Bardzo wysokie spalanie – BK 2.0 150km 2006r ( rozwiązanie – wymiana sondy lambda )
I jak Walu$sie rozwiązałeś swój problem? Nic nie piszesz wymieniłeś w końcu tą sondę na nową czy kupiłeś używkę? Jest poprawę widać? Mam nadzieję, że wymieniałęś to w ASO lub u Jaksy a nie u tych partaczy u których byłeś wcześniej
Zastrzeż sobie od razu prawo do reklamacji jak coś. Nie rozumiem wydałeś 1600 netto za Sebringa?Przecież takiego się kupi w okolicy 200zł
3mam kciuki i pisz dalej jak naprawy... Swoją drogą ile już wydałeś po zakupie auta na wszystkie naprawy? Jeśli można wiedzieć? 

- Od: 23 wrz 2011, 21:52
- Auto: MAZDA 6 2.0CTDi 136KM
^ Cos w granicach 1000/1500zl.
Na sonde poluje.Najtaniej nowke moge miec za 1300zl,ale znalazlem na allegro taka
http://moto.allegro.pl/mazda-3-mazda3-0 ... 90773.html za 160 zl,wiec zaryzykuje i mam nadzieje,ze to zalatwi problem,bo ponad klocek wydac to dla mnie aktualnie klopot.Nie robie w ASO,bo wydam fortune na sonde.Kupie uzywke,zamontuje ja znajomy mechanik,odrazu Sebringa i pedaly oraz zweryfikuje co jest nie tak z pompa wspomagania(ma nieszczelnosc jakas).Za sebringa dalem 160zl netto.Pisalem o tym w poprzenim poscie.Mysle,ze jeszcze ok 1/2 tyg i wszystko bedzie zrobione oraz gotowe do wyprobowania.Oby sonda zgodnie z prognoza aso zalatwila problem i auto spalalo malo i bylo bardziej dynamiczne.
Na sonde poluje.Najtaniej nowke moge miec za 1300zl,ale znalazlem na allegro taka

http://fightrankings.files.wordpress.com/2011/05/ztjfx2.gif
viewtopic.php?f=332&t=127106 <<>> moja M3
When we were kids,belonging felt good,But having respect,that feels even better..
2 DIE 4
When we were kids,belonging felt good,But having respect,that feels even better..
2 DIE 4
Witam,
Co się dzieje u Ciebie z tym wspomaganiem? Kierownica działa raz ciężej raz lżej? Przez ostatni tydzień jeździłem po Łodzi i spalanie wyszło ok 10,3l/100km, jeździłem normalnie, bez szaleństw. Przyznam, że jazda po Łodzi to jeden wielki koszmar, nie mówię tu o korkach, ale o OKROPNIE DZIURAWYCH drogach, aż mi szkoda było samochodu :/
Co się dzieje u Ciebie z tym wspomaganiem? Kierownica działa raz ciężej raz lżej? Przez ostatni tydzień jeździłem po Łodzi i spalanie wyszło ok 10,3l/100km, jeździłem normalnie, bez szaleństw. Przyznam, że jazda po Łodzi to jeden wielki koszmar, nie mówię tu o korkach, ale o OKROPNIE DZIURAWYCH drogach, aż mi szkoda było samochodu :/
- Od: 24 lut 2011, 16:10
- Auto: Mazda 3, 2.0 150 KM USA-spec
Fakt,drogi sa beznadziejne,procz kilku ulic to dziura za dziura.Wstyd,no ale jak rzad/kraj/urzedy/zarzad itp dziadostwo chce,aby tak bylo,to tak bedzie i watpie,abysmy dorownali innym krajom przez najblizsze 100lat.
Kierownica chodzi ok,nie narzekam,choc w toyocie yaris w rodzinie duzo lzej heh.Po prostu pod autem widac,ze zostaja plamy pod pompa,wiec gdzies ma nieszczelnosc,duzo plynu zuzywa,byl zalewany i szybko schodzi,wiec napewno pompa.Mysle,ze albo trzeba bedzie jakis element wymienic,albo uszczelnic cos,w ostaatecznosci wymienic cala pompe.To jest pikus,bardziej meczy glowny problem spalania,szarpania i zamulenia auta.
Kierownica chodzi ok,nie narzekam,choc w toyocie yaris w rodzinie duzo lzej heh.Po prostu pod autem widac,ze zostaja plamy pod pompa,wiec gdzies ma nieszczelnosc,duzo plynu zuzywa,byl zalewany i szybko schodzi,wiec napewno pompa.Mysle,ze albo trzeba bedzie jakis element wymienic,albo uszczelnic cos,w ostaatecznosci wymienic cala pompe.To jest pikus,bardziej meczy glowny problem spalania,szarpania i zamulenia auta.
2 DIE 4
2 DIE 4
Gdzieś na allegro widziałem zestawy naprawcze do tej pompy, ale już nie pamiętam gdzie to było.
- Od: 24 lut 2011, 16:10
- Auto: Mazda 3, 2.0 150 KM USA-spec
Nie mierzylem,tropow mialem tyle,ze mechanicy sluchac nie chcieli i robili to co sami maja w glowie.Wszystkiego nie da sie zrobic,tym bardziej sam tego nie uczynie.
2 DIE 4
2 DIE 4
Wymiana pompy to nie taki pikus – jest bardzo droga do wersji 2.0, czesto wadliwe sa jakies przewody od niej i to z nich wycieka plyn, nowe rowniez nie sa tanie bo ponad 1000 zl, nie wiem jak w uzywanych.
Radzi dobrze piszesz
. Uważam żę wymiana pompy to problem znacznie większy niż wymiana sondy!!
. Pompa nowa z wymianą to koszty zdaje się 2000zł. Dlatego nie wiem czemu Walu$ pisze, że to pikuś. Niestety chyba to jego 1 auto i słabo się zna i wszystko co pisze wnioskuje z postów wyczytanych z netu. Nie wiem po co również wydaje pieniądze na Sebringa i pedały skoro jego auto nie jeździ tak jak powinno
Taką drogą nigdy nie naprawi porządnie tego auta...;/Szczerze ja bym na jego miejscu bał się bo skoro sonda i pompa jest puknięta to nie wiadomo co jeszcze
Walu$ mogłeś na początek kupić sobie jakąś eFke (ja tak zaczynałem przygodę od tej marki
) a nie porywać się na auto za 40 koła bez sprawdzenie go dokładnie. Bo teraz np. co jak naprawisz sondę i nie będzie poprawy? Wydasz kolejne 2 koła na pompę??? 3majmy się tej wersji, że po wymianie sondy obroty wrócą do normy. Boję się, tylko co z tym spalaniem?
Część do Japończyków nie są tanie..
.
adrian uważasz, że można tą pompę zregenerować? Jaki był koszt tych zestawów?
adrian uważasz, że można tą pompę zregenerować? Jaki był koszt tych zestawów?
- Od: 23 wrz 2011, 21:52
- Auto: MAZDA 6 2.0CTDi 136KM
temat poruszany był już tutaj => viewtopic.php?p=2060380#p2060380
w tym sklepie można dostać rodzyny do mazd, mogę polecić, link bezposrednio do sklepu: http://www.fox.rzeszow.pl/ZESTAW-NAPRAW ... 75%29.aspx
w tym sklepie można dostać rodzyny do mazd, mogę polecić, link bezposrednio do sklepu: http://www.fox.rzeszow.pl/ZESTAW-NAPRAW ... 75%29.aspx
Koledzy mają racje, coś chyba za dobrze auto nie było sprawdzone podczas kupna i dlatego takie kwiatki wychodzą. Jak auto oddałeś na diagnozę do ASO, to nie powiedzieli Ci co ewentualnie jest jeszcze do zrobienia, poza samą sondą?
- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Chyba mowisz o uzywanej, regenerowanej pompieMike1986 napisał(a):Pompa nowa z wymianą to koszty zdaje się 2000zł.

Panowie nie czytacie dokladnie tego co pisze w postach.
Potwierdzili pompe,do wymiany guma od wahacza,drazek kierowniczy prawy.Powiedzieli,ze spalanie i zamulka auta to konsekwencja wady pompy,ktora pracuje tylko w gornym zakresie a wykres po oscyloskopie to linia prosta
Zestaw naprawczy 600.Dzwonilem do Japancar i maja dobra pompe za 250zl.Przez pompe auto nie pali mi o polowe wiecej,nie szarpie,nie muli.
Poniewaz czesci zamowilem przed oddaniem do polecanego mechanika,ktory mialem nadzieje,upora sie z problemem i wyjasni sprawe.Do tego mieli promocje,taka,ze nawet kierownik aso nie wiedzac zdziwiony cena,zostal przeze mnie torche podkrecony i zamowil kilka na przod.
Facet od zestawu naprawczego pompy odpisal na temat sondy,poniewaz je rowniez maja
''Tego to się nie spodziewałem cena 1660 zł, – czas realizacji 3 dni
w poniedziałek będę miał odpowiedź od mojego dostawcy, czy taką sondę będę miał taniej ( ok 800 zł) – jeśli by była dostępna to czas realizacji ok 10 dni
Pozdrawiam''
Na szczescie znalazlem juz sonde
http://moto.allegro.pl/mazda-3-mazda3-0 ... 90773.html
akostarek-dzieki za link,dobry sklep,znalazlem pare gadzetow,ktore w przyszlosci kupie.
Jak auto oddałeś na diagnozę do ASO, to nie powiedzieli Ci co ewentualnie jest jeszcze do zrobienia, poza samą sondą?
Potwierdzili pompe,do wymiany guma od wahacza,drazek kierowniczy prawy.Powiedzieli,ze spalanie i zamulka auta to konsekwencja wady pompy,ktora pracuje tylko w gornym zakresie a wykres po oscyloskopie to linia prosta
Pompa nowa z wymianą to koszty zdaje się 2000zł. Dlatego nie wiem czemu Walu$ pisze, że to pikuś. Niestety chyba to jego 1 auto i słabo się zna i wszystko co pisze wnioskuje z postów wyczytanych z netu
Zestaw naprawczy 600.Dzwonilem do Japancar i maja dobra pompe za 250zl.Przez pompe auto nie pali mi o polowe wiecej,nie szarpie,nie muli.
Nie wiem po co również wydaje pieniądze na Sebringa i pedały skoro jego auto nie jeździ tak jak powinno
Poniewaz czesci zamowilem przed oddaniem do polecanego mechanika,ktory mialem nadzieje,upora sie z problemem i wyjasni sprawe.Do tego mieli promocje,taka,ze nawet kierownik aso nie wiedzac zdziwiony cena,zostal przeze mnie torche podkrecony i zamowil kilka na przod.
Facet od zestawu naprawczego pompy odpisal na temat sondy,poniewaz je rowniez maja
''Tego to się nie spodziewałem cena 1660 zł, – czas realizacji 3 dni
w poniedziałek będę miał odpowiedź od mojego dostawcy, czy taką sondę będę miał taniej ( ok 800 zł) – jeśli by była dostępna to czas realizacji ok 10 dni
Pozdrawiam''
Na szczescie znalazlem juz sonde

akostarek-dzieki za link,dobry sklep,znalazlem pare gadzetow,ktore w przyszlosci kupie.
2 DIE 4
2 DIE 4
akostarek napisał(a):w tym sklepie można dostać rodzyny do mazd, mogę polecić, link bezposrednio do sklepu: http://www.fox.rzeszow.pl/ZESTAW-NAPRAW ... 75%29.aspx
Ten sklep ma ceny jak w ASO. Wiem, bo dowiadywałem się o kilka rzeczy.
zawsze jest jakiś punkt odniesienia, jednak sam wiesz jak ASO czasem dobiera części (podkładka) 
akostarek napisał(a):zawsze jest jakiś punkt odniesienia, jednak sam wiesz jak ASO czasem dobiera części (podkładka)
To fakt. Torchę przesada, żeby nawet nie wiedzieć tak podstawowej rzeczy jaka podkładka powinna zostać użyta do korka spustowego
Kilka dni temu pytałem w Impex Lublin – lubelskie ASO MAzdy, o cenę sondy lambda – koszt ok 750 zł.
Dlatego jestem zszokowany ceną 1600 zł – kto taką cenę wystawił?
Dlatego jestem zszokowany ceną 1600 zł – kto taką cenę wystawił?
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Pytalem w ASO,pytalem w salonie na szparagowej i dzwonilem w kilka miejsc,1660brutto.Podobniez sa 3 rodzaje w tym roczniku.To jest cena za ta sonde 1 przed kolektorem 5 kablowa.Moze pomysleli o tej 2,tamta jest tansza.
2 DIE 4
2 DIE 4
-Walu$– napisał(a):Pytalem w ASO,pytalem w salonie na szparagowej i dzwonilem w kilka miejsc,1660brutto.Podobniez sa 3 rodzaje w tym roczniku.To jest cena za ta sonde 1 przed kolektorem 5 kablowa.Moze pomysleli o tej 2,tamta jest tansza.
jedna sonda ok 720 brutto, druga ok 760 brutto (dlatego uśredniłem na 750) – Mazda 2,0 benzyna
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
To mogą być aż takie rozbieżności w cenach, między ASO z poszczególnych województw
Ktoś tu ładnie leci w gumy 

- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR