Witam.
Mam problem dość dziwny jak dla mnie, nie znalazłem nic o tym w wyszukiwarce, nawet nie znalazłem za co odpowiada kontrolka, która sie u mnie zapala przy wciskaniu pedału hamulca dlatego nie umiem jej określić w temacie ;|
Problem powstał po prostu z niczego, pewnego wieczoru odstawiłem auto jak to mam w zwyczaju codziennie i następnego ranka gdy je odpaliłem rano bo jechałem na uczelnie to zaczęła mi się palić ta kontrolka w prawym dolnym rogu, którą zaznaczyłem na załączonym obrazku.

Nie mam pojęcia od czego jest ta kontrolka. Zapala się tylko na czas wciśnięcia pedału hamulca, po odpuszczeniu hamulca gaśnie. Po przekręceniu na zapłon palą sie wszystkie kontrolki, po odpaleniu auta wszystkie gasną, zapala się tylko ta tajemnicza po wciśnięciu pedału hamulca. Jakis problemów w funkcjonowaniu auta nie zauważyłem.
Być może ma na to wpływ taka sytuacja, że wymieniałem ostatnio końcówki przewodów hamulcowych, po czym mechanik uzupełnij mi płyn na max, po odpowietrzeniu układu zapaliła sie kontrolka ręcznego więc dolałem płynu na maxa i już zgasła kontrolka od ręcznego natomiast kilka dni po tej sytuacji powstał wyżej opisany problem, nie wiem czy ta wymiana ma na to jakiś wpływ (w końcu dotyczy to hamowania skoro zapala się ona tylko i wyłacznie przy pciskaniu hamulca.)
Pozdrawiam i proszę o jakieś rady co to może być.