Poduszki silnika | Regulacja (fororelacja) [323f BJ, RF2A]
Witam
Wymieniłem wszystkie poduszki na TED-GUM, oprócz tej przy chłodnicy którą kupiłem w InterCarsie. Musze powiedzieć że poduszki mile mnie zaskoczyły, napewno nie tłumią tak jak oryginały, ale jest naprawde przyzwoicie jak za taką cenę. Jeżdżę na nich narazie 2 dni, ale dziś byłem w dłuższej trasie i było naprawdę ok, przy 110km/h było napewno lepiej niż przed wymianą zużytych poduszek.
Pozdrawiam
Wymieniłem wszystkie poduszki na TED-GUM, oprócz tej przy chłodnicy którą kupiłem w InterCarsie. Musze powiedzieć że poduszki mile mnie zaskoczyły, napewno nie tłumią tak jak oryginały, ale jest naprawde przyzwoicie jak za taką cenę. Jeżdżę na nich narazie 2 dni, ale dziś byłem w dłuższej trasie i było naprawdę ok, przy 110km/h było napewno lepiej niż przed wymianą zużytych poduszek.
Pozdrawiam
- Od: 27 sty 2010, 00:59
- Auto: Mazda 323f BJ, 2.0 DITD 101KM (2001r)
billy33 napisał(a):Witam
Pozdrawiam
Czasami warto nie sluchac glosu wiekszosci i kupic rzekomy szmelc zeby sie przekonac ze nie jest tak do konca. Informuj w miare mozliwosci jak spisuja sie gumy na dluzsza mete.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Witam
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem. No ryzyko się opłaciło, myślałem że bedzie tragedia tak jak niektórzy pisali po swoich odczuciach, ale musze powiedzieć że jest naprawde całkiem dobrze.
Pozdrawiam
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem. No ryzyko się opłaciło, myślałem że bedzie tragedia tak jak niektórzy pisali po swoich odczuciach, ale musze powiedzieć że jest naprawde całkiem dobrze.
Pozdrawiam
billy33 napisałeś że jest całkiem dobrze, porównywałeś może tłumienie z oryginalnymi poduchami? Duża jest różnica czy może nie ma żadnej?
Pozdr.
Pozdr.
Co do porównania to mogę powiedzieć jedynie o własnych obserwacjach i odczuciach. Przy zakupie samochodu poduszki były sprawne wiec jeździło sie w przyjemnej atmosferze, jakieś 2 miesiące temu zaczeło się coś dziać z poduszkami i hałas narastał z czasem, a ostatnio był już nie do wytrzymania, po wymianie jest tak jak w momencie zakupu auta. Więc w moim odczuciu jest przyzwoicie nic już nie tłucze, nie trzęsie i nie buczy. Na pewno nie jest tak komfortowo jak by było przy nowych oryginalnych poduszkach ale niestety nie mam jak tego porównać. I oczywiście sporo zaoszczędziłem przy użyciu ted-guma.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam.
U mnie w Maździe zastanawiało mnie zachowanie skrzyni biegów podczas przyspieszania i odpuszczania gazu. Otóż w momencie dodawania gazu czułem jakby " wciągało" skrzynie a podczas odpuszczania gazu skrzynia wracała na swoje miejsce.
I zauważyłem po otwarciu maski że jak dodaje gaz to silnik trochę podnosi do góry i stąd zacząłem sprawdzać poduszki silnika i zauważyłem że przednia praktycznie w ogóle nie trzyma.
I teraz mam do was pytanie.
Czy takie zachowanie skrzyni biegów to rzeczywiście wina tej przedniej poduszki ( boczne są OK, a tej od skrzyni nie sprawdzałem )?
Ja raczej skłaniam się do kupna Tedguma (w ASO zaśpiewali prawie 400 zł
) bo wydaje mi się że w benzyniaku nie ma ąż takich drgań silnika wiec mimo że niektórzy narzekają na te poduszki to jednak mam nadzieje że sie sprawdzą. 
U mnie w Maździe zastanawiało mnie zachowanie skrzyni biegów podczas przyspieszania i odpuszczania gazu. Otóż w momencie dodawania gazu czułem jakby " wciągało" skrzynie a podczas odpuszczania gazu skrzynia wracała na swoje miejsce.
I teraz mam do was pytanie.
Czy takie zachowanie skrzyni biegów to rzeczywiście wina tej przedniej poduszki ( boczne są OK, a tej od skrzyni nie sprawdzałem )?
Ja raczej skłaniam się do kupna Tedguma (w ASO zaśpiewali prawie 400 zł
- Od: 29 gru 2009, 14:14
- Auto: Mazda 323F BJ 98' 1,5 16V ZL
A ja mam taki problem z GF, że wyskakuje mi 3 bieg podczas jazdy, bez jakiejś widocznej konkretnej siły i przyczyny. Czy możliwe jest też, że może być to przyczyna poduszek pod skrzynią? Cały drążek delikatnie dgra i ostatnio słychać delikatny stukot, a gdy dotknę gałkę zmiany biegów stukot ustaje.
- Od: 10 wrz 2007, 19:25
- Auto: 626 GF 2.0 DiTD 01r.
Sprawdziłem tę poduszkę skrzyni lewą i wygląda ona tak:
http://zapisz.net/view.php?filename=748_zdj_cie0015.jpg
lub:
http://zapisz.net/view.php?filename=421_zdj_cie0017.jpg
I co o niej powiecie? Nie widać żeby była popękana ani w środku ani na zewnątrz?
Czy za skrzynie odpowiada jeszcze jakaś inna poduszka czy tylko właśnie ta pod filtrem powietrza? Jeszcze jakaś inna może być przyczyną?
http://zapisz.net/view.php?filename=748_zdj_cie0015.jpg
lub:
http://zapisz.net/view.php?filename=421_zdj_cie0017.jpg
I co o niej powiecie? Nie widać żeby była popękana ani w środku ani na zewnątrz?
Czy za skrzynie odpowiada jeszcze jakaś inna poduszka czy tylko właśnie ta pod filtrem powietrza? Jeszcze jakaś inna może być przyczyną?
Siwy21 napisał(a):A gdzie dokładnie się znajduje ta tylna poduszka?? To do niej jest dostęp z kanału??
Witam. Ta poduszka znajduję się między silnikiem a grodzią. Dostęp jest z góry i z kanału. Koledzy jest już post o wymianie poduszek w DiTD. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Tak. W BJ są tylko cztery poduszki.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
RF2A
Więc ta poduszka też może być powodem mojego problemu czy raczej mało prawdopodobne?
Kurcze dostaje sprzeczne odpowiedzi. Tu się dowiedziałem, ze poduszka grodziowa odpowiada jeszcze za skrzynię, a w innym poście, ze za skrzynię odpowiada 5 poduszka w GF czyli ta pod silnikiem, do której dostęp jest tylko z kanału. Więc co jest prawdą?
Kurcze dostaje sprzeczne odpowiedzi. Tu się dowiedziałem, ze poduszka grodziowa odpowiada jeszcze za skrzynię, a w innym poście, ze za skrzynię odpowiada 5 poduszka w GF czyli ta pod silnikiem, do której dostęp jest tylko z kanału. Więc co jest prawdą?
Witam. Siwy21 ja pisałem o BJ.
RF2A
RF2A
Witam. Reymysterio7 jest już temat o poduszkach. Nie zaczynaj nowego tematu. Poduszka od strony rozrządu opadła i jest wybrzuszona a poduszka grodziowa jest zerwana i też chyba opadła. Przynajmniej tak wychodzi ze zdjęć. Poduszki od skrzyni nie widać ale ona rzadko się zużywa. Pozdrawiam
RF2A
RF2A