Przekładka deski rozdzielczej ??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mlody1921 » 27 cze 2008, 13:07

Witam jako ze nastały wakacje a mam dawce i pacjent sa na miejscu chce przełożyć deske po 94 do przed 94

wszystko jest dobrze ale po 94 to był 1,6 16v a przed94 to jest v6 problem tkwi w tym czy ktoś niewie czy trzeba sie wpinać w instalacje ?

jak trzeba będzie nawet nagrzewnice sie przełoży albo sterowanie to z tymi silniczkami

myśle ze od poniedziałku zaczne rozbierać nową deske będe robił na bieżąco zdjęcia zeby komuś umożliwić poźniej przekładke prosze o pomoc
Ostatnio edytowano 16 paź 2009, 17:43 przez mlody1921, łącznie edytowano 1 raz
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Forumowicz

Od: 26 mar 2005, 01:26
Auto: Mazda Mx-3 KL-DE ....Turbo :D

Postprzez Leszek » 27 cze 2008, 20:13

Bardzo chciałbym zobaczyć taką relację. Poważnie jestem zainteresowany
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez staś » 28 cze 2008, 18:53

Jeśli chodzi o samą deske to jest to troszeczke roboty cała deska trzyma sie na 13 śróbach trzy pod samą szybą 4 na tunelu środkowym po jednej przy drzwiach i cztery do kolumny kierowniczej pozatym wszystkie plastiku i inne [tiiit] do wymontowania a co do instalacji to wątpie na desce rozdzielczej niema nic co słuzyło by do sterowania.
Pozdro.
Forumowicz

Od: 18 lip 2007, 16:07
Auto: 323f 2.0 DITD BJ

Postprzez mlody1921 » 30 cze 2008, 19:23

witam troche sie przeciągnie relacje z demontażu deski z powodu nieprzyjemnych zdarzen rodzinnych

spoczko ale w nowej desce masz przyciski do sterowania czy na nogi leci nawiew czy na szybe itp. i to jest elektroniczne a w starej masz przesuwki ręczne fakt ze można by było zostawić ręczne ale panel od ręcznych jest dłuzszy od tego elektronicznego i do nowej deski stary nie wejdzie na długośc

niewiem jak długi jest w 323f BG jakby ktoś był miły i zmierzył byłbym wdzieczny ponieważ myśle ze jest krótszy i jak będzie proble z wpieciem sie w instalacje to założy sie ręczny od 323f
Forumowicz

Postprzez mlody1921 » 16 paź 2009, 17:48

Po roku odświeżam temat patrząć na to wszystko wydaje mi sie nie realne no ale, nie wchodzi w gre przełożenie stelaża, a w nowym nie pasują otwory mocujące boczne, i otwory gdzie mocuje sie przód tunelu do nadwozia, ogólnie jestem załamany bo myślałem ze to będzie Plug&Play a jest dupa zrobie pare fotek może ktoś padnie na pomysł.

Nie pasuje kolumna kierownicza nowa montuje sie na 2 śruby stara na 4
Forumowicz