Witam forumowiczów. Oto jakie patenty zastosował poprzedni właściciel mojego autka. Po dwóch miesiącach użytkowania mojego pojazdu, przy ostrym ruszeniu całość spadła mi prawie na ziemie ( prawie bo oparło się o tłumik) choć przerażenie że urwała mi się skrzynia z poduszek było wielkie. Proszę Was o pomoc, bo chciał bym zobaczyć na zdjęciu jak powinno być to umocowane. Puki co zastosowałem chwilowo dwie objemki które trzymają za gumę całość. Ale jak to powinno wyglądać ori – nie mam pojęcia.
Problem polega jeszcze na tym że objemki dobrze zdają egzamin jeśli chodzi o trzymanie i jego siłę. Ale niestety kiedy wajcha jest tak blisko krawędzi tego stalowego pierścienia o które są złapane, to 3 i 4 bieg czuć w dłoni na gałce zmiany biegów że wchodzi "ostro" – tzn. czuć jakby próg zmiany biegu. Boję się o uszkodzenie w ten głupi sposób skrzyni. :/
Może to być tak sztywno ? Wiadomo że podczas ruszania skrzynia pracuje na poduszkach i ma leciutkie przesunięcie. U mnie troszkę całość się rusza podczas przyśpieszenia lub ostrzejszego startu.
Ja mam od xedosa cały komplet mozliwe ze jest podobny albo przynajmniej elementy mocujace się nadają
bo to chyba na poduszkach gumowych jest mocowane a u Ciebie poduśzki się rozpadły