Witam!
Przeszukałem nasze forum, inne fora, szukałem w Googlu, ale niczego na temat nie znalazłem.
Potrzebuje
schematu instalacji elektrycznej do mojej
przed-liftingowej Mazdy 323F BJ DiTD '00 90KM (oznaczenie silnika
RF2A). Wiem, że schemat instalacji to problem dla tych samochodów, ale może już ktoś ma go za sobą.
Moja Madzia zachorowała w święta.

Brat nią wracał i pod domem mu zgasła (nie wiem jak szczaw dojeżdżał do domu, było trochę śniegu, a on świeżo po odebraniu prawka). Nie chciała już odpalić. Ale po przejrzeniu bezpieczników ustaliłem, że jeden się spalił (teraz nie pamiętam który). Samochód zapalił, ale nie działały kontrolki na konsoli, nie działał obrotomierz ani prędkościomierz. Migała tylko kontrolka od świecy żarowej (która też odpowiada chyba za błędy silnika). Od razu skontaktowałem się z mechanikiem. Powiedział, że mogę do niego przyjechać. Podczas jazdy Madzia strasznie muliła, nie miała mocy, kontrolka od świecy raz świeciła, raz migała, raz w ogóle się nie odzywała... Obrotomierz później zaczął działać, prędkościomierz nie. Dodatkowo nie działały kierunkowskazy. Coś bardzo dziwnego się z tym samochodem działo...

Po zgaszeniu i wyjęciu kluczyka jeszcze kilka razy ta świeca mignęła, pojawił się przebieg (podczas jazdy nie było). Nie wiem czy mechanik sprawdził błędy, nie wiem czy ma potrzebny sprzęt, ale to jeden z lepszych mechaników w okolicy.
Sam mechanik narzekał na brak dostępu do schematu instalacji elektrycznej... Może gdyby ktoś miał to by to pomogło. Na razie nic nie zrobił, samochód ciągle stoi na warsztacie. Pomożecie?
A może ktoś się spotkał z podobną sytuacją, może ktoś tak miał i to naprawił?
A, jeszcze zapomniałem, kontaktowałem się z poprzednim właścicielem, mówił że z tymi kontrolkami już kiedyś tak było, ale skasował błędy i Mazda jeździła ładnych parę lat. Widocznie jest jakiś problem.
Pozdrawiam i proszę o pomoc,
ArekP.S. To mój pierwszy post na forum, wiec przepraszam, jeśli coś nie tak napisałem, nie w tym miejscu albo coś. Proszę o wyrozumiałość i ewentualne przeniesienie.