![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Stukot silnika po odpaleniu na zimnym
1, 2
No wiec... jestem po wymianie miski olejowej, co sie okazalo, byl poluzowany smok olejowy
tzn bardzo dziwnie to wygladalo, bo sruby byly dokrecone tylko dwie trzymajace nakladki przez ktore przechodza owe sruby byly poluzowane i jakby sie zeslizgnal z tych nakladek (trudno wytlumaczyc bo pierwszy raz sie spotkalem z takim badziewnym uchwytem w tak waznym elemencie) Wstawilem nowa miske, ustawilem smok i weszlo 0,7 lita oleju wiecej...efekty? stukot jest slyszalny tylko przez kilka metrow jazdy nie jak to bylo dotad przez 2-3 km. Boje sie ze smok znow sie poluzuje, ciekawi mnie jedno, dlaczego nie zaswiecila sie kontrolka oleju ze jest zbyt male cisnienie??? Natomiast mam wrazenie ze delikatnie slychac cos pod miska ( PANEWKI
?) Wiec drodzy uzytkownicy Mazdy mysle ze warto jest zrobic przeglad smoka olejowego. Czy ktos sie orintuje gdzie moge kupic panewki i czy duzo jest z tym roboty? mozna zrobic to samemu? aaa i drogie to to?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Chcialbym aby moja Mazda sie tak nie psuła, jak sie psuje :]
- Od: 17 sty 2011, 17:35
- Auto: Mazda 3 1.4
1, 2