Turbosprężarka – regeneracja, wymiana, problemy
nie
żadnych odgłosów
btw
mam kumpla ma vectre 2.0 z silnikiem fiata. 150 km zrobione na 190
turbo mu gwiżdże od nowości. do tego stopnia ze jadąc w środku słyszysz jakby syreny policyjne. – kumpel to policjant wiec zawsze się śmieje że radiowozem jedzie
żadnych odgłosów
btw
mam kumpla ma vectre 2.0 z silnikiem fiata. 150 km zrobione na 190
turbo mu gwiżdże od nowości. do tego stopnia ze jadąc w środku słyszysz jakby syreny policyjne. – kumpel to policjant wiec zawsze się śmieje że radiowozem jedzie
To spokojnie regeneruj, spokojnie wytrzyma więcej niż 3 lata 
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
A ja myślałem, że w Y6 dmucha zwykł Garret
Osobiście znam przypadek z przed pół roku. Ułamanie łopatki, regeneracja turbo 1200 zl i do dziś hula bez problemu 
garet z vnt
tez zwykła suszarka
1200 regeneracja z potencjalnymi problemami
nowa 2100 od przedstawiciela gareta. wiec nie ma sensu na pozorną oszczędność. I patrząc na to ze chce mazdą śmigać 2 – 3 latka
tez zwykła suszarka
1200 regeneracja z potencjalnymi problemami
nowa 2100 od przedstawiciela gareta. wiec nie ma sensu na pozorną oszczędność. I patrząc na to ze chce mazdą śmigać 2 – 3 latka
Jeśli tysiąc PLN nie jest dla Ciebie barierą, a zapewni spokojny sen przez najbiższe latka to faktycznie pakuj nową i śpij spokojnie 

barierą nie jest, ale wolał bym kupić cos do quada
)
regeneracja turbin z vnt jest nie wykonalna. Garet nie daje gratów. Ogólnie jest z tym niezła loteria!. Nie będę ryzykował 1200 pln na to ze turbo padnie mi na wakacjach ...
regeneracja turbin z vnt jest nie wykonalna. Garet nie daje gratów. Ogólnie jest z tym niezła loteria!. Nie będę ryzykował 1200 pln na to ze turbo padnie mi na wakacjach ...
Turbo w Y6 to normalna, zwykła, tradycyjna, powszednia turbina. Zadzwoń tu –> www.turboservice.pl Tutaj Cię dobrze obsłużą 
vqsoft napisał(a):matko ludzie nie rozumiecie
Wystarczy, zgromadzeni tutaj forumowicze
Temat dotyczy regeneracji turbo, dałem kontakt do człowieka, który temat ogarnia w 100% i to należycie. Ty masz jakieś obiekcje dot. regeneracji – Twoja sprawa, jak dla mnie są one bezpodstawne. To wszystko z mojej strony..
Riki – na jakich gratach robi to ten człowiek ?
jak można naprawić coś dobrze na częściach z ebay ? produkowanych w chinach
Jak dla mnie to koniec tematu. ktoś chce ponowne kłopoty z sprężarką – proszę – niech wstawia regenerowaną. i modli sie
o to aby uznali gwarancje
bo to że padnie jest więcej niż pewne.
jak można naprawić coś dobrze na częściach z ebay ? produkowanych w chinach
Jak dla mnie to koniec tematu. ktoś chce ponowne kłopoty z sprężarką – proszę – niech wstawia regenerowaną. i modli sie
o to aby uznali gwarancje
vqsoft napisał(a):regeneracja turbin z vnt jest nie wykonalna
wydaje mi się że w dzisiejszych czasach to nie ma problemu z regeneracją takiej turbiny i są części, a ktoś kto robi to zawodowo na pewno daje gwarancję. Jak by mi się rozwaliło tubo to wolał bym regenerację (pomijając że każdy wolał by nową) starej niż kupno używki nawet z deklarowanym niskim przebiegiem, a 1000 zł to różnica bynajmniej dla mnie.
Dobra temat vqsofta póki co wyczerpany, nie ma co się już nad tym rozwodzić. Pochwal się tylko jak założysz nową 
Nie regenerujcie tego turbo bo to żenua. Kto mówił w ogóle o rozpoznawaniu dobrej używki na odległość. Vq
co ty dajesz. Kto tak robi?? Pada Ci turbo i wpadasz w paranoje. Kup sobie nowe i nie miej już wątpliwości. Powodzenia

- Od: 12 kwi 2010, 11:50
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD & BJ 323F 1.6 Sportiv