SPORTIVE nie odpala !!

Postprzez DamianKSr1992 » 6 kwi 2013, 11:43

Witam , jestem posiadaczem mazdy 323f bj Sportive 2001r . Od pewnego czasu mam pewien problem .
Autko podczas deszczu bądź też śniegu gaśnie i nie chce zapalić . Ostatnio ta sytuacja zaczęła się nagminnie się powtarzać . Dzisiaj podczas jazdy Madzia po zdredukowaniu biegu zgasło i nie chce zapalić . Byłem już u mechanika powiedział ,że to wina kabli i świec , niestety po wymianie dzieje się to jeszcze częściej co może być przyczyną tego o to problemu ? .Auto było również u elektromechanika niestety też nie może zlokalizować usterki po odebraniu zrobiłem 15 KM i problem nie ustał .
Nie jestem specem w mechanice więc proszę o zrozumiałą pomoc .
pozdrawiam .
Początkujący

Od: 6 kwi 2013, 11:34
Auto: Mazda 323f BJ SPORTIVE 2001

Postprzez bikus » 8 kwi 2013, 19:30

skoro świece i kable wymieniłeś, to czy sprawdziłeś cewki i moduł zapłonowy? mi to też wygląda na problem z elektryka/zapłonem, zwłaszcza że po ruszeniu cewek (jak wymieniałeś świece) jak wspomniałeś problem się nasilił.

albo któryś czujnik położenia wału, lub wałków padł. najlepiej znajdź dobrego mechanika (jakiegoś co ogarnia silniki Mazdy) i niech sprawdza...
www.poturbowani.pl – tuning, części – ZAPRASZAM!!!
moja Mazda – viewtopic.php?f=312&t=137583
Forumowicz

Od: 24 sty 2008, 15:28
Auto: Mazda 323F BJ Sportive 02'