kod błedu p 500
Strona 1 z 1
no tak przepraszam szybko spisywałem
, po podpieciu kompa dopiero pokazuje bład tak to na desce cisza spokój , a mam taka sytuacje ze czasem zwłaszcza jak schodze z duzych predkosci predkosciomierz zaczyna szalec raz do gory raz do dołu pozniej wskazówka spada na zero i tak jest dopóki nie wyłacze stacyjki lub czasem nie zatrzymam sie na skrzyzowaniu po tym prędkosciomierz działą ale sytyacja z niedziałajacym predkosciomierzem powraca, nie wiem czy ma to znaczenie ale jak nie dzial predkosciomierz to zapala sie kontrolka świec zarowych caly czas miga i cos sie dzieje z wsaznikiem paliwa rezerwa na chwile sie zapal pozniej wraca do normy , załamany jestem
(, 3 lata prawie bezstresowej jazdy Madzia a teraz pompa abs problemy z egr( bład p 1402 i p 0403 ) i do tego jeszzce ten predkosciomierz , Tadziol niejednemu pomogłes na forum jesli mozesz prośba o pomoc .... z góry dziekuje
!

- Od: 18 kwi 2012, 20:14
- Auto: mazda 323 f bj 2.0 ditd, a od lutego Mazda 3 BK 2004 nordic green
z prędkościomierzem to sprawa może być prosta.wymień czujnik prędkości pojazdu,jest w skrzyni biegów.
pasuje od 626 GE FS,pisz do kolegi noxes,on ma trochę gratów do tego typu.
czy oprócz wskaźnika paliwa też coś jeszcze szaleje ?
pasuje od 626 GE FS,pisz do kolegi noxes,on ma trochę gratów do tego typu.
czy oprócz wskaźnika paliwa też coś jeszcze szaleje ?
Strona 1 z 1