Błąd P0420 – Katalizator
Strona 1 z 1
Dzisiaj podczas jazdy w ten silny wiatr zapalił mi się check. Po podłączeniu elma okazało się, że wyskoczył błąd P0420 – system katalizatora – wydajność poniżej progu. Błąd udało się skasować. Czy to oznacza, że kat kończy już swój żywot? Koszt nowego kata to prawie 1000 zł
Trochę dużo. Można z tym jeździć czy szykować się do wymiany?
Miałem ten błąd , kat wypalony kupiłem Nowy – używany za 250 zł i po wymianie jest oki , czasem taki błąd powoduje druga sonda która kontroluje pracę kata
druga sonda przy stałych obrotach silnika powinna mieć stały wykres ok 0.45V
Witam, mam również problem z błędem P0420:
– check engine wyskoczył już drugi raz (między skasowaniem a drugi jakieś 200 km przejechane)
– auto trochę drga zwłaszcza na niskich obrotach widać to po lusterku i kierownicy
– ciężko mi ocenić czy jest bardziej mułowate, również dźwięk wydech ponieważ autko nabyłem niedawno (przejechałem jakieś 600 km).
Moje pytanie brzmi czy to katalizator czy może sonda? Co doradzicie sprawdzić?
Pozdr
– check engine wyskoczył już drugi raz (między skasowaniem a drugi jakieś 200 km przejechane)
– auto trochę drga zwłaszcza na niskich obrotach widać to po lusterku i kierownicy
– ciężko mi ocenić czy jest bardziej mułowate, również dźwięk wydech ponieważ autko nabyłem niedawno (przejechałem jakieś 600 km).
Moje pytanie brzmi czy to katalizator czy może sonda? Co doradzicie sprawdzić?
Pozdr
-
SuchyGliwice
Strona 1 z 1