Mazda 323f BJ 2.0
Strona 1 z 1
Witajcie mam problem w swojej Mazdzie a dokładniej miga mi kontrolka od świec żarowych w kostce pod przykrywką "diagnostic" połączone zostały 2 wtyki i na liczniku zaczeła mi migać własnie ta kontrolka.. Wrzucam link do filmiku. Prosze o pomoc
? https://www.youtube.com/watch?v=ch8cw4R ... e=youtu.be

- Od: 26 cze 2014, 20:20
- Auto: Mazda 323f BJ 2.0
Próbowałeś najprostszego rozwiązania czyli kasowanie błędów? Odepnij minus z aku i wciśnij hamulec na 30s
- Od: 6 gru 2012, 12:20
- Auto: Mazda 323F BJ '01green "turbo klekot"
viewtopic.php?f=312&t=145523
Próbowałem kasować błędy ale nie pomaga :/ czyściłem zawór EGR też nic nie pomogło
Na zaworze EGR jest wtyczka. pin bodajrze najbliżej silnika to sygnał położenia zaworu EGR. Powinien się wachać w granicach 0,2V a 2V. 0,2V podczas jazdy z wciśniętym pedałem gazu (przyspieszanie itd) i na luzie ok 2V (zawór otwarty częściowo ale w takich wartościach zmienia się napięcie) Sprawdź te poziomy napięć, będziemy wiedzieć czy EGR pracuje. Jeśli nie pracuje być może problem jest z zaworami podciśnienia bo są dwa od sterowania EGR'em,
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Sprawdze jutro i napisze czy pomogło mam możliwośc zamienienia zaworu i napisze czy pomogło Dziekuje za odpowiedzi. Jutro sie wszystko okaże 
Koledzy umyłem zawór EGR moczyłem go w ropie i benzynie przedłużyłem igłe czujnika o około 1,6 mm i nadal pozostaje ten sam problem po resecie. Jeżeli mógłby ktoś podać mi kody tych błędów albo link do nich. Z góry dziękuje i pozdrawiam 
Dopisano 2 lip 2014, 09:15:
Koledzy mam jeszcze jeden problem a mianowicie to jest cieknąca ropa z czujnika pod pompą wtryskową nie jest tego dużo ale silnik jest mokry co moge z tym zrobić ?
Dopisano 2 lip 2014, 09:15:
Koledzy mam jeszcze jeden problem a mianowicie to jest cieknąca ropa z czujnika pod pompą wtryskową nie jest tego dużo ale silnik jest mokry co moge z tym zrobić ?
Koledzy znalazłem przyczyne tego migania. Był to cieknący zawór TCV ropa dostała sie do kostki i po kablach do komputera po wczyszczeniu tej kostki przy zaworze miganie ustąpiło 
Strona 1 z 1