 2006). Mam problem z tankowaniem do pełna. Jeżeli zapala się u mnie rezerwa to mogę zatankować jedynie 30 litrów (w instrukcji bak ma 55 litrów) – wtedy wskazówka wychyla się do około 3/4 full. w takim przypadku tankować dalej nie mogę gdyż nalewak 9pistolet) odskakuje.
wie ktoś jak temu zaradzić?
Jak odpowietrzyć zbiornik paliwa w moim przypadku?
gdzie znajduje się takie odpowietrzenie?
Odpowietrzenie zbiornika paliwa – mazda 3 1,6 CD – brak mozliwośi tankowania do pelna
Strona 1 z 1
dzięki za schemat.
a teraz jak mogę go sam odpowietrzyć w garażu, aby rozwiązać mój problem?
a teraz jak mogę go sam odpowietrzyć w garażu, aby rozwiązać mój problem?
-
lonate
Podejście chyba do tego małego wężyka od odpowietrzenia ( nr. 11 na schemacie – cienki przewód ) nie jest zbyt skomplikowane. Być może się zagiął albo zatkał. Musisz to sprawdzić.
Rozumiem, że dostane się do tego jak zdejmę kolo i nadkole. W sobotę zadziałam i pewnie zrobię kilka zdjęć ku pamięci.
-
lonate
lonate: Czy udało Ci się uporać z problemem zapowietrzonego baku?
Jak tak to w jaki sposób?
Mój problem jest podobny. Jak zaczynam tankować to pierwsze kilka litrów wchodzi ładnie, aż zaczyna odbijać pistolet. Od tego momentu tankowanie polega na laniu bardzo małym, powolnym strumieniem albo odczekiwaniu chwili aby dolewać po 0,5-1L. Przy większym tankowaniu jest to bardzo denerwujące.
Jak tak to w jaki sposób?
Mój problem jest podobny. Jak zaczynam tankować to pierwsze kilka litrów wchodzi ładnie, aż zaczyna odbijać pistolet. Od tego momentu tankowanie polega na laniu bardzo małym, powolnym strumieniem albo odczekiwaniu chwili aby dolewać po 0,5-1L. Przy większym tankowaniu jest to bardzo denerwujące.
-
Firebird86
Strona 1 z 1