ja wymieniłem najpierw poduchę przy rozrządzie, różnica była znacząca...następnie zabrałem sie za wymianie poduchy przy skrzyni, wymieniłem ją chociaż poducha wyglądała na stan perfekcyjny.
Co do komfortu podróżowania to zmienił się na plus, jak auto jest rozgrzane to silnika prawie nie słychać, niestety jak silnik jest zimny w takich temperaturach jak nas teraz otaczają, to DiTD chodzi jak traktor
Mam dla was jedną radę. Po wymianie w/w poduch różnica była ale ciągle coś drżało
Odpalcie wasz wehikuł, stańcie przed autem i dotknijcie maski przy grillu. U mnie wpadała w taki rezonans (drgania około 1-2mm) że to ona była powodem zaj.....go hałasu w aucie jak i na zewnątrz, zaczep który jest na masce okleiłem izolacją, i drgania ustały:D, można to zrobić tak, albo wyregulować mechanizm zatrzasku maski. Dodatkowo wentylatory lekko mi latały...odkręciłem ich mocowania, trzpienie plastikowe okleiłem izolacją, tak żeby ciasno wchodziły w te mocowania. Na górze grilla znajduje się taka gąbka, i chyba 2 zaczepy + 2 śruby. Tej gąbki prawie nie miałem, więc dokleiłem. Po tych czynnościach...autko chodzi pięknie, nic nie drga, w aucie cisza!! no chyba że odpalę auto przy 0 stopniach C, to wtedy auto chodzi jak traktor, ale po rozgrzaniu...

Pozdrawiam
Krzysztof